26 Aralık 2012 Çarşamba

Ken Parker Adah - Giancarlo Berardi / Ivo Milazzo

KEN PARKER - ADAH
GIANCARLO BERARDI / IVO MILAZZO
Çevirmen: Murat MIHÇIOĞLU
Rodeo Yayıncılık
Eylül 2012, 1.Baskı
106 Sayfa


AFD:
   Daha önce Türkiye'de Alaska adıyla yayınlanmış olan seriyi Rodeo Yayıncılık kendi adıyla yayınlıyor. Türkçe'ye hiç çevrilmemiş sayılarını da bizlerle buluşturuyor. 

  Ken Parker serisiyle ilk defa bu kitapla tanıştım. Her ne kadar bu kitapta baş karakter Adah olsa da, Ken Parker'ın aşağıda İTÜ Sözlük'ten aldığım karakteristik özelliklerini de görebiliriz.

entelektüel kovboy. kendisine baktığınızda robert redford u görürsünüz. atının terkisinde mutlaka bir adet kitap bulunur. anlamadan dinlemeden asmaz, kesmez, atıp, tutmaz. öldürmekten yana değildir. her daim ''bir durun anlayalım, edelim'' tarafındadır. hakaniyetlidir bir nevi...
(18.06.2007 14:10 ~ 14:11)


   Çizgi Romanın konusundan bahsedecek olursak; hayata bir köle olarak gözlerini açan Adah'ın, birey olabilme, kendi ayaklarının üstünde durma mücadelesini ve bu zorlu yolda yaşadıklarını anlatıyor. Adah hayatını yoluna koymuşken çıkan son pürüzlerde de kahramanımız Ken Parker ortaya çıkıyor ve...

   Açıkcası Ken Parker'ı sevdim, elimde serinin üç tane daha kitabı var. Onları da bir an önce okumak istiyorum.

   Son olarak Rodeo Yayıncılık'ın hazırladığı eserlerde en sevdiğim özellik; çizgi roman bittikten sonra, çizgi roman, yazar ve çizer hakkında ek bilgiler yer alması. Sadece çizgi romanı okumakla kalmıyor, hikayeyi ortaya çıkaranları, ortaya çıkışını ve yıllardan bu yana gelişimini görebiliyoruz.



En sevdiğim kareler:
Adah'ın ten rengini farketmesi...

Ken Parker'ın çapkın kahramanlığı...



26.12.2012 tarihde farklı sitelerde "Ken Parker - Adah"ın fiyatı: 
http://www.dr.com.tr 7,49 TL


Görsel alıntıdır.
Giancarlo Berardi Hakkında: 15 Kasım 1949, Cenova doğumlu İtalyan çizgi roman yazarı. Yarattığı karakterler arasında en ünlüleri Ken Parker (1977) ve Julia (1998)'dır. Kurgusal western çizgi romanlar arasında önemli bir yere sahip olan Ken Parker, Berardi tarafından özellikle Robert Redford'un canlandırdığı Jeremiah Johnson karakteri referans alınarak yaratılmıştır.
Kaynak: Wikipedia








Görsel alıntıdır.
Ivo Milazzo Hakkında: 20 Haziran 1947, Tortona doğumlu İtalyan çizgi roman çizeri. İlk olarak Sergio Bonelli için çalıştı. 1974'te, arkadaşı Giancarlo Berardi ile birlikte Ken Parker'ı yarattı. Bu karakter zamanla Avrupa'nın en değerli Western çizgi roman karakterlerinden biri oldu.
Kaynak: Wikipedia




3 yorum:

  1. genelde kitap tutkunları çizgi roman okuyarak başlamıştır kitap okumaya, ya da öyle denir ben hiç okumadım, bilmiyorum neden , tommiks texas bile okumadım, bir yerden başlamak lazımsa uygun olur herhalde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında ben de aman aman bir çizgi roman okuru değilim. Rodeo yayıncılık sayesinde çizgi roman maceram başladı diyebilirim. Ken Parker'ı çok sevdim açıkcası benim de başlangıç serim bu olacak sanırım.

      Sil
  2. Çizgi roman bana yabancı bir kavram. Bazı Tenten ve Asterix çizgi romanlarını okumuşluğum var. Aslında çok büyük bir kültür çizgi roman. Bir şekilde başlamak lazım, en azından denemek lazım. Yazınız için teşekkürler..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...