16 Temmuz 2013 Salı

Ben Dünyanin En Akıllı İnsanıyım - Erdal Demirkıran

BEN DÜNYANIN EN AKILLI İNSANIYIM
ERDAL DEMİRKIRAN
Kashna Kitap Ağacı
Mayıs 2011
264 Sayfa

MRW:
   Yazarın daha önce ilk defa “Parayı Bulduğum An Alayını...” adlı kitabını okumuş ve çok beğenmiştim. Erdal Demirkıran kişisel gelişim kitapları yazan bir yazar. Yukarıdaki kitabı öyle çok beğenmiştim ki diğer tüm kitaplarını hemen okumak istemiştim. Bu kitabında peşinden uzun süre koşmuştum. (ne var ki satın aldıktan 1 sene sonra okudum) açıkçası bu sefer çok da tutmadım. Neden mi? Kişisel Gelişim kitaplarında zaten çok seçiciyimdir. Örneğin Ahmet Şerif İzgören her zaman tercihimdir. İnsanları kişisel yönden geliştireceğiz diye gözüne sokar gibi şunu yap bunu yap diyen kitapları çok itici buluyorum. Peki, Erdal Demirkıran bunu mu yapmış, hayır tam olarak öyle denemez ama tüm kitabı okuduğumda beni pek de gaza getiremedi, ayrıca bazı yerleri biraz saçma buldum. Mesela; “Çocuğunuz doğmadan ya da çok küçükken onun bilinçaltına çalışarak olumlu telkinlerle onu idealist ve büyük düşünen bir insan yapabilirsiniz. Nasıl mı? Anne karnında onunla konuşarak ya da TV izlerken ( transa geçmiş durumda TV izlerken dış dünyayla ilgisini kestiğinde) başlayın konuşmaya. “Başaracaksın, sen büyük adam olacaksın. Dünya senin için dönüyor. Güneş, sen varsın diye doğuyor. Sen insanlara faydalı olacaksın, seninle tüm dünya gurur duyacak.” ” Hadi böyle telkinler gerçekten çocuğu olumlu etkileyip istenilen sonuca ulaşılabiliyor diyelim, bu nasıl bir telkin böyle? Dünya senin için dönüyor! Böyle söyleyelim de çocuk bencil, burnu havada, çekilmez biri mi olsun?

   Bazı bölümleri de çok yaratıcı buldum. Mesela; “Anlam veremiyorum: topu topu 60-70 sene yaşıyor ve bir ömür boyumuzu kilomuzu ölçüp hesap yaparak geçiriyoruz. Daha sonra da kendi kendimizi psikolojik baskı altına alarak rejim yapar veya uzun topuklu ayakkabıya mahkûm ederek yaşarız. Neden? İnsanlar senin kilonla ilgilenmeyecekler ki! Ürettiklerinle anılacaksın, eserlerinle. Atatürk’ü saçlarıyla değil devrimleriyle hatırlıyorsun. Kaç kişi Edison’un kilosunu merak etmiştir ki? Einstein’ın boyunu, Leonardo da Vinci’nin göz rengini kim merak etmiştir?

   Erdal Demirkıran kitabın özünde zaten bizi bir şeyler üretmeye, çalışmaya yönlendirmeyi hedefliyor. Bunu çok ustaca yaptığını söyleyemeyeceğim ama rahatsız edici ya da başarısız değil, üstelik kesinlikle okunması gerekenlerin içinde. Fakat şu her bölümün sonundaki “Dünyanın En Güzel Şiirleri” ne işe yarıyor ve gerçekten gerekli miydi pek çözemedim. :)


Kitabın Tanıtımından:
    Buraya özgeçmişimi yazmak isterdim ama benim özgeçmişim yok. CV'm de yok! Ben dünle değil, daha çok bugün ve yarınla ilgilenirim. Çünkü düne bakarsam yaşadığım negatif olayları referans alabilir ve hareket alanımı daraltabilirim. Örneğin mezun olduğum okul en iyisi değilse, en iyi okuldan mezun olan birini benden daha iyi görme gafletine düşebilirim. Oysa ben henüz hiçbir negatifliğe bulaşmayan bugün ve yarınla ilgilenirim. Bu beni daima en öne götürür. Çünkü geleceğimi şekillendiren dünün geyiği değil, yarının hayalleridir.

   Ben bugün en iyisi olduğuma eminim. Yarın da benden daha iyisi olmayacak. Göreceksin!

