27 Ekim 2013 Pazar

Sokak Kedisi Bob - James Bowen

SOKAK KEDİSİ BOB
Orjinal Adı: Street Cat Bob
JAMES BOWEN
Çevirmen: Işıl K. ZAİMOĞLU
Yabancı Yayınları
Mart 2013, 3. Baskı
224 Sayfa

AFD:
  Sokak Kedisi Bob sadece bir kedi ile sahibinin hikayesi değil, aynı zamanda sokaklarda yaşamış, uyuşturucu bağımlılığından kurtulmaya çalışan bir sokak müzisyeninin bir kedinin sevgisi sayesinde yaşama nasıl tutunduğunun hikayesi.

  Kedileri çok severim, gerçek olayların anlatıldığı kitapları severim ve hayatın tüm zorluklarını yaşayan, bu zorluklar karşısında dürüstçe yaşama mücadelesi veren insanların hikayelerini okumayı da severim. Tüm bunlar birleşince Sokak Kedisi Bob'la geçirdiğim vakit benim için güzel bir terapi oldu.


   Yukarıda bulunan video, Bob'un henüz ünlü olmadığı zamanlarda çekilmiş. Bu ve bunun gibi birkaç video sayesinde ünü giderek artmış ve James'e Bob hakkında bir kitap yazması teklif edilmiş. James nasıl olacak diye düşünürken, editörlerin de yardımıyla kitap ortaya çıkmış ve Bob hakkettiği ününe kavuşmuş. Filmi de çekilecekmiş diye yazılan haberler var. Bu arada Bob'un ikinci kitabı Bob'un dünyası çıktı, onu da en yakın zamanda okuyacağım.

www.postmedya.com

   Bu kitabı okurken Japonya'da İstasyon Şefliği yapan Tama adlı kediden de haberim oldu. Japonya'da tam bir fenomenmiş Tama, üzerinde resminin olduğu her türlü hediyelik eşya mevcut. Onun da videosunu ekleyelim.


   Edebi anlamda bir beklenti olmadan okursanız, içinizi ısıtacak bir kitap Sokak Kedisi Bob.

Altı Çizilesi:
   Bazı insanların evcil hayvanlarına davranış biçimi gerçekten midemi bulandırıyor.

   Neden bilmiyorum ama sanki toplumun bazı bireylerinin nasıl unutulup gittiği insanların ilgisini çekiyor gibi. Bir kısmının, "Çok şükür benim başıma gelmedi", Herkesin başına gelebilir" hissi ile alakalı olduğunu düşünüyorum.


   Bence Bob benim çocuğum, benim bebeğim. Senin kalkıp bana satıp satmayacağımı sorman, benim sana en küçük çocuğun için ne kadar istersin dememle tam olarak aynı şey.

Kitabın Tanıtımından: 
Tam 22 dile çevrilen gerçek bir öykü.
Bu kitapta okuyacaklarınız hayal ürünü değil.
Times Bestseller

Sokaklarda yaşayan James Bowen yaralı bir sarman bulduğunda hayatının ne denli değişeceğini bilmiyordu.
Kıt kanaat geçiniyordu ve son ihtiyacı olan şey bir kediydi.
Oysa tanıştıktan sonra ayrılmaz bir ikili oldular ve birbirlerinin yaralarını sardılar.

Sokak Kedisi Bob herkesin yüreğine işleyecek, umut dolu ve sıcacık, gerçek bir hikâye...

  "Yaralı bir sarmanın sokaklarda yaşayan bir adamın hayatını nasıl değiştirdiğine dair sıcak ve etkileyici bir hikâye...
Yayımlandığı andan itibaren çok satanlar listesine giren bu kitap, hayat dolu bir dostluk hikâyesi olmasının yanı sıra sokaklardaki hayatın ne denli adaletsiz olduğunu da gözler önüne seriyor." 
-The Guardian-

  "Yürekleri ısıtan bir umut mesajı..." 
-Daily Mail-

  "James ve Bob'un ilk imza gününde hayranları metrelerce kuyruk oluşturdu. Uslu kedi Bob, sadece iki saatte tam 180 kitap imzaladı." 
-Bookseller-


27 Ekim 2013 tarihinde "Sokak Kedisi Bob"u en uygun fiyatla satan kitap satış siteleri:
KitapZen 8,66 TL
Kabalcı 9,00 TL
İlkNokta 10,50 TL 
OkuOku 10,50 TL
Arkadas 11,10 TL
D&R 11,49 TL 

10 yorum:

  1. Sokakta beslediğim bir Bob'm var benimde. İnanılmaz seviyorum kendisini. Özel mama alıyorum falan. Geçenlerde çocuklar ezip büzüyorlar, bağırıp duruyorlardı hayvanıma. Camdan üzerlerine atlayacaktım nerdeyse. Derken kedim gitti uzunca bir süre. Fakat şimdi döndü. Bunu da niye anlattım bilmiyorum fakat seviyorum kedileri :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yuvası tehdit edilince biraz uzaklaşmış, tehdit ortadan kalkınca da geri gelmiş anlaşılan. İnşallah her sokak kedisinin sizin gibi bir gönüllü sahibi olur.

      Sil
  2. Bob'un hikayesi gerçekten harika, ben de internetten bir sürü videosunu seyretmiştim, farklı bir kedi:) Bu arada Tama da ayrı güzelmiş, paylaştığınız için teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederiz.
      Bob'un videolarını seyretmek çok keyifli gerçekten. Nasıl da asaletli bir duruşu var öyle :)

      Sil
  3. Ben de kitabı okumuş hatta kitap bloğumda paylaşmıştım. Çok güzel bir kitaptı ama bir kedi nasıl böyle eğitilir aklım almamıştı. Çok duygu yüklü bir kitaptı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kediler gerçekten bu derece hatta daha fazlası olacak şekilde eğitilebiliyor. Ben bizzat şahit oldum. :)

      Sil
  4. ben de aldım bu kitabı, kedimle beraber okumak istiyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok keyifli bir okuma sizi bekliyor o zaman :)

      Sil
  5. Ben de bir kedi aşığıyım. İki yıldır hayatımı paylaştığım bir prensesim var. Kesinlikle insanlar arasında onlar gibi dost bulunmaz. Hem kedileri hem de gerçek hayat öykülerini seven biri olarak seveceğim bir kitap sanırım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle çok seveceğinize eminim, kedinizden uzakta okumayın bence. Yan odaydayken bile koşup ona sarılmak isteyebilirsiniz. :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...