25 Aralık 2011 Pazar

Brandenburg - Glenn Meade

BRANDENBURG
GLENN MEADE
Çeviri: Ali Cevat AKKOYUNLU
Doğan Kitapçılık
Haziran 2004 6.Baskı
686 Sayfa

AFD:
   Breandenburg Glenn Meade'in ilk romanı. Benim ise Buz Kapanı ve Kar Kurdu'ndan sonra okuduğum üçüncü Glenn Meade romanı. Her ne kadar Dan Brown ya da Grange kadar konuşulmasa da Meade gerçekten çok etkileyici kurguları olan bir polisiye - aksiyon yazarı, yaşanmış olayların çevresinde mükemmel kurgular oluşturarak 686 sayfalık romanı elinizden bırakamadan bitirmenizi sağlıyor. Kısa sürede bitiyor kitap ve Meade kitap bittiğinde, insanın zihninde "acaba anlattıkları gerçek olabilir mi?" diye soru işareti bırakıyor.

   Kitap birbirinden bağımsız gözüken cinayetlerle başlıyor. Küçük ipuçları ve kime güvenebileceğini  bilmeden cinayetlerin sırrını çözmeye çalışan Volkmann...

   Polisiye ve gerilim sevenler ya da Grange, Dan Brown, Agatha Christie ve Ahmet Ümit romanlarını sevenler için kaçırılmaması gereken bir eser.


Kitabın Tanıtımından:
   80’li yıllarda bir eylemci Berlin’de sokak ortasında vurulur. Paraguay’da bir arabanın çarpıp kaçtığı kaçakçı çok geçmeden can verir. Yaşlı bir işadamı, Asuncion’daki görkemli malikanesinde kafasına kurşun sıkarak intihar eder. Bu ölümlerin birbiriyle bağlantılı olduğuna inanan Gazeteci Rudi Hernandez ise olayı çözemeden korkunç bir cinayete kurban gidecektir.
    Gazetecinin akrabası Erica, AB’ye bağlı Avrupa Güvenlik İdaresi’nde uzman olarak çalışan Volkmann’ı araştırmayı sürdürmeye ikna eder. Başlangıçta Volkmann’ın elinde işe yarar hiçbir ipucu yoktur. Sadece banda alınmış anlamsız bir konuşma ve yarısı yanmış, eski, siyah beyaz fotoğraf… Bu fotoğraf Avrupa tarihini elli yıl geriye götürecek korkunç bir planı açığa çıkarır: bugün de tekrarlanabileceğini bildiğimiz için, büsbütün korkunçlaşan bir planın… Volkmann’ın artık kendi geçmişinin acılarıyla yüzleşmekten başka çaresi yoktur.

    “Gerilim türünün en iyileri arasında yerini alan, soluk soluğa okurken keyif duyacağınız bir eser. İnsanı sarsacak kadar gerçekçi.”
Campbell Armstrong
    “Best-seller kitapların tüm özelliklerini taşıyor. Egzotik mekanlar, müthiş bir kurgu, gerçekçi karakterler ve diyaloglar. Gerçekten çok başarılı.
Ted Allbeury

16.07.2012 tarihinde farklı sitelerde kitabın fiyatı:
http://www.okuoku.com 18,75 TL



Glenn Meade Hakkında: 1957 yılında, İrlanda'nın başkenti Dublin'in Finglas kasabasında doğdu. İrlanda'lı yazar. Yazarlığının yanı sıra eğitim pilotu olarak da çalışan Meade, uzun yıllar bu görevde çalıştı. 1980'lerde kendi oyunlarını yazdı ve yönetti. 1994'te ilk romanı Brandenburg'u yazdı. Artık bütün zamanını yazmaya ayırmış durumda. Glenn Meade'in romanları, yirmiden fazla dile çevrildi.
Glenn Meade Kitapları:
2. Kar Kurdu - Doğan Kitap
4. 8.Gün - Doğan Kitap
5. Buz Kapanı - Doğan Kitap
6. Şeytanın Müridi - Doğan Kitap
7. İkinci Mesih - Turkuvaz Kitap



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...