14 Haziran 2012 Perşembe

Şahane Hatalar - Heather McElhatton

ŞAHANE HATALAR
Orjinal Adı: Pretty Little Mistakes
HEATHER McELHATTON
Çevirmen: Dilek B. CENKCİLER
April Yayınları
2011-2012 basım
640 - 630 sayfa
MRW:
   Bu kitabı okuyup da beğenen biri var mı acaba? Öyle hızla girdi ki en çok satanlar listelerine, herkeste bir merak uyandırdı, ama sanırım yine aynı hızla düşüşe geçti. Biz de büyük bir hevesle aldık 2 kitabını da D&R’ın fırsat sayfasından. Neyse ki 2 kitabı 10 TL’ye aldığımız için içim o kadar yanmadı.

    Bir blog komşumuzun sakın okumayın, çok saçma dediği ilk kitap olan Şahane Hatalar’ı bir kaç kişiden daha çok kötü olduğu yorumlarını duymuştum. Adı üstünde bir HATA kitabı olarak nitelendirebileceğimiz bu kitap; bir kadın karakter üzerinden anlatılmış ki o da okuyan kişi oluyor. Yani kitabı okuyan kişi, kitabın kahramanı oluyor. İlk sayfasında kısa bir olay anlatılıyor ve size iki seçenek sunuluyor. Bu durumda şunu yapacaksanız şu sayfaya, bunu yapacaksanız bu sayfaya gidin diye yönlendiriliyorsunuz. Neyi seçmiş olursanız olun sonuçta o bir hata oluyor ve ölüyorsunuz. Mutlu sonla biten ya da ölmediğiniz bir seçenek hiç olmuyor.

    Şahane Hatalar 2 “Talih Kuşu” olunca, Talih Kuşu ismine kanıp, herhalde bunda ölmece falan yok diye 2. Kitaptan başladım okumaya. Meğer ilgisi yokmuş, sebebi, kitap piyangodan kazandığınız müthiş büyük bir para ve onu değerlendirme şıklarıyla başlıyormuş. Bana uygun olan şıkkı seçtim ve toplamda 40 sayfa okumadan öldüm. Eşim diğer yolu seçti o da yaklaşık 60 sayfa okudu ve öldü. Üstelik verilen şıklar bazen çok saçma yani insan ikisini de seçmek istemiyor ama yapacak bir şey yok.. ayrıca hem hikaye hem seçenekler o kadar tatmin etmiyor ki, dur bir daha başlayayım da başka bir şeyi seçeyim diyesi bile gelmiyor insanın. 630 sayfalık kitap sadece kitaplıkta fazladan yer kaplamış oluyor. Tabi sizde de büyük bir hayal kırıklığı bırakarak.. bu kitaplar almakla şahane bir hata yapmış oluyorsunuz sonuçta.

Kitabın Tanıtımından: 
   Bu kitabı okumaya normal bir kitap gibi birinci sayfadan başlayın. İlk bölümün sonunda, önünüze bir yol ayrımı çıkacak. Kararınızı verin ve ilgili bölüme gidin. Her bölümün sonunda seçimlerinizle kaderinizi kontrol etmeye devam edeceksiniz. Kitabı okurken bazen hiç beklemediğiniz bir yere ulaşacak, bazen de kendinizi daha önce olduğunuz yerde bulacaksınız. Hayatın size neler hazırladığını asla bilemezsiniz. Ama bunu biliyorsunuz, iyilikler her zaman ödüllendirilmiyor ve bazen hatalı kararlar, şahane olayların başlangıcı olabiliyor. Her yolculuğun sonunda başa dönüp tekrar başlayın, unutmayın, herkes ikinci bir şansı hak eder. Yuzlerce farklı hayat sizi bekliyor. İyi şanslar.
"Tıpkı hayatın kendisi gibi, ne zaman ne olacağını asla tahmin edemeyeceğiniz, dopdolu bir kitap."
Forbes
"Uyuşturucu, tecavüz, patlama, sevgi, aşk, huzur. Duygulu anlatım, kapkara mizah."
Publishers Weekly
"Raydan çıkmaya hazır mısınız?"
NY Times
"Başroldesiniz, hakkını verin."
Newsweek


