9 Nisan 2012 Pazartesi

Issız Erkekler Korosu - Canan Tan

CANAN TAN
ISSIZ ERKEKLER KOROSU
Altın Kitaplar
Mart 2012, 1.Basım
224 Sayfa

MRW:

   İşte bir Canan Tan romanı daha, hem de taze taze! Issız Erkekler Korosu kitabını çıkar çıkmaz almış eşim, sürpriz oldu bana da, okumak da bana nasip oldu tabi. Hemen başlıyorum yorumuma. Şöyle ki; Âdemoğlu Pansiyon’a konuk oluyoruz bu kez. Adından da belli olduğu gibi sadece erkeklerin konuk olabileceği, hatta tabiri caizse dişi sineğin bile giremeyeceği, garsonundan, temizlikçisine erkeklerin çalıştığı bir pansiyonun sahibi Recep, bir fasıl gecesi düzenliyor. Kitap, konuklarıyla geçirdikleri bir akşam, söylenen şarkılar ve konukların hayatlarından kesitlerle ortaya çıkıyor.

   Şimdi gelelim eleştirilerime.. Aslında kitabı genel olarak sevdim diyebilirim. Hani demiş ya ünlü söz yazarı; Herkesin bir derdi var, durur içerisinde.. bu kitabın özünü oluşturuyor aslında. Kısa öykülerden oluşan kitapları pek sevmiyorum ama Canan Tan, kitabında farklı kişilerin hayatlarını başarılı bir bütünlükle oluşturmuş. Fakat kitabın sonu hayal kırıklığına uğrattı beni, hevesle okudum okudum, sonunda ise yok artık! Dedim. Canan Hanım, kitabınız güzel olmuş ama sonunda okuyucuyu şaşırtacağım diye saçma sapan bir son yapmasaydınız keşke.. Şimdi okuyanları merak içinde bıraktım sanırım ama üzülerek söylüyorum; okumazsanız hiçbir şey kaybetmezsiniz emin olun. Canan Tan sevdiğim bir yazar; ama İz ve Issız Erkekler Korosu, daha önce imza attığı başarılı romanlarının yanında oldukça sönük kalıyor.
AFD:
    Kitapla ilgili değil fakat sizlerle bir şey paylaşmak istedim. Artık fotoğraflara biz de kendi sayfa linkimizi ekleme mecbutiyetinde kaldık. Bazı insanlar forum sitelerinde kendi yazmışlar gibi yazılarımızı ve fotoğraflarımızı kullanmışlar, bunu yapan forumun modaratörü.
   Bu bir emek hırsızlığıdır ve hepimizin başına gelebilir.  Bu durum bizi çok sinir etti. Bir de kendilerini o kadar haklı görüyorlar ki, insanın canı çok sıkılıyor.

Aradaki farkları  bulunuz :) Ve yaptıkları savunmayı da okuyunuz lütfen.
Orjinal yazımız: http://beyazkitaplik.blogspot.com/2012/02/pal-sokag-cocuklar-ferenc-molnar.html
Çalıntı yapan forum: http://www.duslerforum.org/pal-sokagi-cocuklari-ferenc-molnar-t431499.html

Not: Sonunda forumdan yazımızı ve resmimizi kaldırmışlar.
Kitabın Tanıtımından:
   Âdemoğlu Pansiyon'da bir fasıl gecesi... Müşterilerin hepsi erkek! Ezilen, horlanan, acı çeken, ağlayan, üşüyen, hatta dayak yiyen erkekler onlar. Her birinin ayrı bir hikâyesi, o hikâyenin içine nakşolmuş ayrı bir şarkısı var.Ve tanıdık birkaç yüz... Piraye'nin Haşim'i, Yüreğim Seni Çok Sevdi'nin Murat'ı ve eskilerin Eylemci'si Vedat da orada. Issız erkeklerden oluşan muhteşem koro eşliğinde şarkılarını söylüyorlar. "Ömrüm seni sevmekle nihayet bulacaktır!" sözü verenler... "Beni kör kuyularda merdivensiz bıraktın," diye sitem edenler... "Şimdi uzaklardasın," diyerek hiç dönmeyecek sevgililerine seslenenler...

   Onların hikâyelerini paylaşırken, şarkılarında da kendinizi bulacaksınız...

