25 Aralık 2011 Pazar

Serenad - Zülfü Livaneli

SERENAD
ZÜLFÜ LİVANELİ
Doğan Kitap
Mart 2011 1.Basım
484 Sayfa

MRW:
      Zülfü Livaneli’nin son kitabı Serenad. Bence adı “Serenad Für Nadia” da olabilirmiş naçizane fikrimdir. Bir solukta okuduğum romanlardan biri, gerçek aşkların zamana hatta ölüme meydan okuduğunun muhteşem bir kanıtı, Alman Profesör Maximilian Wagner’ın sıra dışı hikayesi, Maya Duran’ın hayatına bambaşka bir yön veren sır perdesi..

     Bir akşam saat 23.00 civarı sinirlenip kitaplıktan rastgele çekip aldığım ve yatışmak için okumaya başladığım aynı gece üçte birini bitirdiğim, ertesi gün de nasıl derler yemeyip içmeyip bitirdiğim harika bir Zülfü Livaneli romanı..

     Galiba biraz da tarihi romanları sevdiğimden daha önce ortaya çıkarılmamış bazı gerçekleri okumak, Struma Gemisi, Mavi Alay’dan haberdar olmak, ve siyasi olayların tamamen dışındaki bambaşka hayatlara da tanıklık etmek, nefes kesen gerçekleri görmek..

    Zülfü Livaneli’nin başarıyla yazdığı, okuyucuyu kesinlikle ilk sayfadan beri etkisine alan bir roman “Serenad”. Buraya ne yazsam eksik kalacak, övgülerim yetersiz olacak, o kadar harika yani, bence kesinlikle okuyun.

Kitabın Tanıtımından: 
     Her şey, 2001 yılının Şubat ayında soğuk bir gün, İstanbul Üniversitesi'nde halkla ilişkiler görevini yürüten Maya Duran'ın (36) ABD'den gelen Alman asıllı Profesör Maximilian Wagner’i (87) karşılamasıyla başlar.

     1930'lu yıllarda İstanbul Üniversitesi'nde hocalık yapmış olan profesörün isteği üzerine, Maya bir gün onu Şile'ye götürür. Böylece, katları yavaş yavaş açılan dokunaklı bir aşk hikâyesine karışmakla kalmaz, dünya tarihine ve kendi ailesine ilişkin birtakım sırları da öğrenir.

Serenad'ın Tanıtım Videosu

14.07.2012 tarihinde farklı sitelerde kitabın fiyatı:
http://www.dr.com.tr 19,99 TL


Zülfü Livaneli Hakkında:
   Gerçek adı Ömer Zülfü Livaneli’dir. 20 Haziran 1946 yılında Konya-Ilgın’da doğan Livaneli, müziği ile birçok ulusal ve uluslararası ödül aldı ve eserleri John Baez, Maria Farandouri gibi sanatçılar tarafından yorumlandı. Kültür, sanat ve politika alanında Türkiye’nin önemli isimlerinden birisi olan sanatçı, sanat yaşamı boyunca 300’e yakın besteye ve 30 film müziğine imzasını attı.

    Bugüne kadar üç uzun metrajlı film yönetti; "Yer Demir Gök Bakır", "Sis" ve "Şahmeran". Valencia Film Festivali'nde "Altın Palmiye" ve 1989'da Montpelier Film Festivali'nde "Altın Antigone" ödülüne layık görüldü. "Sis", "En iyi Avrupa Film Ödülü"ne aday gösterildi. Sanatçının filmleri Türkiye, ABD, Fransa, Almanya, İsviçre, ve Japonya'da gösterime girdi ve BBC, WDR, İspanya, Kanada ve Japon televizyonları gibi bir çok televizyon şirketine satıldı.

    Ekim 1986'da Cengiz Aytmatov'un daveti üzerine Federico Major, Yaşar Kemal, Arthur Miller ve diğer ünlü sanatçı ve düşünürlerin katıldığı Kırgızistan ve daha sonra Wengen, Granada ve Mexico City'de toplanan Issyk - Kul Forumu'nda yer aldı.

   Livaneli, Elia Kazan, Jack Lang, Vanessa Redgrave, Arthur Miller, Mikhail Gorbaçov gibi ünlü kişilerle birlikte dünya kültürünün ilerlemesi ve dünya sanatlarının gelişmesine katkıda bulunmak üzere çalışmalarda bulundu.

  1996 yılında Paris’te merkezi bulunan UNESCO (Birleşmiş Milletlerin Eğitim Kültür Bilim Kurulu) tarafından büyükelçilik verilen sanatçı Livaneli, orjinali ilk kez 1978’de çıkan "Nazım Türküsü"adlı albümde Nazım Hikmet'in şiirlerinden bestelediği şarkıları bir araya getirdi.

    "Arafta Bir Çocuk", "Mutluluk" ve "Serenad" gibi kitaplarının yazarı olan Livaneli, halen Vatan Gazetesi'nde köşe yazarlığına devam etmektedir.
Kaynak: http://www.kimkimdir.gen.tr

 Zülfü Livaneli Kitapları:Arafatta Bir Çocuk (1978)
Geçmişten Geleceğe Türküler (1981)
Sis (1990)
Orta Zekalılar Cenneti (1991)
Diktator ile Palyaço (1992)
Sosyalizm Öldü mü? (1994)
Livaneli Besteleri (1998)
Engereğin Gözündeki Kamaşma (1996) (1997 Balkan Edebiyat Ödülü)
Bir Kedi Bir Adam Bir Ölüm (2001) (2001 Yunus Nadi Roman Ödülü)
Mutluluk (2002) (2006 Barnes&Noble Büyük Roman Ödülü)
Gorbaçov'la Devrim Üstüne Konuşmalar (2003)
Leyla'nın Evi (2006)
Sevdalım Hayat (2007)
Son Ada (2008) (Orhan Kemal Roman Armağanı)
Serenad (2011)
Harem (2012)
Edebiyat Mutluluktur (2012)
Kardeşimin Hikayesi (2013)

2 yorum:

  1. Bence de mükemmel bir kitap. Aynı şekilde elimden bırakamadan okudum. Hem tarih, hem aşk, biraz gizem... Hepsi biraraya gelince keyifli bir kitap çıkmış ortaya.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz Özge Hanım :) Benim gibi siz de kitabı beğenenlerdensiniz demek. Son Ada kitabını okumuş muydunuz? O da muhteşemdir.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...