6 Kasım 2015 Cuma

Bozcaada Öyküleri - Kadir Aydemir

BOZCAADA ÖYKÜLERİ
Hazırlayan: KADİR AYDEMİR
Yitik Ülke Yayınları
Eylül 2009, 1. Baskı
206 Sayfa

AFD:
  Kitabı uzun zaman önce almama rağmen Bozcaada'ya gidince okuyacağım diye bir süre kitaplığımda beklettim Ağustos ayında, her gittiğimde daha çok sevdiğim Bozcaada'da okumak nasip oldu.

  Kitapta en sevdiğim öyküler; Gidiş Dönüş, Aleko ve Deli Emin oldu. Yitik Ülke'nin bu tür derleme kitaplarını çok seviyorum, içinde çok güzel hikayeler barındırıyor, fakat bugüne kadar okuduğum her Yitik Ülke derlemelerinde güzel hikayelerin yanı sıra, nasıl seçildiğini anlayamadığım çok kötü hikayeler de oluyor. Acaba kitap hazırlanırken "Bozcaada Öyküleri kitabı hazırlayacağız bir öykü yazar mısınız?" mı deniliyor? Sonrada rica ile yazdırılan öyküler ya da öykü adı altında yazılan sıradan bir günün sıradan anlatımı, beğenilmese de ayıp olmasın diye yine de kitaba koyuluyor mu? Maalesef bazı öyküler benim böyle hissetmeme neden oldu.

  Ben, bir kitabın içinde sadece güzel bir tane öykü olsa da o kitap için "İyi ki okumuşum" derim. Ne kadar yorumum olumsuz olarak gözükse de, "Bozcaada Öyküleri"nde "İyi ki bu kitabı okumuşum" dedirten bir çok öykü var. Tüm Bozcaada sevdalılarına, Bozcaada'ya gitmek isteyenlere ve öyküseverlere önerilir.



Kitabın Tanıtımından:
   “Bozcaada’ya gitmek…” İki sihirli sözcük. Ada orada bizi bekliyor her zaman. Tek yapmamız gereken bir sırt çantası hazırlamak belki, belki de hiç düşünmeden ilk otobüse yer ayırtmak.

  “Bozcaada Öyküleri”, gidenler, gidemeyenler ve hep gitmek isteyenler için kaleme alınmış bir kitap. Uzun bir çalışmanın ürünü olan bu eşsiz kitap elinizden düşmeyecek. Tıpkı ada gibi; çantanızda, kütüphanenizde, ofisinizdeki sıkıcı çekmecenizde hep sizi bekleyecek. Okuduğunuz her öyküde daha derin bir nefes alacaksınız. Dar sokaklarıyla, üzüm bağları ve ünlü şaraplarıyla, Polente feneriyle, dev rüzgârgülleri ve kalesiyle olduğu kadar yaşanan aşklarıyla da Bozcaada sizleri çağırıyor. Sayfaları çevirin ve kaçın bu kentten…

  “Bozcaada Öyküleri” kitabında 34 yazar sizi öyküleriyle yolculuğa davet ediyor. Gülsel Ceren Güneş, Çiğdem Aldatmaz, Çiler İlhan, Deniz Günal, Duygu Günkut, Ebru Durupınar, Esra E. Kutengin, Figen Alkaç, Gürgen Öz, Hasan Topçu, İdil Giray, Jak Alguadiş, Kadir Aydemir, Lâle Dilligil, Mehmet Ünver, Nefin Huvaj, Neval Sultan, Nihat Ziyalan, Nurcan Göksel, Özlem Özyurt, Reyhan Yıldırım, Sabri Kuşkonmaz, Saliha Yadigâr, Seran Demiral, Serdar Çekinmez, Serkan Türk, Sine Ergün, Sinem Karhan, Solmaz Aksoy, Turgay Yılmaz, Türkan Çim Işık, Yeşim Ağaoğlu, Zerrin Yılmaz ve Zeynep Zişan öyküleriyle kitapta yer alıyorlar. Bozcaada yolcusu kalmasın!

Kadir Aydemir Hakkında:
binooki.com
  İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Üniversitede bir süre İşletme, daha sonra Halkla İlişkiler eğitimi aldı. Şiirleri Varlık, Kitap-lık, Şiir Oku, No, Dize, Özgür Edebiyat, Akatalpa, Mor Taka, Ada gibi dergilerde ve çeşitli şiir yıllıklarında yayımlandı. Cumhuriyet Kitap, Virgül ve Radikal Kitap dergileri başta olmak üzere pek çok dergide röportaj ve kitap eleştiri yazılarına rastlandı. 1997 yılında Başka şiir dergisini çıkarttı. 2000 yılında Yitik Ülke şiir-edebiyat dergisini kurdu. 2006 yılında Yitik Ülke Yayınları'nın kurucusu ve editörü oldu. Şiirleri ve öyküleri Almanca, Rusça, İngilizce, Fransızca, Ermenice, Azerice, Bulgarca, Japonca gibi dünya dillerine çevrildi. Yazarın "Aşksız Gölgeler" adlı kısa öykü kitabı 2013'te Almanya'da Binooki Yayınları tarafından "Lieblose Schatten" adıyla Almancaya çevrilerek yayımlandı. Şiirin yanında öyküler, düz yazılar da yazmaktadır. Yazar, aynı zamanda İstanbul'da gazetecilik ve editörlük yapmaktadır.
Kaynak:Wikipedia

Kadir Aydemir Kitapları: 

Şiir:
Sessizliğin Bekçisi, Haiku, Hera Şiir Kitaplığı, 2002
Dikenler Sarayı, Şiir, Eti Yayınları, 2003
Rüzgârla Saklı, Şiir, Yitik Ülke Yayınları, 2007
Soğuk Yazgı, Şiir, Yitik Ülke Yayınları, 2014

Öykü:
Aşksız Gölgeler, Öykü, Yitik Ülke Yayınları, 2007
Sonsuz Unutuş, Öykü, Yitik Ülke Yayınları, 2012
Mutsuz Aşk Vardır, Öykü, Yitik Ülke Yayınları, 2014

Derleyeni Olduğu Kitaplar:
Ekşi Öyküler, Öykü, Yitik Ülke Yayınları, 2007
Cunda Öyküleri, Öykü, Yitik Ülke Yayınları, 2007
Bozcaada Öyküleri, Öykü, Yitik Ülke Yayınları, 2010
Olimpos Öyküleri, Öykü, Yitik Ülke Yayınları, 2010
80'lerde Çocuk Olmak, anlatı, Yitik Ülke Yayınları, 2010
90'lar Kitabı Çocuk mu Genç mi?, Anlatı, Yitik Ülke Yayınları, 2012
Tuhaf Alışkanlıklar Kitabı, Yitik Ülke Yayınları, 2012
Yitik Öykü, Öykü, Yitik Ülke Yayınları, 2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...