08.04.2012 tarihde farklı sitelerde "Issız Erkekler Korosu"nun  fiyatı:
Kitapadresi: 9,80 TL 
DR: 10,49 TL
Hepsiburada: 11,01 TL
Kitapyurdu: 11,20 TL
Okuoku: 11,20 TL 
İdefix: 11,90 TL

Canan Tan Hakkında: Ankara'da doğan yazar Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi mezunudur.
   Değişik edebiyat türlerindeki yarışmalarda birçok derece ve ödül aldı. Yeni Asır (İzmir) Gazetesi'nde köşe yazarlığı yaptı. Milliyet Pazar'da, güncel olayları esprili bir dille yorumlayan yazıları yayımlayan Can; Mimoza dergisinde Çuvaldız, Kazete adlı kadın gazetesinde Kazete-Mazete adlı köşelerde yazılar yazdı. İlk romanı Piraye 2003 yılında yayımlandı.



Canan Tan Kitapları:
1. Piraye - Roman - Altın Kitaplar
2. Eroinle Dans - Roman - Altın Kitaplar
3. Türkiye Benimle Gurur Duyuyor - Mizah Öyküleri - Altın Kitaplar
4. İster Mor, İster Mavi - Mizah Öyküleri - Altın Kitaplar (Aziz Nesin Gülmece Öykü Ödülü)
5.Sol Ayağımın Baş Parmağı - Altın Kitaplar (Rıfat Ilgaz Gülmece Öykü Yarışması Birincilik Ödülü)
6. Çikolata Kaplı Hüzünler - Öykü - Altın Kitaplar
7. Sokaklardan Bir Ali - Roman - - Altın Kitaplar (İzmir Büyükşehir Belediyesi Çocuk Romanları Ödülü)
8. Oğlum Nasıl Fenerbahçeli Oldu - Mizah Öyküleri - Bu Yayınevi
9. Fanatik Galatasaraylı - Mizah Öyküleri - Bu Yayınevi 
10. Beşiktaş'ım Sen Çok Yaşa - Mizah Öyküleri - Bu Yayınevi
11. Sevgi Yolu - Çocuk Öyküsü - Altın Kitaplar 
12. Arkadaşım Pasta Panda - Çocuk Öyküsü - Bu Yayınevi (İzmir Büyükşehir Belediyesi Çocuk Öyküleri Ödülü)
13. Sokakların Prensesi Şima - Çocuk Öyküsü - Bu Yayınevi 
14. Beyaz Evin Gizemi - Çocuk Romanı -  Altın Kitaplar
15. Ah Şu Uzaylılar - Çocuk Romanı - Bu Yayınevi 
16. Sevgi Dolu Bir Yürek - Çocuk Romanı - Gendaş Yayınları
17. Yolum Düştü Amerika'ya - Gençlik Romanı - Altın Kitaplar
18. Yüreğim seni Çok Sevdi - Roman - Altın Kitaplar
19. Aşkın Sanal Halleri - Öykü - Altın Kitaplar
20. Söylenmemiş Şarkılar - Öykü - Altın Kitaplar
21. En Son Yürekler Ölür - Roman - Altın Kitaplar 
22. İz - Roman - Altın Kitaplar
23. Issız Erkekler Korosu - Roman - Altın Kitaplar

33 yorum:

  1. Canan TAN kitaplarını çok severim.
    Bu kitabı ise diğerlerinden farklıdır umarım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yukarıda biraz bahsettim konusundan :)
      farklı derken?

      Sil
    2. Canan TAN'ın Yüreğim seni çok sevdi, piraye, en son yürekler ölür ve eroinle dansı okudum. Demem o ki, 3 kitabında da aynı hikaye farklı kahramanlar vardı, ama kendine bağlıyordu. Bu seferkinde farklıdır umarım demek istedim :)

      Sil
    3. Aslında kitapta şöyle bir hoşluk var; Yüreğim Seni Çok Sevdi'nin Murat'ı (emre ile birlikte) ve Piraye'nin Haşim'i de geliyor fasıl gecesine :) ikisinden de haberler var yani.
      Nasıl desem kitap kötü değil ama çok orjinal de değil. Size katılıyorum artık daha farklı kitaplar bekliyorum Canan Tan'dan. ama işte onunda tarzı bu, ne diyelim.. :)

