17 Şubat 2012 Cuma

Avcunuzdaki Kelebek - Ahmet Şerif İzgören

AVCUNUZDAKİ KELEBEK
AHMET ŞERİF İZGÖREN
ELMA YAYINEVİ
Kasım 2011 - 69.Basım
126 Sayfa

MRW:

   Çok fazla söylenecek bir şey yok bu kitap hakkında. Elime almamla bir nefeste okumam bir oldu. Ahmet Şerif İzgören’in de umut ettiği gibi birçok kişinin başucu kitabı olmaya aday “Avcunuzdaki Kelebek”

   Sevgili Ahmet Bey bu kitabıyla bize hayatımızla ilgili hedeflerimizi belirlememiz ve onlara ulaşmamızda yol gösterici oluyor. Kitap; "Gelecek Hayaliniz, Hayat Amacınız, Değerleriniz, Hedefleriniz, Olumlu Düşünce, Kişilik, Yaratıcılık ve Mücadele Ruhu" kısımlarından oluşuyor.

   Kitap boyunca birbirinden güzel ve etkileyici kısa hikayeler var, kimi 10 satırlık kimi 2 sayfa, ama hepsi de güzel dersler veriyor. Yazarımız bu hikaye ya da alıntıları kullanarak bizi yönlendirmeye çalışıyor. Zaten benim bu tip kişisel gelişim kitaplarında da en sevdiğim şey şunu yapmalısın bunu yapmalısın değil de verilmek istenen fikri bu şekilde örneklerle okuyucunun keşfetmesinin sağlanmasıdır. Dayatılan düşüncelerin kabul görmediğini hepimiz biliriz.

   Kitabı oldukça başarılı buldum, çok beğendim. Okul çağındaki öğrenciler dahil hemen herkesin okuması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum.

Altı Çizilesi:

Aşağıdaki kısa öykü kitaba da adını veren öyküdür.

Zamanın birinde iki tane kız kardeş varmış, nasıl akıllılarmış anlatamam. Etraflarındaki ve okullarındaki tüm bilgi onlara yetmez olmuş. Bir gün, anneleri onları dağdaki bilge adama götürmeye karar vermiş.
Kızlar, bilge adamla karşılaşınca ona sorular sormaya başlamışlar. Bilge adam bütün soruları doğru cevaplamış. Kızlar çok sevinmişler ve annelerinden eğitimleri için bir süreliğine izin isteyerek bilge adamın yanında kalmışlar.
Sordukları soruların hepsinin cevapları doğruymuş. Bir süre çok mutlu olmuşlar; ama sonra sıkılmaya başlamışlar. “Bilgenin bilemeyeceği bir soru bulmamız lazım.” diye düşünmüşler.
Kızlardan biri bir gün “Buldum!”diye sevinmiş. “İki elimin arasına bir kelebek koyacağım, “Avcumun içinde bir kelebek var. Canlı mı, ölü mü?” “Ölü” derse kelebeği bırakacağım. “Canlı” derse avcumu hafifçe bastıracağım. Her ne derse cevabı bilemeyecek.”
Kızlardan biri kapalı tuttuğu ellerini bilgeye doğru uzatmış ve sormuş:
“Avcumun içinde bir kelebek var; canlı mı ölü mü?”
Bilge adam cevap vermeden önce uzun süre kızın gözlerine bakmış, bakmış ve cevaplamış:
“Senin ellerinde kızım. Senin ellerinde…”

 -----

   Yavuz Sultan Selim, oğlu Kanuni Sultan Süleyman'a iki mektup verir; 'birini ben ölünce aç, ikincisini de beni defnettikten sonra açarsın' der. Vefat ettiğinde Kanuni Sultan Süleyman ilk mektubu açar. Mektupta, 'Oğlum, senden tek bir isteğim var; beni çoraplarımla gömsünler'.    İmam tüm ısrarlara rağmen bu talebi kabul etmez. Yavuz Sultan Selim ister istemez çorapsız defnedilir. Defin işlemi bittikten sonra Kanuni Sultan Süleyman ikinci mektubu açar: 'Bak oğlum bir çift çorap bile götüremedim'
 -----
   "Bundan Üç dört yıl önce USA'da dünya spastikler olimpiyatı düzenleniyor. Yüz metre yarışı; Down Sendromlu koşucular... Yarış başladığında koşuculardan birinin ayağı takılıyor, düşüyor ve acıyla bağırmaya başlıyor.
    Çok ilginç bir şey oluyor, diğer zihinsel engelli koşucular geriye dönüyorlar ve düşen atleti kaldırıyorlar. Down Sendromlu bir kız, oğlanı öpüyor: 'Bu onu iyileştirir' diyor. Kollarına girip teselli ediyorlar ve hep beraber yürüyerek yarış çizgisini geçiyorlar.
"



Kitap Tanıtımından:

   "Tebrikler! Çok net başka bir şey söylemem mümkün değil. Sanırım hızlı okuma rekoru kırmış olabilirim. Bu kadar duygu yüklü, bu kadar gerçekleri gözler önüne serebilen, hala umut olabileceğine dair bu kadar mesaj bir arada nasıl verilir, gerçekten tebrikler."
Filiz Şahin

