26 Haziran 2013 Çarşamba

Siliniş - Tess Gerritsen

SİLİNİŞ
Orjinal Adı: Vanish
TESS GERRITSEN
Çevirmen: Selim YENİÇERİ
Martı Yayıncılık
2011, 1. Baskı
464 Sayfa
MRW:
   Rizzoli & Isles serisi İkiz Bedenler’den sonra Siliniş ile devam ediyor. Peki fazla ayrıntıya inmeden olaylara şöyle bir göz atalım bakalım; Rizzoli–Gabriel çifti kızlarını kucaklarına alıyor hem de oldukça heyecanlı bir biçimde. Ee, dedektif Rizzoli’ye de böylesi yakışırdı zaten. Artık Regina da aramıza katılıyor. Doktor Isles bu kitapta göz önünde değil, o kendi halinde otopsilerini yapmaya devam ediyor. Peki, bu kez Jane kimlerle uğraşıyor? Yasa dışı yollardan kandırılarak ülkeye sokulan kızlar kitabımızın konusunu oluşturuyor. Mila, Olena ve Joe seslerini duyurmak istiyorlar. Bakalım bu kez Jane neler yapabilir?

   Serinin bu kitabını beğendim mi? Cevabım evet hatta İkiz Bedenler’den daha çok beğendiğimi söyleyebilirim. Jane’in konu olduğu hikayeler beni daha çok çekiyor sanırım. Serinin güzel kitaplarındandır, herkese keyifli okumalar dilerim..

Kitabın Tanıtımından:
   Kendini bir rehine krizinin yanlış tarafında bulunca, hamile olan cinayet masası detektifi Jane Rizzoli, hayatının en mutlu saatleri olabilecek süreçte kendini tam bir kâbusun ortasında bulur. 

   İsimsiz, güzel bir kadın, morga ceset olarak getirilir. Fakat Boston'lu tıp uzmanı Maura Isles ceset torbasını açıp baktığında, unutamayacağı bir korku yaşar: Ceset gözlerini açar!

   Hâlâ hayatta olan kadın hastaneye yetiştirilir, ama tuhaflıklar çok geçmeden ölümcüllüğe dönüşür. Kadın, son derece soğukkanlı bir şekilde güvenlik görevlisini öldürerek hastaları rehin alır... Aralarından biri hamile cinayet detektifi Jane Rizzoli'dir.

   Bu şiddet eğilimli, çaresiz ruh kimdir ve istediği nedir Gergin saatler ilerlerken Maura, Jane'in kocası FBI ajanı Gabriel Dean'le işbirliği yaparak gizemli katilin kimliğini araştırmaya başlar. Federal ajanlar aniden ortaya çıkınca, Maura ve Gabriel sıradan bir rehine krizinden çok daha derinlere uzanan bir olayla karşı karşıya olduklarını anlarlar. 
   Bu gizemin anahtarını sadece silahlı çılgın kadınla kapana kısılmış olan Rizzoli elinde tutmaktadır...
   Tabii eğer hayatta kalırsa.


26.06.2013 tarihde "Siliniş'i (Ciltli)" en uygun fiyatla satan kitap satış siteleri: 
Okuoku: 16,25 TL 
HepsiBurada: 16,25 TL 
KitapYurdu 16,31 TL
AceleGelsin: 17,50 TL
HemenKitap: 17,50 TL
MaxKitap: 18,75 TL

Tess Gerritsen Hakkında:
   1953 San Diego, Kaliforniya'da doğan, Çin asıllı, doktor ve yazar.
  Stanford Üniversitesi'nde antropoloji konusunda lisans yaptı, Kaliforniya Üniversitesi’nden de tıp diploması aldı. Stajını Hawaii’de tamamladıktan sonra, doğum iznine ayrıldığı sırada ilk romanı Geceyarısından Sonra Gelen Telefon'u yazdı. Romantik gerilim olarak tanımlanan bu kitabı aynı türde sekiz roman daha izledi. New York Times'ın en çok satan kitap olarak tanıttığı Hasat ile tıbbî gerilim romanları yazmaya başladı. Ondan sonra yazdığı her tıbbî gerilim romanı  da çok satanlar listesinin müdavimleri arasında yerini aldı. Gece Nöbeti, Kan Gölü, Yörünge, Çırak ve Cerrah bunlar arasında yer almaktadır. Tess Gerritsen yazmaya odaklanmak için dahiliye uzmanı olarak sürdürdüğü başarılı hekimlik kariyerini bıraktı. New York Times'ın en çok satanlar listesinde birinci sırada yer bulmuş ilk tıbbi gerilim romanı Hasat'la dünya çapında başarı kazandı. Yazar Maine'da yaşıyor. 
Kaynak: Wikipedia

Tess Gerritsen Türkçe Yayınlanan Kitapları:
1. Cerrah - Doğan Kitap
2. Çırak - Martı Yayınları
3. Günahkar - Martı Yayınları
4. İkiz Bedenler - Martı Yayınları
5. Siliniş - Martı Yayınları
6. Mefisto Kulübü - Martı Yayınları
7. Hasat - Bilge Kültür Sanat
8. Yörünge - Bilge Kültür Sanat
9. Kemik Bahçesi - Doğan Kitap
10. Gece Nöbeti - Martı Yayınları
11. Ruh Kolleksiyoncusu - Doğan Kitap
12. Bıçak Sırtı - Martı Yayınları
13. Kan Gölü - Martı Yayınları
14. Asla Arkana Bakma - Martı Yayınları
15. Gölgesizlerin Tutkulu Dansı - Martı Yayınları
16. Ruhundaki Zehirle Yüzleş - Martı Yayınları
17. Buz Gibi Soğuk - Doğan Kitap
18. Masumiyetin İçin Savaş - Martı Yayınları

9 yorum:

  1. bu kadının kitaplarını henüz okuyamadım :(
    yukarıdaki kitap listesi kronolojik sırada mı acaba?

    YanıtlaSil
  2. Güzel bir tess kkitabıydı.Bu yazara bayılıyorum be:)

    YanıtlaSil
  3. Tek solukta kitabı bitirdim.Mutlu son ile bittiğine sevindim.Muhteşem bir kitap :)

    YanıtlaSil
  4. Hic tess okumadim en cok hangi kitabini onerirsiniz ondan basliyayim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende henüz sadece rizzoli isles serisini okudum bence ilk kitabından başlayın gayet heyecanlı beğeneceğinizi umuyorum :) bu arada serinin ilk kitabı: cerrah

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...