      Sil
    4. Yok yok ben kötü demedim :) gayet severek okudum, ağladım kaç gün düşündüm :)
      3 kitabı da aynı gelince daha farklı bekledim :)

      Sil
  2. blogunuzu severek ve ilgiyle takip ediyorum. iyi ki yazıyosunuz sizden fikirler ediniyorum. okuma listesi oluştırıyorum kendime. kitapçıya gidince şunu istiyorum dyebiliyorum rafları saatlerce karıştırmadan. emek hırsızlığının önüne geçmek çok zor malesef. siz resimlere linkinizi de koysanız, kopyalama engeli de koysanız yazılarınıza bişekilde yolunu buluyor artniyetliler. allah ıslah etsin onları diyebiliyorum sadece.

    bu kitap hakkındaki fikrimse şöyle;
    bi gazete veya dergide tanıtımını görüp "okumam" demiştim, yanılmamışıım. sebebi zaten CananTan kitaplarını sevmiyorum, ikincisi kısa hikayelerden oluşan kitapları ben de sevmiyorum.
    Canan hanımın pirayesi güzeldi sadece bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler Gülcan Hanım, yorumunuz bizi çok mutlu etti, kitap severlere biraz da olsa fikir verebiliyorsak ne mutlu bize, demek ki amacımıza ulaşıyoruz :)

      emek hırsızlığına gelince, çalmalarında geçtik, gün gibi ortada olan bir şeyi yüzlerine vurunca bari bir özür dileseler, hatalarını kabul etseler.. yüzsüzlüğün bu kadarına gerçekten pes!

      Piraye ise benim aylardır yana yakıla okumak istediğim bir roman :( henüz okumak kısmet olmadı ama hep dediğim gibi yazarın Yüreğim Seni Çok Sevdi romanı da benim favorilerimden.

      Sil
    2. bu arada, unuttum yazmayı, Issız Erkekler Korosu kısa hikayelerden oluşmuyor aslında, sadece fasıla gelen kişilerin tek tek neden hayata küskün olduğundan, acılarından bahsediyor 15-20 sayfa. Bu durumda evet farklı hayatlar ama kitap bir bütünlük içinde.

      Sil
  3. Tanıtım için teşekkürler.Sonunu bağlayamama sorunu İz kitabında da vardı.Bu arada diğer konu için üzüldüm.İnsanların emeğini çalıp kendi haklarıymış gibi kullanıyorlar gerizekalı zihniyetler.Zaten dikkat ettiyseniz benim kitap paylaşımalrımın hepsinde bloğun ismi yazmaktadır.İşte bu sebepten dolayı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Desteğiniz için teşekkürler Kitap Cumhuriyetim :)

      verdiğimiz linke baktınız mı? hem suçlu hem güçlü yüzsüz insanlar..

      Sil
    2. Evet baktım,çok dengesiz bu insanlar işte naparsın...

      Sil
  4. ÇOK GÜZEL PAYLAŞIM CANIM
    :)
    ELLERİNE SAĞLIK.

    YanıtlaSil
  5. Hiç Canan Tan okumadım. En azından bir kitabına şans vermek lazım. Bunun konusu ilgimi çekti aslında.

    Diğer bahsettiğiniz konuya ve özellikle de forumdaki seviyesizliğe söyleyecek bir söz bulamıyorum. Bu nasıl bir saygısızlık, bu nasıl bir duyarsızlık, bu nasıl bir hazırcılıktır. Okumayı değil de, okumuş gibi yapmayı da ne çok sevdiğimizin en yalın örneklerinden biri olmuş yaşadığınız bu durum. Çok üzüldüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konusu ilginizi çektiyse okuyun derim kötü bir kitap değil. Canan Tan okumadınız demek; o zaman diğer yorumlardan da derleyerek;

      Yüreğim seni çok sevdi
      Piraye
      Eroinle Dans önerilerimizdendir. :)

      diğer üzücü olayda desteğiniz için çok teşekkürler.

      Sil
  6. kitabı almayı gerçketen çok istiyordum ama ertelemeliyim sanırım biraz. Bu olay gerçke mi yaa insanlar nasıl böyle bir şey yapabiliyorlar anlamıyorum gerçekten bir de savunma anlayışları varmış ki o da takdire şayan olmuş, bu kadarına da pess diyorum.sevgiyle kalın:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Eylem Hanım, sonunda bu iğrenç durum bizim de başımıza geldi, çok üzüldük :( sanırım siz de okudunuz ne kadar saygısızlar değl mi?

