26 Haziran 2012 Salı

Sakkara'nın Kumları - Glenn Meade



SAKKARA'NIN KUMLARI
Orjinal Adı: The Sands Of Sakkara
GLENN MEADE
Çevirmen: Ali Cevat AKKOYUNLU
Doğan Kitap
  Ekim 2007, 10.Baskı
622 Sayfa
AFD:
    Uzun bir aradan sonra Sakkara’nın Kumları’nı bitirebildim. Okumamın uzun sürmesi kitapla ilgili değil, daha çok havanın güzel olmasıyla daha çok dışarıda vakit geçirmemizle ilgili.

    Sakkara’nın Kumları benim favori yazarlarımdan biri olan Glenn Meade’in okuduğum dördüncü kitabı (Buz Kapanı, Kar Kurdu, Brandenburg) ve ben kesinlikle bu kitabına da hayran kaldım. Glenn Meade yine gerçek olayların çerçevesinde, gerçeğe çok yakın bir kurguyla elimizden bırakamayacağımız bir roman yazmış.

    Nazi Almanyasının II. Dünya Savaşı’nın yenildiğini anlamaya başladığı umutsuz günlerinde, çılgın bir planla Amerikan Başkanı ve İngiliz Başbakanı’nı öldürmeye çalışmaları gerçeği üzerine kurgulanmış romanda, üç yakın arkadaş; Rachel, Halder ve Weaver farklı cephelerde karşı karşıya geliyor.

   Glenn Meade İrlandalı olduğu için, kitabı yansız olarak yazmış. Meade iki taraftaki karakterleri de o kadar iyi işlemiş ki, hangi karakterin bölümünü okursanız o karakterden yana oluyorsunuz. Bazen kesinlikle planın ne pahasına olursa olsun uygulanması gerektiğini düşünürken, bazen de planın bozulmasını istiyorsunuz. Aslında kitap boyunca istediğimiz tek şey; üç arkadaşın arasındaki dostluğun asla bozulmaması.

    Acaba plan uygulanabilecek mi? Rachel, Halder ve Weaver’ın düellosunda kazanan kim olacak?

  Sürükleyici bir macera romanı arıyorsanız ve kitap elinizde akıp giderken bir şeyler de öğrenmek istiyorsanız; savaş, casusluk, dostluk, arkadaşlık ve aşk dolu ve mükemmel bir araştırma ve incelemenin ürünü olan Sakkara’nın Kumları tam size göre bir kitap. 
- Sakkara'nın Kumları için hazırladığımız Okur Testi -


Kitabın Tanıtımından: 
   Glenn Meade, İkinci Dünya Savaşı'nın ortasında Mısır'da geçen ilginç ve heyecanlı bir öyküyü anlatıyor.
 
   Yıl 1939'dur. Prusya'lı bir anne ile Amerikalı bir babanın oğlu olan Jack, ailesinin yanında bahçıvan olarak çalışan adamın oğlu Harry'yle birlikte Mısır'a, Sakkara kazılarında çalışmaya gider. Orada güzel Alman Yahudisi Rachel Stern'le karşılaşan iki genç ona aşık olurlar. İkinci Dünya Savaşı'nın çıkmasıyla Jack Avrupa'ya döner. Mısır'da kalan Rachel naziler tarafından yakalanır ve ortadan kaybolur. Dört yıl sonra, Roosevelt ve Churchill savaşın en önemli zirve toplantısı için Mısır'a gelir. Olaylar Harry, Jack ve Rachel'in Mısır'da tekrar bir araya gelmelerini sağlar, ancak bu kez farklı taraflardadırlar. Ortak konuları sadece savaşın değil, bütün XX. yüzyılın kaderini değiştirebilecek bir cinayettir. Meade'in alışılmadık ve ilginç öyküsü gerçek bir hikayeye dayanıyor. Meade, "Nazilerin, 1943 yılında çok önemli bir toplantı için Ortadoğu'ya gelen Roosevelt ve Churcill'i öldürmek istemeleri tarihi bir gerçektir." diyor. Kitap çok iyi anlatılmış ilginç bir öyküye dayanıyor. Gerçek ve yarı gerçek noktalar birbirlerine iyi bağlanmış, esas karakterler kusursuzca seçilmiş.

26.06.2012 tarihde farklı sitelerde "Sakkara'nın Kumları"nın  fiyatı:
Glenn Meade Hakkında: 1957 yılında, İrlanda'nın başkenti Dublin'in Finglas kasabasında doğdu. İrlanda'lı yazar. Yazarlığının yanı sıra eğitim pilotu olarak da çalışan Meade, uzun yıllar bu görevde çalıştı. 1980'lerde kendi oyunlarını yazdı ve yönetti. 1994'te ilk romanı Brandenburg'u yazdı. Artık bütün zamanını yazmaya ayırmış durumda. Glenn Meade'in romanları, yirmiden fazla dile çevrildi.
Glenn Meade Kitapları:
2. Kar Kurdu - Doğan Kitap
4. 8.Gün - Doğan Kitap
5. Buz Kapanı - Doğan Kitap
6. Şeytanın Müridi - Doğan Kitap
7. İkinci Mesih - Turkuvaz Kitap
8. Romanov Komplosu - Kırmızı Kedi Yayınları

7 yorum:

  1. çok çok severek okumuştum zaten Glenn Meade çok severim:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevilmeyecek gibi değil ki, gerçekten çok iyi yazıyor.

      Sil
  2. Glenn Meade, duyup da henüz okumadığım yazarlardan, yorumunuzla okunacaklar listeme kaydettim, teşekkürler..
    Kitabın ismini "Sakkarin Kumları" diye okudum ilk gördüğümde!! İster algıda seçicilik deyin, ister diyetin suyunu çıkarmak :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Glenn Meade'i mutlaka keşfetmelisiniz diye düşünüyorum.
      Dukan amca belki dediğiniz kitabı çıkarabilir "Sakkarin Kumları" :)))

      Sil
  3. Bu okur testi ve kitap fiyatları listesi yapmanız çok hoş bir fikir. Emeğinize sağlık.

    Tarihi gerçekleri temel alan bu tip romanlarda tarafsız kalınıyor olması benim için artı puanı oluyor kitabın.
    İyi okumalar,günler efendim:)

    YanıtlaSil
  4. Uzun süredir okumayı düşündüğüm bir kitap ve yazar.Tanıtım için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  5. Kar Kurdu'nu okuyarak tanıştım yazarla. Gerçekten de kitabı okurken neresi kurgu neresi gerçek anlamakta zorlandığım yerler oldu.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...