3 Temmuz 2012 Salı

Ayazma Mesire Yeri - Kaz Dağları


Hafta içi çok sevdiğimiz arkadaşlarımızla, Kaz Dağları'nın eteklerindeki Ayazma mesire yerinde mükemmel  vakit geçirdik.

 Çanakkale sınırları içindeki bu güzel cennet köşesini sizlere de tanıtmak istedik.

   Mis gibi temiz ve serin havası, buz gibi suyu ve mükemmel manzarasıyla bu güzel dinlenme yerinde keyifli bir vakit geçirmek istiyorsanız hafta içini tercih etmelisiniz. Hafta sonu o kadar kalabalık oluyor ki, neredeyse piknik sofraları yan yana kuruluyor. Ve tabii ki her gelen aile mangal yaktığı için o güzel havayı solumak yerine mangal dumanı soluyabilirsiniz.


   Biz hafta içi bir gün gidecek olmamıza rağmen Çanakkale'den saat 6'da yola çıktık, 8'de Ayazma'ya vardık. Bu sayede en güzel yerlerden biri olan ve Eyyvah Eyvah 2'de Hüseyin ve arkadaşlarının oturduğu yerde oturabildik.
   Dememiz o ki; Ayazma'da suların içinde güzel bir yerde oturmak istiyorsanız kesinlikle erken davranmalısınız. 

   Ayazma oldukça serin oluyor yanınızda mutlaka giyebileceğiniz uzun kollu bir şeyler bulundurun, eğer buz gibi suların keyfini çıkarmak istiyorum derseniz de terlik ve sandaletlerinizi unutmayın.
 

   Kaz Dağları'nın mitolijideki adı İDA ve burada efsaneye göre Dünyanın İlk Güzellik Yarışması yapılmış.

  Ayazma'da piknik yapabileceğiniz gibi, orada bulunan restoranlarda yemek de yiyebilirsiniz. Hani yol üstü bir görelim derseniz. Piknik malzemelerimiz yok diye vazgeçmeyin, orada çok güzel alabalık restorantları var. Fiyatları da oldukça uygun.



   Peki Ayazma'ya nasıl gidilir?:  Çanakkale İzmir yolu üzerinde bulunan Ezine'den Bayramiç'e sapıyoruz, (Ezine - Bayramiç 24 km) Bayramiç'den Evciler Köyü'ne, Evciler'den de Ayazma'ya ulaşıyoruz. (Bayramiç - Evciler - Ayazma 29 km) Bayramiç'den sonra yollar oldukça darlaşıyor, çok dikkat edilmeli ve hız yapılmamalı. Tabelaları takip etmeyi unutmayın: Evciler Köyü, Ayazma, Kaz Dağları ya da İda yazan tüm tabelalar sizi saklı cennete ulaştıracaktır.

   Daha önce 2 defa gittiğimiz için biz bu sefer köy yollarını tercih ettik.  Yeşillikler içinde sakin ve keyifli bir yolculuk oldu. Çanakkale tarafından gelecekler için bu yolu da paylaşıyoruz, tercih sizin.


   Çanakkale - İzmir Yolu'nda ilerlerken Kepez biter bitmez, Kalabaklı Köyü sapağına sapıyoruz, (İzmir yolu'nun üstünde sağ tarafta Çanakkale Limanı diye bir ayrım gösterir, oradan devam edip yolun altından geçen tüneli geçip dümdüz devam etmelisiniz.) Kalabklı'dan sonra sırasıyla Denizgöründü - Salihliler ve Karıncalık köylerini geçip Bayramiç'e varıyoruz. Bayramiç'den sonra yine Evciler'e sapıp Ayazma'ya devam ediyoruz. Bu yol km olarak daha az fakat yollar dar ve virajlı olduğu için diğer yolla yaklaşık olarak aynı sürede varılıyor.





   Ayazma yolu boyunca yöresel ürünler bulacağınız sergiler var, resmini çektiğim ise Ayazama Mesire yerinde bulunan sergi. Neler yok ki? hepsi Kaz dağlarının doğal mahsülü olan; kirazlar, elmalar, armutlar, çilekler, şeftaliler, ballar, reçeller, altın çilekler ve özellikle sadece bu yöreye ait olan Bayramiç Tüysüz'ü. Her ürünün ayrı bir tadı olduğunu orada farkedeceksiniz, fakat özellikle Bayramiç Tüysüz'ünün tadına bakmadan geçmeyin. Şekli tüysüz şeftaliye, rengi sarımtırak elmalara benzer fakat tadı hepsinden farklıdır. Çok güzelmiş deyip, bir kaç günde tüketemeyeceğinizden fazla almayın, yumuşadıkça tadı kötüleşiyor, bilginize.

 Bir gün mutlaka bu saklı cennete yolunuzu düşürmeniz dileğiyle herkese iyi tatiller...

4 yorum:

  1. Çok teşekkürler bu güzellikleri bizimle paylaştığınız için. İnsanın, bırakın orada olmayı, fotoğraflara bakınca dahi şiir yazası geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederiz. Evet Ayazma ne şairler ne yazarlar doğurur.

      Sil
  2. Çok güzel cennet gibi. :) Kaz dağlarına gittim daha önce ama Edremit tarafından uğramıştık, burası daha uzak geliyor sanırım bize. Umarım yolum düşer bir gün. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz de inşallah bir gün Edremit tarafından uğrarız, Sütüven'i Hasanboğuldu'yu görmek isteriz.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...