      Sil
  7. Canan Tan'ı hiç okumadım, bilmem ama forumda yazılanları okudum ve güldüm. Bir "paylaşım"dır tutturmuşlar. İnternet bu tip çöp forumlarla dolu. Bir konu yok, bütünlük yok, oradan buradan saçma sapan kopyala-yapıştır dolu. Sonra altına da "çok güzel paylaşım","ibretlik paylaşım" diye dolduruyorlar :D Acınacak nokta geçilmiş, şimdi bu acizliğe gülünmez mi yani?!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne kadar seviyesiz değil mi? bir de biz burda insanlara iyilik yapmaya çalışıyoruz mu ne öyle bir şey yazmışlar, bizi de azarlamışlar doğru konuş falan diye. bu kadar yüzsüzlük olamaz! :( dediğiniz gibi, bu acizliğe gülelim mi kızalım mı bizde bilemedik ama görünce şok olduk ve çok üzüldük, hele bize verilen cevaplardan sonra :(

      sizin de desteğiniz için çok çok teşekkürler..

      Sil
  8. Ben esas yazının orada olduğunu nasıl anladınız onu merak ediyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. AFD: Tamamen tesadüf oldu, twitter'da kitap paylaşımlarına bakarken denk geldi, bir bakayım ne yazmışlar dedim, okudukça bu cümleler tanıdık geliyor dedim :)
      Okudukça şok oldum bir de fotoğrafı görünce...

      Sil
  9. Canan Tan kitaplarını hiç okumadım. Yıllar önce seyahat esnasında kuzenimden Eroinle Dans kitabını almış ve okuma şansına erişememiştim. Kitabın çok meşhur olduğunu ise daha sonra öğrenmiştim. :) Canan Tan okumaya karar verdiğimde ilk seçeneğim Piraye / Yüreğim Seni Çok Sevdi / Eroinle Dans üçlüsünden biri olacak sanırım.

    Diğer olay hakkında ise, forumdaki diyaloglar ilginç. Zeytinyağı gibi üste çıkmışlar. :) Link paylaşımı yasak madem altına alıntıdır diye not düşersin olur biter. Özür dilemek o kadar zor olmasa gerek. Yazık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle öyle, alıntıdır diye yazın bari. zaten kendi yazısı ile bizden çalınan fark ediliyor, kendi yazısında ? soru işaretleri falan var, yani alıntı olduğu gün gibi ortada aslında, bir güzel utanmadan yatmışlar üstüne..

      canan tan kitaplarına gelince; blogdan canan tan kitapları diye aratırsanız da 3 kitabını yorumlamıştım daha önce, en azından biraz daha fikir edinmiş olursunuz.

      Sil
  10. blogunla pek alakalı değil ama mimlendin. düşünmem yeter biliyorum :D

    http://duslerulkesiprensi.blogspot.com/2012/04/mim-seysi.html?

    YanıtlaSil
  11. canan tan okumuyorum. tek bi tane okudum.
    bu tür gazeteci tarzı yazarları okumuyorum.
    kulini de.
    ne bileyim işte popüler yazıyolar edebiyat diil.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) biz her tarz okumaya çalışıyoruz :)

      Sil
  12. ne kadar yararlı bir blog sayfası burası.. tebrik ediyorumm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merve Hanım hoşgeldiniz :) biz çok eğleniyoruz eşimle, kitap severlere de fikir vermeye çalışıyoruz. beğenmenize sevindik. :)

      Sil
  13. kitabı bu şekilde yorumlamanız iyi olmuş, teşekkürler...

    YanıtlaSil
  14. canan tan kitapları vasat ve vasat altı, ama.... popüler işte. Bu kadar reklamı abartıyı kime yapsalar çok satanlara girer!!!

    YanıtlaSil
  15. aslında vasat denemez bence ...benim tek yaptığım hata canan tan ın bütün romanlarını okumak...tek bi romanını okusam pişman olmazdım...nazım hikmet şiirleri nazım hikmet hayranlığı. romanın başında özgür ruhlu kızlar bunaltmadı mı artık?

    YanıtlaSil
  16. simdi icime kurt düsürdünüz alip okusami yoksa almasami diye düsünüyorum -.-

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...