Özgelecek

Yıl 2030
İnsanlar artık 5 saat uyuyor.insanlar artık sinirlenmiyor.Artık 21.Yüzyılın başlarında tüm dillerde karşılığı bulunan ''başarısızlık'' kelimesi sözcüklerde yok. Özgüven artık özel bir vasıf değil. Cinayet, intihar, kavga, savaş yok...ve artık insanlar birbirini seviyor...

Yıl 2020
Neredeyse tüm dünyayı saran ve sarsan''Kashna Felsefesi'' büyük bir hızla yayılıyor...

Yıl 2010
Dünyanın En Akıllı İnsanı,dünya liderlerine yönelik eğitim programını başlattı...

Yıl 2005
Türkiye'deki faaliyetleri devam eden Erdal Demirkıran,dünyaya açılmaya hazırlanıyor...

Yıl 2003
Dünyanın En Akıllı İnsanı Özel Okul, Kolej, Dershane, Şirket, Belediye, Siyasi Partiler...gibi kurum ve kuruluşlarda ''dahi'' yetiştiriyor...

Bugün
Erdal Demirkıran hayatı ve kendini alabildiğine seviyor.Dünyayı değiştirmeye çalışıyor...


26.06.2013 tarihde "Ben Dünyanın En Akıllı İnsanıyım"ı  en uygun fiyatla satan kitap satış siteleri: 
D&R:: 10,99 TL
Kabalcı:: 11,25 TL
KitapAğacı: 11,25 TL
Okuoku: 11,25 TL
Idefix: 11,25TL
MaxKitap 12,00 TL


Erdal Demirkıran Hakkında: 
   1995'te Marmara Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun oldu. Üniversite yıllarında içe kapanık biri olan Demirkıran, bunu aşmak için Kashna felsefesini ortaya koyarak ayrıca programcılık yapıp, yazılar yazdı. Noter'den Dünyanın En Akıllı İnsanı olduğuna dair yazıyı onaylattı. 1995-1997 yılları arasında Radyo Mega'da program ve sahnede stand-up yaptı.
   Askerlikten sonra bir cam fabrikasında Ticaret Müdürü olarak görev yaptı. Ancak sonra istifa ederek seminerler vermeye başladı.
   Seminerlerinde Kashna adını verdiği özgüveni ön planda tutan felsefi davranış şeklini anlatır.

Erdal Demirkıran Kitapları:
1. Ben Dünyanın En Akıllı İnsanıyım - Kashna Kitap Ağacı
2. Sadece Aptallar 8 Saat Uyur - Kashna Kitap Ağacı
3. Adam Dediğin Benim Gibi Olur - Kashna Kitap Ağacı
4. Sadece Başbakan Okusun - Kashna Kitap Ağacı
5. Sen Şimdi Gidecen ya Cehennem'in Dibine Git - Kashna Kitap Ağacı
6. Yerim Seni ÖSS - Kashna Kitap Ağacı
7. Dünyanın En Akıllı İnsanı'ndan Masallar - Kashna Kitap Ağacı
8. İflas Etmenin Yolları - Kashna Kitap Ağacı
9. Azrail'in Secde Ettiği Adam - Kashna Kitap Ağacı
10. Parayı Bulduğum An Alayını ... - Kashna Kitap Ağacı
11. Kashna Felsefesi - Kashna Kitap Ağacı
12. Bir Türk Dünyaya Bedel İki Türk Lak Lak Eder - Kashna Kitap Ağacı
www.kashna.com

8 yorum:

  1. Bende çok severim bu yazarın kitaplarını. Okunması gereken bir yazar diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben 2 kitabını okudum sadece, en azından eğlenceli..

      Sil
  2. Küçükken seviyordum, şimdilerde uzağım kendisinden. Kişisel gelişim sevmiyorum belki, saçma sapan bir şey gibi geliyor bana.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Ahmet Şerif İzgören okudunuz mu? bu arada ben de bu kitabını okuyunca biraz soğudum Erdal Beyden..

      Sil
  3. Yazarın kitaplarını henüz okumadım ama özellikle arka kapak yazısı ilham verici, paylaştığınız için teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  4. hem çok eleştirmişsiniz hemde tavsiye etmişsiniz yazınız da anlam veremedim açıkçası yazınıza ya da ben farklı anlamışta olabilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bazı bölümlerini beğenmedim diye kitabı tümden beğenmedim diyemem. bazı yerleri saçma, bazı yerleri akıllıca buldum :) sadece hoşuma gitmeyen yerleri eleştirdim :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...