18 Mart 2012 Pazar

Çapraz Oyun - Hasan Saraç

ÇAPRAZ OYUN
HASAN SARAÇ
Epsilon Yayınları
Eylül 2010, 1.Baskı
173 Sayfa

MRW:
   Sevgili Hasan Saraç, bloğumuzu fark eden, yazdıklarımızla ilgilenen çok kibar bir insan. Kendisine buradan bir kez daha saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz. İki adet aldığımız kitabın birini çekilişle bir izleyicimize hediye etmiştik. Bizdeki Çapraz Oyun'u ise ancak okuma fırsatı bulduk. Şimdi de sıra geldi kitaptan bahsetmeye. Çapraz Oyun, Hasan Bey’in ilk kitabı. İsmi ve arka kapaktaki tanıtım yazısı dikkatimizi çektiği için almıştık, okuma hissi uyandırıyor gerçekten.

   Çapraz Oyun bir havaalanında karşılıyor bizi ve hemen içine çekiyor. İki başkahramanımız var; Mustafa Yılmaz ve Kamil Yalçın. İki ayrı bedende iki ayrı kimlik, ya da aynı bedende iki ayrı kimlik. Yoksa her ikisi birden mi? Farklı şehirlere giden iki ayrı uçak yolculuğunda inanılmaz bir şekilde kesişen iki hayat. Neden mi? Kaderin bir oyunu olabilir mi?

   Çapraz oyun akıcı bir dilde yazılmış, güzel kurgulanmış bir kitap. Sonuna doğru olaylar açığa çıkarken, klasik bir sahne geliyor işte derken, yanlış tahminde bulunduğumu anladım. Küçük bir olumsuz eleştiri olarak da şunu söylemek isterim; Yasemin’in anlattıklarından Emine Hanım’ın adının hatırlanması ve sırf bu yüzden olayların çözülmesi bana biraz yavan geldi. Orası için daha derin bir bağlantı kurulabilirdi. ( Naçizane fikrimdir) Bunun dışında kitabı beğenerek okudum, Hasan Saraç tarzıyla tanışmak için de okunmasını tavsiye edebileceğim bir yapıt. Ayrıca Kamil ve Mustafa’nın başına gelenler çarpıcı ve şahsen böyle bir deneyim yaşamayı ben isterdim, bir iki günlüğüne böyle bir hayat insana gerçekten çok şey öğretebilir, kör gözler açılabilir. Nitekim Kamil Yalçın da hayata biraz daha değişik bakmaya başlıyor. İçinde küçük dersler olan bir hikayeydi, keyifliydi, eğlenceliydi.

Kitap Tanıtımından:
Kimlik kaybı...
Alışageldiğimiz yaşam tarzının, ilişkilerin ansızın değişmesi ya da yok olması...
Tüm bir geçmişin bir anda kayıp gitmesi elinizden...
Yaşam yollunda karşımıza çıkıveren bir hayalet.
Beklenmedik bir anda bizi soluksuz bırakan bir kabus.
Şakın ve çaresiz...Kimliksiz...

Sevdiklerini, ilişkilerini, işini, varlığını, insanlara inancını, kendine güvenini kaybeden kimliksiz kalan ya da üstüne yabancı bir kimlik giydirilen kişi ne yapar?
Daha önce doğal kabul ettiği her şeyi nasıl yeniden sorgular?
Yanıtı bilinmeyen sorular, sorusu bilinmeyen yanıtlar...
Panik, isyan, pazarlık, boyun eğiş...
Peki sonra ne olacak?
Oyun oynamayı, bilmece çözmeyi, alacakaranlıkta, yol bulmayı sevenler...
Çapraz Oyun'a hoş geldiniz.



18.03.2012 tarihde farklı sitelerde kitabın fiyatı:
Kitapadresi: 8,45 TL
Okuoku: 9,10 TL
Kitapyurdu: 9,15 TL
Hepsiburada: 9,78 TL
Netkitap: 10,40 TL
İdefix: 11,05 TL

Hasan Saraç Hakkında: 
    1951 yılında Ankara’da doğdu. Ankara Fen Lisesi ve ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği’ni bitirdikten sonra çeşitli mesleki eğitimlerin yanı sıra 1985-1988 yılları arasında Harvard Business School yöneticilik programlarına katıldı. Otuz beş yıl boyunca değişik sektörlerde işveren ve/veya üst düzey yönetici olarak çalıştı.

    İlk romanı Çapraz Oyun 2010 yılında okurlarla buluştu. 2011 yılında Edebiyat Haber sitesi için hazırladığı yirmiden fazla “yazar portresi” yayınlandı. İkinci romanı Zaman Gezginleri – Kerim ile Sibel 2012 yılının ocak ayında yayınlandı.

    Saraç, birbiriyle ilintili, zaman ve mekânın fantastik danslarına sahne olan yeni roman projeleri üzerindeki çalışmalarını sürdürmektedir.
http://hasansarac.net

7 yorum:

  1. Tanıtım için teşekkürler,deneyeceğim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. güzel, değişik bir hikayeydi, okuma şansınız olur umarım.

      Sil
  2. Epsilon yayınları konusunda artık daha seçiciyim. Kitabı alırken çok dikkat etmem gerekiyor. :) Bu kitap bir ara D&R da 4 TL etiketiyle satılıyordu. İki kitap arasında kalmış ve diğerini seçmiştim. Şimdi keşke bunu seçseydim diyorum. Çünkü diğeri tamamen fiyaskoydu. Belki ilerde okuyabilirim. Tanıtım ve yorum için teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
  3. epsilon yayınları ile sorun yaşamış gibi bir yorum yapmışsınız :( seçtiğiniz kitap neydi? çok kötüyse bizim de aklımızda bulunsun.

    YanıtlaSil
  4. Daha çok gençlik kitaplarıyla ilgili sorunum var. Aşk ve aşk macera karışımı romanları içeriği itibariyle bana hitap etmiyor. Daha önce okuduğum bir kaç roman olmasına rağmen son aldığım Gönül Kaçanı Kovalar kötü bir seçim oldu. Çok sıradan, sürekli tekrarlarnan olaylar ve cümlelerden ibaretti. Hiçbir özelliği ve getirisi yoktu. Ayrıca maalesef yazarları fazlaca cesur. :) 16-17 yaşlarımda olsaydım çekici gelebilirdi ama sanırım benim de tarzım değişiyor. İlgim başka alanlara kayıyor. Benim beğendiğimi siz beğenmezsiniz ya da tam tersi olabilir. O yüzden yorumuma bakarak kimsenin peşin hüküm vermesini istemem. :)

    YanıtlaSil
  5. Ne güzel sayenizde yeni bir yazarla tanistik, kitabin konusu gercekten ilgincmis, paylasiminiz icin tesekkurler:)

    YanıtlaSil
  6. güzel bir kitap ben hediye almıştım arkadaşa şimdi ondan alacamda okuyacam :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...