   "Sizi temin ederim hayatımda iş dünyası ve iletişim üzerine okuduğum hiçbir eser bende bu kadar etki bırakmadı. "
Çağlayan Babacan

   "Harika bir kitaptı. Bütün meseleleri çok içten ve güzel işlemişsiniz. Hayatımda birçok değişiklik yapmama neden oldunuz."
Fikret Odabaşı
Ahmet Şerif İzgören'in "Avcunuzdaki Kelebek" adlı videosu

17.02.2012 tarihde farklı sitelerde kitabın fiyatı:
D&R: 10,49 TL
Okuoku: 10,50 TL
Kitapyurdu: 10,92 TL
İdefix: 11,90 TL
Kitapadresi: 12,60 TL

Ahmet Şerif İzgören Hakkında: 1965 yılında İzmir’de doğdu. Kuleli Askeri Lisesi’ni, ardından 1987’de Hacettepe Üniversitesi İngiliz Dil Bilimi Bölümü’nü bitirdi. Türk Silahlı Kuvvetleri’nde üsteğmen rütbesine kadar görev yaptı. 1991 yılında TSK’dan istifa ederek ayrıldı ve Ankara Üniversitesi TÖMER’in Bursa’daki kurucu müdürlüğünü yaptı. Daha sonra özel sektörde iki şirkette genel müdürlük yaptı. 1996 yılında kendi işini başlattı ve hâlâ devam etmektedir. Şu anda üç şirketin yönetim kurulu başkanı ve ortağıdır. Bu şirketlerin yönettiği markalar: İZGÖREN&AKIN, Elma Yayınevi, 3b Çözümler, İzgören Yayınları, Academy International ve blogmabilgi.com’dur.

    1998-2003 yılları arasında, İngiltere’deki Northampton Üniversitesi Sunley Management Center’la iş birliği projesini yürüttü. 2001 yılında, bir yıl KKTC’de Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde öğretim üyeliği görevinde bulundu.

   İngiltere, Danimarka, Almanya gibi ülkeler de dâhil olmak üzere bini aşkın eğitim ve seminer verdi. Ülkemizdeki “dürüstlük”, “iş kalitesi” ve “girişimcilik” değerlerini eğitimler vasıtasıyla yaymayı hedefleyen ve iki temel ilkesi “yurt sevgisi” ve “hoşgörü” olan Türkiye Uğur Böcekleri Projesi’nin kurucu liderliğini yaptı. Proje bünyesinde eğitici eğitimi alan gençler tarafından Çocuk Esirgeme kurumları, ceza evleri, ilköğretim okulları ile Anadolu’nun birçok kasaba ve köyünde 100.000’i aşkın vatandaşımıza ücretsiz eğitimler verildi. Proje hâlen devam etmektedir. Kendisi mavi uğur böceğidir.

Yayımlanmış on altı kitabı vardır.

www.izgoren.com’dan Ahmet Şerif İzgören’e ulaşabilirsiniz.
 Ahmet Şerif İzgören Kitapları:
  •  40'nında Kulpu Kırık 40 Türk
  • Küçük Beyaz Uğur Böceği
  • Avucunuzdaki kelebek
  • .. büyük adamdır
  • adamdan tavsiyeler
  • Eyvah! İş Görüşmesi
  • Dikkat vucudunuz konusuyor
  • Süpermen ve Uğur Böceği
  • Hıdır Kişisel Gelişiyor
  • Eşikaltı Büyücüleri
  • Uçan Halı
  • İş Yaşamında 100 Kanguru
  • Sarı Siyah
  • Moks
  • Süpermen Türk Olsaydı Pelerinini annesi Bağlardı
  • Şu Hortumlu Dünyada Fil Yalnız Bir Hayvandır.

6 yorum:

  1. elime alıp bıraktıklarımdan, şimdi , keşke alsaymışım dedirttiniz bana:))

    YanıtlaSil
  2. keşke alsaymışsınız. olsun bir sonraki kitap fuarına inşallah :)
    gerçekten geliştiriciydi, şiddetle tavsiye ediyorum :)

    YanıtlaSil
  3. Ahmet Şerif İzgören'ün bu kitabı hariç hemen hemen tüm kitaplarını okumuşumdur. Bunu da en kısa zamanda alıp okumam lazım :) Yazım diline ve kullandığı usluba hayranım doğrusu :)

    YanıtlaSil
  4. :) kişisel gelişim konusunda gerçekten çok iyi bir örnek. Tüm kitaplarını okudunuz demek ne güzel, darısı da bizim başımıza :)

    YanıtlaSil
  5. Benim de severek okuduğum kitaplardan biri. Bu kitapla ilgili ben de blogumuzda paylaşım da bulunmuştum. kitabı tanıtıcı kapsamlı güzel bir yazı yazmışsınız. Tebrikler

    YanıtlaSil
  6. Kişisel gelişim kitaplarından çok haz etmiyordum ta ki Ahmet Şerif İzgören'i keşfedene kadar. Kitapları da konuşmaları da güzel ve etkileyici...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...