12 Şubat 2014 Çarşamba

Mart Menekşeleri - Sarah Jio

MART MENEKŞELERİ
Özgün Adı: The Violets of March
SARAH JIO
Çevirmen: Nihan GİRAY
Arkadya Yayınları
Ekim 2012, 1. Baskı
336 Sayfa



AFD: 
   Mart Menekşeleri ve Sarah Jio'nun adını çok duymama ve neredeyse okuyan herkesin çok beğenmesine rağmen okumaya hiç niyetlenmemiştim. Kitap Kardeşliği ile katıldığımız Kitap Serüveni olmasa, büyük ihtimalle hiç okumayacağım bir kitaptı.

   İlk başta biraz Kitap Serüveni'nden bahsedeyim. Kitap Serüveni; 5 ya da 6 kişilik gruplarda bulunan kişilerin, ilk grup üyesinin seçtiği kitabı okuması, kitap üzerine hatıralar bırakması ve kitabın en son sahibine dönmesi fikrinden yola çıkılmış bir etkinlik. Sevdiğim ve benimsediğim bir etkinlik oldu.

    Bir kez daha anladım ki; bazı yayınevi, yazar ve kitaplara karşı ön yargılı davranıyorum. Mart Menekşeleri edebi olarak bir haz vermese de, çok sürükleyici bir kitaptı. Elime aldım ve iki gün içinde bitirdim. Neler olduğunu, kimin kim olduğunu, merak ettiğimden tam tabiriyle elimden bırakamadım. Bu durumu gören eşim de kitabı merak edip benden sonra okumaya başladı ve tabii ki bu okuma da sadece 2 gün sürdü.

   Kitabımızın içeriğinden bahsedersek; eşinin kendisini aldattığını öğrenen ve bu sebeple boşanmış olan Emily, kendini bulmak adına daha önce sıklıkla gittiği ve teyzesi Bee'nin yaşadığı şehir gürültüsünden uzak Bainbridge adasına gider. Çok satanlar listelerine de girmiş bir kitabı olan Emily bu adanın sakinliğinde hem kendini toparlamak hem de uzun bir süredir yaşadığı yazar tıkanmasını üstünden atmak ister.

   Emily bir gün yattığı odada bir günlük bulur. Günlükte anlatılanlar 1940'lı yılların Bainbridge adasında geçiyordur. Emily o yılların tanığı olan teyzesi Bee ve yaşıtlarına günlük hakkında soru sormaya her teşebbüs edişinde, ya hiç bir cevap alamaz ya da günlüğü okumaya devam etmesi söylenir. Günlükte ve adada bir sır gizlidir ve Emily bu sırrı ve günlükteki insanları merak etmektedir. Emily'nin bu sırrı çözüp çözemediği, adada yaşadıkları Mart Menekşeleri'nin satırlarında gizli.

  Kafanızı dağıtmak istediğiniz zaman bu kitabı mutlaka okumalı ve Bainbridge adasında kendinizi kaybetmelisiniz. Ya da kendinizi bulmalısınız demeliydim.

    Bu kitabı okumama vesile olan Kitap Kardeşliği'ne ve seçimi yapan Serap Hanım'a tekrar teşekkürler.


Altı Çizilesi:

   "Hayat, birine seni seviyorum demenin kararsızlığını yaşamak için çok kısadır... " 

   "Hissetmek... İstediğim tek şey buydu." 

   "Büyük aşklar zamana, kalp ağrısına ve mesafelere meydan okur. Her şey kaybedilmiş gibi görünse de gerçek aşklar yaşamaya devam eder."



Kitabın Tanıtımından:
    Bir kadının yüreği sırlarla dolu bir denizdir...

  Gerçek aşkı yaşadığına inanan ünlü yazar Emily Wilson, kocasının başka bir kadını ona tercih ettiğini öğrenince, hayal kırıklığına uğrar. Tüm bu olanlara rağmen yine de tek bir damla gözyaşı dökmez. 

  Büyük yengesi Bee, Mart ayını Bainbridge Adasında geçirmesi için onu davet eder. Emily ruhunda açılan yaraların iyileşmesi umuduyla, bu teklifi kabul eder. 

 Adanın mistik havasıyla huzuru yakalamaya çalışan Emily, 1943 yılında yazılmış kırmızı kadife kaplı bir günlük bulur. Bu günlük onu geçmişin tozlu sayfalarına hapsolan gerçek bir aşk hikâyesine ve altmış yıllık bir aile sırrına götürecektir...

  Umudun, hüznün ve pişmanlığın bir arada işlendiği büyüleyici bir roman… İlk kitabı Mart Menekşeleri ile Library Journal En İyi Kitap Ödülüne layık görülen Sarah Jio, insan kalbinin, ne kadar hatalı olursa olsun sevdiklerimizi her zaman affedeceğini eşsiz bir dille anlatıyor. 

  "Aşk, tarih ve gizem… Daha ne olsun? Mart Menekşeleri, geçmişimizin er ya da geç sürprizlerle karşımıza çıkacağını hatırlatan muhteşem bir roman."
Jodi Picoult

  "Tarih, gizem ve aşkın mükemmel bir karışımı… Bu romanı elinizden düşüremeyeceksiniz."
Library Journal

12 Şubat 2014 tarihinde "Mart Menekşeleri"nu en uygun fiyatla satan kitap satış siteleri:
HepsiBurada 10,71 TL 
Pandora 10,88 TL
KitapYurdu 11,09 TL
Arkadaş 11,73 TL
Okuoku 11,90 TL
rachellegardner.com
İdefix 12,24 TL


Sarah Jio'nun Türkçeye Çevrilen Eserleri: 
Mart Menekşeleri
Yağmur Sonrası
Böğürtlen Kışı
Son Kamelya

10 yorum:

  1. Chick-lit bir kitap olmasına rağmen çok severek okumuştum...bu seriden çıkan kitap ayraçları da harika!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel bir hikaye bir çırpıda bitiyor. Ayraçlar konusunda size katılıyorum. Keşke diğer yayınevleri de Arkadya Yayınlarını örnek alsa.

      Sil
  2. Ben de bu yazari okumayi dusunmuyordum ancak sanirim bogurtlen kışı ni okuyacagim bir vesileyle. Umarim guseldir. Ancak kitap kapakları cok gusel:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sarah Jio okuyup da "beğenmedim, sıkıldım" diyen henüz görmedim. :)

      Sil
  3. Sizinde dediğiniz gibi gercekten fazla edebi değeri olan bir kitap degil, ama benımde sadece 2 günümü aldı. ve gercekten okuyanların çok pişman olcaklarını zannetmiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle okuyanların bir pişmanlıkları olmaz arada güzel ve sürükleyici bir aşk hikayesi dinlemiş olurlar sadece.

      Sil
  4. Sarah Jio, gerçekten harika bir yazar. "Yağmur Sonrası" adlı kitabını da okumuş ve çok beğenmiştim.Şimdi sıra da "Böğürtlen Kışı" var,onu da çok merak ediyorum :)

    YanıtlaSil
  5. Sarah Jio kitaplarını severek okudum :) Çok şekerler :)

    YanıtlaSil
  6. Merhaba
    Bundan böyle bu güzel bloğun takipçisiyim. Ben de bloğuma beklerim.
    Görüşmek üzere…

    YanıtlaSil
  7. kitapciya gidiyorum almaya dun gece bogurtlen kisi bitti soluksuz okudum sira bunda umarim ayni zevkle okurum onuda

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...