25 Şubat 2014 Salı

Kitap Bekleyen Öğrencilerimize, Umut Olur musunuz?

    Merhaba kitapsever arkadaşlarımız. Bugün bir kitap tanıtımımız yok. Bugün kitaplara, öğrencilerine ve öğretmeye gönül vermiş öğretmenlerimizin bir ricasını sizlere iletmeye çalışacağız. Belki küçücük de olsa bir katkımız olur. Belki bir çocuk bizim/sizin sayenizde okumayı sever. 

   Çok sevdiğimiz ve mükemmel bir öğretmen olduğuna inandığımız arkadaşımız, kitaplarla haşır neşir olduğumuzdan, okullarında hayat verdikleri projeden bize söz etti. Proje mükemmel, hazırlıklar şahane, düşünceler ise olağanüstü. Yalnız "Kütüphanedeyiz" projelerinin küçük bir eksikleri var, o da; KİTAP. Bu boş raflar ve kitap okumak isteyen öğrenciler sizden yardım bekliyor.

     İlk başta biraz okuldan ve projeden bahsedelim. Okulumuz Bursa'nın Yıldırım İlçesi'nin, Arabayatağı Mahallesinde bulunan Hasan Ali YÜCEL İLKOKULU. Çocuklara okumayı sevdirmek adına başlatılan projeleri ise "Edebiyat Sokağı" ve "Kütüphanedeyiz". Projelerin ilki olan "Edebiyat Sokağı" gerçekleşmiş ve çok da güzel olmuş. 

Sıradan bir koridorun Edebiyat Sokağı'na dönüşümü.
Uçan Kitaplar


Yazar Tanıtımları
Bir Sınıf Kapısı
      Okul nasıl da güzel olmuş değil mi? Sadece derslerine girmek yerine öğrencilerimiz için ne yapabiliriz diye düşünmüş öğretmenleri ve yönetici kadroyu içtenlikle kutlarız. Tabii ki imkanlar, sponsorlar bir yere kadar... Şu an bu projelerin ikincisi olan "Kütüphanedeyiz" de kütüphane hazır ama raflar boş. 



   Bu okul, öğrenciler ve öğretmenler bizlerden yardım bekliyor. İstedikleri İlkokul çağına uygun kitaplar. Öğretmenlerimiz tek tek araştırarak öğrencilerinin yaşlarına uygun 5000 kitaplık bir liste oluşturmuşlar. Bizden ricaları bu listeden kitaplar göndermemiz. Ansiklopedileri, kaynak kitapları zaten varmış. Tek eksikleri ilkokul çağına uygun olan kitaplar. Kitap İhtiyaç Listesi için tıklayınız.

   Bu projenin en sevdiğimiz yönü ise; kitaplar ellerine ulaştığında projenin son bulmayacak olması. Asıl proje o zaman tam anlamıyla başlayacak. Okul yönetimi; çocuklarımızı okudukları kitapların yazarlarıyla bir araya getirecek. Kütüphanenin açılışını ise 20 Mart'ta Gülten Dayıoğlu ile birlikte yapacaklarmış.

  Ben öğrenciyken okulumda küçücük sıradan bir kütüphane vardı. Tüm okuma aşkım o küçücük kütüphane sayesindedir. Tabii her öğrencinin ilgisini çekmemişti o küçücük kütüphane. Fakat bizim okulumuzda da bu okuldaki gibi başlı başına bir kütüphane olsaydı, bizim gibi nice kitapseverler çıkardı.

  Hep yakındığımız, şu ülkelerin kitap okuma sıralamaları listesi var ya, hani sonuncu olduğumuz, belki gelecekte son sıralarda olmayız, ne dersiniz? 

Not: Lütfen kitapları alıcı ödemeli olarak göndermeyin. PTT Kargonun kitap gönderilerine indirimi var.
Tek kitap gönderimi için 401280698 numaralı kodu,  çoklu kitap gönderimi için %50 indirim sağlayan 100128070 numaralı kodu söylemeyi unutmayın. PTT detaylı bilgi için tıklayın.

Hasan Ali Yücel İlkokulu ile iletişim kurmak için:
Okulun Telefonu: 0224 367 36 39 (Müdür Yardımcısı Zeynep Hanım ile iletişime geçebilirsiniz)

Arkadaşımız Doğan Öğretmenin Telefonu: 0505 311 18 98
Okulun Adresi: Hasan Ali Yücel İlkokulu Arabayatağı Mah. Hastane Cad. No 4 Yıldırım/BURSA
Okulun İnternet Sitesi:  www.buokuldahayatvar.com
Okulun Facebook Sayfası: facebook.com/kutuphanedeyiz

14 yorum:

  1. çok beğendim...
    Kendi etkinlik sitemde www.omactivities.com bu etkinliği duyurmak istiyorum. Umarım sakıncası olmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özgehan Bey sakınca olur mu hiç, süpersiniz.

      Sil
  2. O kadar beğendim ki ben bu haberi o okul öğretmenlerini ve yönetimini ne kadar tebrik etsek boş.İlköğretim döneminde okul kütüphanesinin önemini ve kıymetini çok iyi bilirim onca yıl geçti o kadar kütüphane gördüm ama o kütüphanemin lezzeti bambaşkaydı.Çok etkilendim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tüm kitapseverlerin geçmişinde bir okul kütüphanesi var herhalde :)

      Sil
  3. etkinliği çok beğendim..keşke biz de okulumuzda bir edebiyat sokağı yapabilsek..çok özendim...tebrikler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arkadaşlar güzel projeler hayata geçirmişler. İnşallah sizin okulunuzda dahil her okulda böyle projeler yapılır.

      Sil
  4. Elimden geldiğince duyurmaya çalışacam... :) Umarım bir yararım dokunur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederiz, mutlaka yararı olacaktır.

      Sil
  5. direkt 100 temel eser setini alip kargo ile aldigim siteden okula yonlendirsem olur sanirim bu arada ilkokul degil mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ilkokul. Yani listelerini incelediğimizde 100 temel eser listesinde bulunan çoğu kitap olduğunu görüyoruz. Bu yüzden sadece olur değil süper olur. Adres olarak okulu vermeniz ve telefon numarasını da eklemeniz yeterli olur diye düşünüyoruz.

      Sil
  6. Merhabalar,
    Ellerinize emeğinize sağlık. Bloğunuzu çok beğendim ve izlemeye aldım. Bana da bekliyorum. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel bir paylaşım olmuş. Ben de eve gelen ufaklıklara vermek için ayırdığım kitaplara baktım bir kaç tanesi listeye uyuyor sadece. Evde duracağına okunsunlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolun Şeyma Hanım, damlaya damlaya göl olacak inşallah.

      Sil
  8. İlginiz ve desteğiniz için çok teşekkür ederiz arkadaşlar.
    Bursa'nın en güzel çocuk kütüphanelerinden birini oluşturuyoruz hep beraber. Özellikle de okulumuzun bulunduğu bölge göz önüne alındığında çocuklarımızın ufkunu açacak bir çalışma olduğu için çok mutluyuz.
    Umarız hayallerimize ulaşarak çocuklarımızın hayal dünyalarını hep beraber genişletiriz... :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...