14.06.2012 tarihde farklı sitelerde "Piraye"nin  fiyatı:

Heather McElhatton Hakkında:
   Chicago doğumlu yazar aynı zamanda yapımcıdır. Red Shoes in Alabama ve Whore Who Wore Them isimli kısa hikayeleri 2001 yılında Pushcart Ödülü'ne aday gösterilmiştir. 8 yaşındayken "Peezilla" isimli televizyon dizisinde oynamıştır. 2005 den 2007 ye kadar Minesotada bir show programı sunuculuğu yapmıştır. Büyükler için yazdığı Şahane Hatalar, Harper Collins tarafından 2007 yılında yayınlanmış, Şahane Hatalar'ın devamı olan 22 milyon doları harcama seçeneklerinin sunulduğu Şahane Hatalar Talih Kuşu 2010 yılında yayınlanmıştır.

40 yorum:

  1. Aaaa şu anda şoktayım ben çok merak ediyordum bu kitabı etmiyim mi yani üzüldüm açıkçası :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de merakıma yenik düşerek aldım, alma diyenlei dinlemedim ama çok pişmanım. inanın hiç değmeyecek bir kitap..

      Sil
  2. Bu kitabı bir sıra çok satanlarda gördüğüm için ben de almak istiyordum ama "vakit kaybı" "gereksiz" gibi yorumları gördükten sonra vazgeçmiştim.İyi de etmişim :)

    zamansozleri.blogspot.com

    YanıtlaSil
  3. Merakına yenik düşenlerden biri de benim. Tüyap'ta dayanamayıp almıştım. Ama o kadar çok kötü yazı okudum ki hakkında okuyamadım bir türlü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kitapları aldıktan sonra ben de bir süre beklettim hemen okumadım,sonra elime aldım zaten yarım saat sürmedi okudum, öldüm, hızla yerine bıraktım..

      Sil
  4. Bende almak istiyordum paramı boşa harcamıyım öyleyse.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle, daha güzel kitaplar alınabilir.

      Sil
  5. Ben de ilk kitabı okumuş ve 20 sayfa okuyamadan öldüm!Hiç beğenmediğim bir kitap oldu!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sanırım şimdiye kadar beğenen hiç çıkmadı. aslında böyle bir proje güzel fikirmiş ama hiç eğlenceli, heyecanlı değil :(

      Sil
  6. Alıp almamak konusunda kararsızdım .Fikrim kesinleşti. Hata yapmayacağım :)

    YanıtlaSil
  7. bizim kitaplıkta da öyle durmakta, bence de boşuna para, yerine çok daha keyifle okunacak dahası okunması gereken bir kitap alınabilir...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selin Hanım, ne diyim, kesinlikle katılıyorum :)

      Sil
  8. blogunuzu hep takip ediorum ama aklıma takılan şey MRW AFD hangisi kadın hangisi erkek:) ona göre okumak istiorum bazen yazıları. söylediyseniz de göremedim. ii okulamalr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) bunu hiç söylememiştik ki :) ama ;
      mrw bayan
      afd erkek

      Sil
    2. tahminim doğru çıktı demek ki tşkler:)

      Sil
  9. ilkini aldım, okudum, bunalıma girdim.
    ikincisine kitapevinde gördüğümde bile el sürmedim!
    http://kontesce.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) değil mi? dediğim gibi, okuyup da seven biri var mı acaba?

