1 Şubat 2012 Çarşamba

Leyla İle Mecnun 43. Bölüm

Leyla ile Mecnun 43. Bölüm

43. Bölümden Enstantaneler 

   İsmail Abi Mecnun'un yaptıklarından dolayı mahalleden ayrılmıştır. Herkes başbaşa verip İsmail Abi'yi arıyor. Dede Mecnun'a; Sedef'in kalbini kırdığı için, İsmail Abi'nin mahalleyi terk ettiğini ve eğer Sedef'in gönlünü alırsa İsmail Abi'yi bulacağını söyler. Mecnun'da Sedef'in gönlünü almaya çalışır.

-İzlemeyen Okumasın-



   Mecnun'un yüzünden mahalleyi terkeden İsmail Abi yeni bakkalını bulmuştur. "Erman Bakkal" fakat bu bakkalda çay bile yoktur, nasıl bakkal burası ya :)) (0:01:17)
    Mahalleli İsmail Abi'yi bulma yöntemleri ararlar. İsmail abi gibi düşünme başarısız olunca, köpeğe ceketi koklatarak İsmail Abi'yi bulmaya çalışırlar. Tabi Erdal Bakkal durur mu? İlgiyi üstüne toplayan köpeği de kıskanır :)) (0:03:37)

E.B: Ya bu kadar koklasam ben de bulurdum.
İ: Ne?
Y: Ya Erdal Abi sen ne dedin? Duydum mu ben onu gerçekten? Sen köpeğimi kıskandın?
E.B: Allah Allah ne kıskanacam ya, şuna baksana işi gücü şov. Getirmeyin bunu kedilerimi korkutuyor
   Kaan da İsmail Abi’yi bulmak için, Flash Tv Yalçın Çakır programı yaşlandırma tekniğiyle kayıp ilanları hazırlamıştır. :)) İlanın altındaki yazı yine TRT reklamlarına kurban gitmiş. Şöyle yazıyormuş (0:04:19)
“Bulanların Erdal Bakkala getirmeleri rica olunur.
Not: Bulan kişiye ödül olarak bir külçe altın verilecektir” 












 
   İlanları pek beğenmeseler de yine de yapıştırmak için yola çıkarlar fakat karşılarına duvar notları çıkar: (0:07:58)
“Buraya ilan yapıştıranın bağcıkları çözülsün”







“Buraya ilan yapıştırana Allah akıl fikir versin, çıkmaz sokak olum burası. Yapıştırsan ne olacak kim görecek”





   Erdal Bakkal masal çiçeğini evde görünce birisinin Nurten’e getirdiğini düşünerek çiçeği parçalar fakat çiçek Leyla’nındır ve Leyla da Erdal’ı parçalar. :)) (0:21:49) Nurten Yenge de “Leyla” dansıyla bize Erdal Bakkal’ın eşi olduğunu kanıtlar :) (Yalnız bir daha yapmasa iyiydi)







   Masal Çiçeği’nin geri dönüşümlü çıkması Erdal Bakkal’ın satış güdülerini kabartır. (0:32:27)
“ Gel vatandaş gel, bu çiçek, gördüğünüz bu çiçek, paslanmaz, kokmaz, parçalanmaz çiçek. Anasını sor, babasını sor, hepsini anlatsın sana.

   Mecnun Sedef’in gönlünü almak ister fakat “Odun Mecnun” bunu beceremez ve Sedef’ten küfrü yer: Delik Çöp Poşeti :)) (0:37:52)

   Dizide tek beğenmediğim karakter Çakma Sakallı Dede karakteri, ısrar sahnelerinde ben bittim İskender ne yapsın dayanamadı artık. (0:40:19)

   Senaristlerin ellerine sağlık nasıl gönderme yapmışlar, televizyonda Van’a 3 milyon TL bağış yapıp sonra “sarhoştum hatırlamıyorum” diyen “iş adamına”   (0:48:40)
“parayı ona verelim, o da gitsin balık yağı alsın, içsin. Beyne iyi gelir”

   Mecnun Sedef için Metin Amca’dan iş ister. (0:49:34) Metin Amca’nın olumsuz cevabı üzerine Yavuz’un gazıyla Mecnun duygu sömürüsüne başlar:
MA: Hiç çalışmasın canım.
M: Hiç çalısmasa daha iyi.. tamam… Nasıl olacak o zaman? Parasız mı kalsınlar, aç mı kalsınlar? … Ölsün mü? Ölsün mü açlıktan mı ölsün? Nenesi var, nen aç duruyor evde. Nenesinin ilaçları bitsinde kız yağmurda ilaç almaya mı gidemesin? ……. Kız ilacını alsında yerlerde mi sürünsün?... kötü yollara mı düşsün kız? At mı kessin :))

   Çakma Sakallı Dede Masal Çiçeğini yavuklusuna vermek için İskender’i kefil göstererek tefeciden 20 bin TL alır. İskender borcu ödeyemeyince tefeci İskender’i dağ başına götürür. Telatabi ve Erdal Bakkal’ın altınları İskender’in hayatını kurtatrır.  (1:03:16)


   Mecnun Sedefin gönlünü almak için; Sedef’in çok istediği motosikleti çalar fakat Sedef motosikleti istemez, motosiklet çetesi onları bulur ve özlediğimiz Mecnun Yavuz düetlerinden biri ortaya çıkar: (1:07:18)
Y: Ardına bakma Mecnun
M: Kader almaya mı geldi beni benden?
Y: Bunu bir daha sorma Mecnun
M: NedenAt mı var arkamda? :))))

   Mecnun gönlünü almak için tekrar Sedef’in kapısına gider. Çakma Sakallı’da Masal Çiçeğiyle ordadır fakat Sedef kapıyı açmadan işler karışır ve Masal Çiçeği Mecnun’un elinde kalır. Mecnun’u Masal çiçeğiyle gören Sedef yelkenleri indirir. Mecnun çiçek elimde şişiyor, elime yakışmıyor” diyerek çiçeği Sedef’e verir. O sırada Şirin de onları izlemektedir… (1:14:15)

   İsmail Abi dedelerinden gelen bonkörlüğüyle tefecinin paralarını dağıtır, tefeci İsmail Abi’yi paylarken Dede olaya el koyar. İsmail Abi giderken tefeciye son sözü Moliere’nin Cimri adlı eserinin baş karakteriyle söyler “Harpagon” (1:16:12)

   İsmail Abi’yi bulamayan Mecnun deniz kenarına döner fakat orada onu Sedef’in patronu ve elemanları ve motosiklet çetesi bulur. Tam o anda İsmail Abi müthiş kükremesiyle Mecnun’u kurtarır ve tüm dargınlar barışır. (1:19:39) , ERDOĞAN - KILIÇDAROĞLU ) :)))
 (Mecnun - İsmail Abi, Fenerbahçeli - Galatasaraylı,  İsrailli - Filistinli, Papaz - İmam)
 (Kılıçdaroğlu Erdoğan Kucaklaşması)

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...