24 Aralık 2011 Cumartesi

Piedra Irmağının Kıyısında Oturdum Ağladım - Paulo Coelho

PİEDRA IRMAĞININ KIYISINDA OTURDUM AĞLADIM
Orjinal Adı: Na Margem do Rio Piedra Eu Sentei e Chorei
PAULO COELHO

Can Yayınları
Çeviri: Aykut Derman
1997 3.Basım
212 sayfa


MRW:
      Piedra ırmağının Kıyısında Oturdum Ağladım..1997 yılında yayınlanan eski bir kitap. Kitapları çok ses getiren ünlü bir yazar, Paulo Coelho, tarafından yazılmış. Bendeki de 3. Baskısı, yani yaprakları sararmış, o kendine has kokusu ortaya çıkmış olanlardan biri. Kitap severler ne demek istediğimi anlar, bu tip kitapların tabiri caizse en makbulü olduğunu bilirler.

     İlahi aşk ile dünyevi aşk arasında kalan genç bir adam, çocukluk aşkı ve küçük kasabasındaki tek düze yaşamı arasında kalan genç bir kadın.. Hangi aşk galip gelir, nelerden vazgeçilir?

      Bu kitapta sadece kadınların değil, erkeklerin de bir aşk uğruna çok büyük şeyler feda edebileceğini görüyoruz. Beğenerek okuduğum kitaplardan biriydi gerçekten.

     “Barajlar gibidir aşk, bunu biliyorum: Bir zerre suyun sızabileceği bir çatlak bırakırsanız, bu su duvarları yavaş yavaş kemirir ve öyle bir zaman gelir ki, akıntının gücünü artık kimse denetleyemez. Duvarlar yıkılacak olursa, aşk efendi olarak her şeye el koyar; neyi yapabilirim, neyi yapamam, sevdiğim kişiyi yanımda tutabilir miyim, tutamaz mıyım, gibi sorular artık boşunadır… Aşık olmak, denetimi elinden kaçırmak demektir.”

      "Çocuk masallarında, prensesler kurbağalara öpücük verir ve kurbağalar sevimli prenslere dönüşür. Gerçek yaşamdaysa, prensesler prensleri öper ve prensler kurbağaya dönüşür.” :)



16.07.2012 tarihinde farklı sitelerde kitabın fiyatı:
http://www.maxkitap.com: 12,60 TL
http://www.okuoku.com 13,12 TL 
http://www.imge.com.tr 13,48 TL
http://www.ilknokta.com 14,00 TL
http://www.hepsiburada.com 14,68 TL 
http://www.idefix.com 14,88 TL


Paulo Coelho Hakkında: (24 Ağustos 1947, Rio de Janerio-Brezilya). Yazar ve söz yazarı.

   Paulo Coelho gençliğinde bir hippiydi. Yazarlığa başlamadan önce ülkesinde tanınan bir şarkı sözü yazarıydı. Bir süre gazetecilik de yapan Paulo Coelho'yu 1988 yılında yayınlanan romanı Simyacı en çok okunan çağdaş yazarlardan biri yaptı. 42 ülkede yayınlanan, 26 dile çevrilen Simyacı, benzersiz bir başarıya ulaştı ve bu kitap sayesinde Gabriel Garcia Marquez'den sonra en çok okunan Latin Amerikalı yazar oldu. Paulo Coelho'nun kurduğu Paulo Coelho Enstitüsü, ülkesindeki yoksul çocuk ve yaşlılara yardım etmektedir. Coelho, UNESCO'nun Kültürlerarası Diyaloglar programında danışman olarak görev yapmaktadır. Aynı zamanda İsviçre'nin Davos kentindeki Dünya Ekonomik Forumu'nu düzenleyen Schwab Vakfı'nın yönetim kurulundadır. Paulo Coelho pek çok saygın ödülün sahibi oldu; bunlar arasında Dünya Ekonomik Forumu'nun verdiği Crystal Award ve Fransız Légion d'Honneur nişanı da vardır. Yazar 2002 yılında Brezilya Edebiyat Akademisi'ne kabul edildi. Coelho, ayrıca pek çok saygın basın kuruluşu için haftalık köşe yazıları yazmaktadır. Paulo Coelho Rio de Janerio'da yaşamaktadır.

Paulo Coelho Kitapları:
1. Brida - Can Yayınları
2. Kazanan Yalnızdır - Can Yayınları
3. Portobello Cadısı - Can Yayınları
4. Haç - Can Yayınları
5. Zahir - Can Yayınları
6. Veronika Ölmek İstiyor - Can Yayınları
7. Şeytan ve Genç Kadın - Can Yayınları
8. Simyacı - Can Yayınları
9. Piedra Irmağının Kıyısında Oturdum Ağladım - Can Yayınları
10. On bir Dakika - Can Yayınları
11. Işığın Savaşçısının El Kitabı - Can Yayınları
12. Beşinci Dağ - Can Yayınları
13. Elif - Can Yayınları

2 yorum:

  1. bu kitabı ismini duyduğum günden beri okumak istiyorum. en kısa sürede okumak farz :)

    ikinci alıntı nefis bu arada :)

    YanıtlaSil
  2. yorum için teşekkürler hatta taze bloğumuzun ilk yorumcusu olarak bir teşekkür daha :) gecenin bu saatinde başka kitap dostları görmek güzel. kitaba gelince evet eski bir kitap ama kesinlikle okunması gerekenlerden, dediğim gibi bir ilişkide erkeklerin de kendinden ödün verdiğini gösteriyor. kitap hiç sıkmıyor hatta merakınızdan bi an önce okuyup sonunu öğrenmek istiyorsunuz.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...