19 Haziran 2012 Salı

Melekler Sokağı - Sheila Roberts


MELEKLER SOKAĞI
Orjinal Adı: Angel Lane
SHEILA ROBERTS
Çevirmen: Gülgün KOZAN
Derin Kitap
Nisan 2011, 1.Baskı
312 Sayfa

MRW:
   Son zamanlarda işten güçten bunaldıysanız ve biraz kafa dağıtmak istiyorsanız, üstelik mutlu sonları seviyor ve sevgi öyküleri tarzında (Küçük Mucizeler Dükkanı gibi) kitaplardan hoşlanıyorsanız, Melekler Sokağı tam size göre. Konusundan biraz bahsedersek; olaylar küçük bir kasabada geçiyor. Bu kasabada kendi dükkanları olan üç kadının ağzından yazılmış bir kitap. Ebedi bir dostluk öyküsü. Karşınızdakinin hayatına ne kadar önem verirsiniz? Nereye kadar kendinizden verebilirsiniz? Başkaları için en son yaptınız? Bu soruların cevapları Melekler Sokağında. Bu huzurlu kasabada yaşayan insanlar size bir ders verecek tabi eğer onların ziyaretine giderseniz..

   Açıkçası çok benim tarzım bir kitap değildi, sonunu tabiî ki tahmin etsem de içinde geçen güzel bir aşk beni etkiledi, sadece bunun merakından bitirdim kitabı, bir de başladığım bir kitabı yarım bırakamama gibi kötü bir huyum var. Kitap kötü değildi ama mutluluk hikayeleri anlatan, iyilik, aşk, sevgi, dostluk üzerine yazılmış, tabiri caizse lay lay lom kitaplar sevenlere tavsiye edilir. Şayet bu türler sizi kesmiyorsa boşa zaman kaybı olabilir bu kitap. 

Kitabın Tanıtımından: 
   "Sheila Roberts'ın zekice kurgulanmış romanı okuyanların kalbini ısıtıyor. Bu sürükleyici romanın gerçekçi karakterleri, kadınların hayatlarının farklı evrelerinde karşılaştıkları zorluklarla yüzleşmemizi sağlıyor."    "Heart Lake için yüreğinizi ortaya koyun!" İşte Emma, Sarah ve Jamie'nin başarmaya çalıştıkları bu: Heart Lake sakinlerinin her gün bir kişiye iyilik yapmalarını sağlamak. Ancak işler umdukları gibi gitmiyor!
   Emma, Material Girls Kırkyama Dükkânı'nda bu uğurda bedava battaniye dağıtırken neredeyse iflasın eşiğine geliyor. Sarah'nın Tatlı Şeyler Fırını'nda verdiği ücretsiz hamur işi kursları, en sevdiği biblosunun esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolmasıyla kâbusa dönüşüyor. Jamie'nin Çikolata Evi'nde ise bir polisin, Jamie'nin kalbinin derinlerine gömdüğü duyguları yeniden alevlendirmesi işleri tatsızlaştırıyor.
   Melekler Sokağı aşk, sevgi ve dostluk üzerine insana kahkahalar attıracak bir roman. Ama özellikle, bir başkasını sevmeden önce kendimizi sevmek üzerine... Üstelik birbirinden leziz tarifler eşliğinde!
 
19.06.2012 tarihde farklı sitelerde "Melekler Sokağı"nın  fiyatı:
http://www.pandora.com.tr 17,01 TL

Sheila Roberts Hakkında:
   Romantik kurgu türü kraliçesi Amerikalı yazar Sheila Roberts 1955 doğumludur. Pasifiğin kuzey kıyısında üç çocuğu ve eşiyle mutlu bir hayat sürmektedir. Sheila Roberts'i kadın gruplarında ve konferanslarda göremeyenler, onun kadın, aile, arkadaş ve çikolata üzerine bir şeyler yazdığına emin olabilirler. On Strike for Christmast adlı kitabı Lifetime adlı bir televizyon dizisine uyarlanmıştır.
     Yazar aynı zamanda Sheila Rabe adıyla çağdaş ve tarihi romantik romanlar yazmaktadır.
    
Sheila Roberts adıyla yayınlanan kitapları:
  • On Strike for Christmas, St. Martin’s Press, 2007
  • Bikini Season, St. Martin’s Press, 2008 (Bikini Mevsimi)
  • Angel Lane, St. Martin’s Press, 2009  (Melekler Sokağı)
  • Love in Bloom, St. Martin’s Press, 2009
  • Small Change, St. Martin’s Press, 2010
  • The Snow Globe, St. Martin’s Press, 2010
  • The Nine Lives of Christmas, St. Martin’s Press, 2011
Sheila Rabe adıyla yayınlanan kitapları:
  • The Light-Fingered Lady, Pageant Books, 1989
  • Faint Heart, Diamond Books, 1990
  • Ghostly Charade, Zebra, 1991
  • The Improper Miss Prym, Diamond Books, 1991
  • Lady Luck, Diamond Books, 1992
  • The Lost Heir, Diamond Books, 1992
  • The Wedding Deception, Diamond Books, 1993
  • The Accidental Bride, Zebra, 1994
  • Bringing Out Betsy, Zebra, 1994
  • Miss Plympton's Peril, Jove, 1994
  • An Innocent Imposter, Zebra, 1995
  • The Adventuress, Zebra, 1996
  • All I Want for Christmas, Jove, 2000
  • Be My Valentine, Jove, 2001
  • A Prince of a Guy, Berkley, 2001

9 yorum:

  1. Ben de pek hoşlanmıyorum bu tür kitaplardan ama annem ve teyzeme alacağım mutlaka; onlar çok sevecekler gibi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesin benim annemin de çok severek okuyacağı bir tür :)

      Sil
  2. Kitabın kapağı "Küçük Mucizeler Dükkanı"ımsı zaten :)
    Yazlık mekan çekimlerine geçilmiş, ne güzel...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet yaz geldi böyle oldu, e bizim sizinki gibi koskoca bir bahçemiz yok, mütevazı bir balkon sadece :) idare ediyoruz işte :)

      Sil
    2. Bu aralar bahçe keyfimiz bol ama yazmıyorum ayıp olmasın diye :)
      Şaka bir yana,elinde kitabın, hafif bir esinti, bir bardak çay ve görüş alanına giren herhangi bir yeşillikle de pek ala balkon keyfi yapılır di mi? :)

      Sil
  3. merhabalar sevgili beyaz kitaplık.. öncelikle sizden özür dilerim bloguma yorum yazan bir blogger sizi incittiyse.. sonuç itibariyle ben sizin blogunuzun son derece kapsamlı ve izlenmeye okunmaya değer olduğunu düşünüyorum.. sonuç itibariyle kitap seçimlerimiz de kendimize kalmış.. sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Emine Hanım, kesinlikle durumun sizinle alakası olmadığını ve iyi niyetinizin farkındayız.
    Fakat emeğimizin o kadar kolay karalanmasına da göz yumamadık. Bir de bizim keşke bizim okuduğumuz kitaplara söz söylese, direk tavsiye edilen kitaplar bölümünde, kitap tavsiye eden arkadaşlarımızın seçimlerine laf atması ve kendini bilirkişi olarak tayin etmesi hoş değildi.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...