      Sil
    2. ben henüz rastlamadım :D

      Sil
  10. Ben de bu kitabı almak istiyorum ama bazı kişilerden kitap hakkında güzel yorumlar duyarken bazı kişiler beğenmediğini söylüyor. İkilemde kalmış durumdayım sizce almalı mıyım? ve neden beğenmediniz acaba kitabı? (çok özel değilse bizimle paylaşır mısınız?)(Ayrıca sizden 'Küçük Mucizeler Dükkanı' serisiyle ilgili de yorum almak istiyorum :) - Mukaddes Erdoğdu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mukaddes Hanım, Küçük Mucizeler dükkanı serisini malesef okumadım :(
      Şahane Hatalar'a gelirsek; beğenmedim çünkü yukarda yazdığım gibi çok kalın olan kitabtan 30 sayfa okudum ve öldüm. ayrıca seçenekler çok sıkıcıydı bazen ikisini de seçmek bile istemedim, bence sorun yazarın yabancı olması, yani kültür farklılığı diyebiliriz. sunulan seçenekler bizim ilgimizi çeken ya da yapmak isteyeceğimiz şeyler değildi, bu da kitaptan oldukça soğumama neden oldu diyebiliriz.

      Sil
    2. Size çok teşekkür ederim. O zaman ben de bunu listemden hemen siliyorum. Gerçekten çok teşekkürler. İyi ki böyle bir blogunuz var, kolay gelsin :) (bu arada eğer okursanız Küçük Mucizeler Dükkanı serisiyle de ilgili yorumlarınızı almak isterim :)-Mukaddes

      Sil
  11. Aslında kitap çok ilginç görünüyor ama bu kadar olumsuz yorum varken almak gerçekten hata olur sanırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. adı ve kitap kapağı gerçekten ilgi çekici ama yanılgıya düşmeyin lütfen :)

      Sil
  12. Ahhh bende almayı düşünüyordum, çok tesekkür ederim bilgilendirme için. Hakikaten insanı cekiyor ama dışından.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet insanı çekiyor ama bir çok kişi tarafından denendi ve onaylanmadı :) benim hoşuma gitti diyen görmedim hiç..

      Sil
  13. Bilgilendirme için sağol.Ben henüz karşılaşmamıştım bu kitapla.Neyse isabet olmuş:)

    YanıtlaSil
  14. Ne zamandır almak istediğim bir kitaptı... Listemde de vardı.. Bu yazıyı okuyunca vazgeçtim, iyi ki uyardınız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah pişman olmazsınız diyeceğim ama hiç sanmıyorum pişman olacağınızı :) eşimin tarzı biraz farklıdır benden, farklı kitaplar okuyoruz, ve o da beğenmedi bu kitabı.

      Sil
  15. Yayınevi ve/ya yazar size dava açsa yeridir, benim de merak ettiğim ama bu yazıyla beraber okumaktan vazgeçtiğim bir kitap oldu =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla benim de aklımdan geçmedi değil :) beni suçladığınızı düşünmüyorum tabi ama o kadar çok eleştirdim ki ben de rahatsız oldum :) içimi rahatlatmak adına cevap vermek istiyorum :)

      yayınevi derseniz daha önce April yayınlarından kitaplar da okuduk ve çok beğendik, herkese de önerdik burda da paylaştık. yazar derseniz; bir yazar her zaman eleştiriye açık olmalıdır, her yazılan kitabı beğenmek zorunda değiliz ki, üstelik bu kitabı sadece ben beğenmesem neyse, ama beğenen yok malesef :)

      Sil
  16. Yayınevlerinin etkilerinden bağımsız gerçek kitap eleştirilerinin bu tür bloglarda yapılması sevindirici..

    YanıtlaSil
  17. inanmayın kardo kitap süper bunlar kitap düşmanları

    YanıtlaSil
  18. Kitabı dayanamayıp bende aldım tabi keske yorumları okuyup okdar para verseydim dedim suan neden gözden kacırdım anlaamdım. Bi anlık gaflete düşmemle kitabı almam bir oldu daha henüz sıra gelmedi okumaya ama hiç okuyasımda kalmadı :(

    YanıtlaSil
  19. Bana arkadaşım getirdigi için rahatım :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...