16 Aralık 2014 Salı

Şeytanın Müridi - Glenn Meade

ŞEYTANIN MÜRİDİ
Orjinal Adı: The Devil's Disciple
GLENN MEADE
Çevirmen: Cumhur ORANCI
Doğan Kitap
Kasım 2007, 5. Baskı
Orijinal İlk Basım: 2006
520 Sayfa


AFD:
  Şeytanın Müridi; okuduğum altıncı Glenn Meade romanı. Tam anlamıyla bir Glenn Meade hayranıyım diyebilirim. Yazarın, geçmişte veya günümüzde gerçekleşmesi mümkün olabilecek olan olaylar çerçevesinde yazdığı birbirinden sürükleyici kitaplarını çok seviyorum. Bu kitapta ise Glenn Meade tarzının biraz dışına çıkarak "polisiye-gerilim" tarzında da ne kadar usta olduğunu gözler önüne sermiş. 

  Şeytanın Müridi; ilk sayfasından, son sayfasına kadar müthiş bir aksiyon içeriyor. Neredeyse hikayenin hızının düştüğü hiçbir sayfa yok. Böylece kitap, verdiği bu merak duygusuyla kendini çok çabuk okutturuyor. Kitabın son sayfalarına kadar kafamızdaki soru işaretleri silinmiyor. Bence kitabın sonunu tahmin etmek oldukça zor.

 Kitaptan bahsedelim: Bir süredir dünyanın farklı ülkelerinde birbiriyle benzer cinayetler işlenmektedir. Her cinayet mahallinde iki ceset aynı şekilde vahşice öldürülmüş halde bulunmuştur. Kitabımız ise bu cinayetleri işleyen katilin idam edileceği günde başlar. FBI ajanı Kate Moran katil Costantine Gamal'ı yakalayıp adalete teslim etmiştir. Gamal'ın cezası idamdır fakat son gün işlediği başka cinayetleri de itiraf etmek istediğini söyler. Tek şartı kendini yakalayan Kate Moran ile yalnız görüşmektir. Görüşme gerçekleşir, Gamal'ın Kate'e son sözleri "Ölümü yeneceğim ve geri gelip seni de yanımda cehenneme götüreceğim." dir. Gamal'ın idamı son görüşmeye rağmen gerçekleşir. Acımasız katil idam edilmiş ve hayat normal akışına dönmüştür. Ta ki.. Yeniden cinayetler işlenmeye başlanana kadar... 
  Acaba Gamal son sözlerinde ciddi midir? Ölümü yenip geri gelmiş midir? Yoksa bu cinayetler bir taklitci katilin işi midir? Peki cinayetlerde FBI ajanı Kate'in parmağı olduğuna dair kanıtlar ortaya çıkaran dedektif Stone Kate'in katil olduğunu kanıtlayabilecek midir? Ya Kate bu çıkmazdan nasıl kurtulacaktır? Kurtulabilecek midir?..  Bu sorular sizi heyecanlandırıyorsa, Şeytanın Müridi'nde sizi mükemmel bir macera bekliyor demektir.

  Glenn Meade'in okuduğum her kitabını önerdim bugüne kadar. Şeytanın Müridi ise özellikle "polisiye-gerilim" sevenler için mükemmel bir öneri olacaktır.


Kitabın Tanıtımından: 
Kate Moran... bir FBI ajanı...
Ve Constantine Gamal.. bir seri katil... Şeytanın havarisi...
Ritüeller.. Kara büyü..
Her seferinde işlenen çifte cinayetler..
Bir kedi fare kovalamacası..
Gamal yakalanıp idam edildikten sonra da bu cinayetlerin arkası kesilmiyor..
Ritüel sonrası çifte cinayetler sürüyor..
Gamal’ı taklit eden biri veya birileri olabilir mi?
Yoksa.. Yoksa Gamal hayatta mı?

  Meade’in korkutucu anlatımında özel olarak dikkat çeken şey üslubu ve karakterlerin ustalık ve beceriyle çizilmiş olmasıdır. -Glasgow Herald-

  Bu muhteşem dramatik aksiyon ve sürükleyicilik, bu heyecanı perçinleyen düşündürücü bir dönüm noktasıyla sonuçlanıyor. -The Sunday Times-

16.12.2014 tarihinde farklı sitelerde "Şeytanın Müridi"ni en uygun fiyatla satan kitap satış siteleri:
İdefix 19,50 TL
MaxKitap 20,80 TL
Babil 21,00 TL 
Arkadaş 21,60 TL 
OkuOku 21,90 TL
KitapStore 21,90 TL

Glenn Meade Hakkında: 1957 yılında, İrlanda'nın başkenti Dublin'in Finglas kasabasında doğdu. İrlanda'lı yazar. Yazarlığının yanı sıra eğitim pilotu olarak da çalışan Meade, uzun yıllar bu görevde çalıştı. 1980'lerde kendi oyunlarını yazdı ve yönetti. 1994'te ilk romanı Brandenburg'u yazdı. Artık bütün zamanını yazmaya ayırmış durumda. Glenn Meade'in romanları, yirmiden fazla dile çevrildi.
Glenn Meade Kitapları:
2. Kar Kurdu - Doğan Kitap
5. Buz Kapanı - Doğan Kitap
6. Şeytanın Müridi - Doğan Kitap
7. İkinci Mesih - Turkuvaz Kitap
8. Romanov Komplosu - Kırmızı Kedi Yayınları
9. Son Tanık - Kırmızı Kedi Yayınları

4 yorum:

  1. Ya bu korku romanı tarzında mı? Yani fazla mı açık saçık? Ya da korkunç? :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslı Hanım eğer herhangi bir Grange kitabı okuduysanız ve rahatsız olmadıysanız kesinlikle bu kitaptan da rahatsız olmayacaksınızdır.

      Sil
  2. Yazarın bütün kitaplarını çok büyük bir zevkle ve heyacanla okudum.Mükemmel bir yazar:))
    Kitap yorumunuz harika olmuş,yüreğinize kaleminize sağlık:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Nuray Hanım.
      Benim de üç kitabım kaldı Glenn Meade'den İkinci Mesih, Romanov Komplosu, Son Tanık

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...