12 Ocak 2013 Cumartesi

Senden Başka Yok - Marian Keyes

SENDEN BAŞKA YOK
Anybody Out There
MARIAN KEYES
Çevirmen: Zeynep H. ATEŞ
Artemis Yayınları
Temmuz 2008, 5.Baskı
538 Sayfa

MRW:
   Marian Keyes'in bu kitabını bulmak gerçekten çok zor oldu. Eşim askerdeyken kütüphaneden alıp okumuş ve şiddetle benim de okumamı istemişti. Fakat bir çok kitapçıda, İstanbul gezimizde uğradığımız sahaflarda ve internette aramamıza rağmen istediğimizi bulamadık, bulduklarımız da cep boydu. Ailecek cep kitaplarını pek sevmediğimizden inat ettik ve sonunda Çanakkale'de zaten az sayıdaki sahaflardan biri olan Truva Kitap'da  bulduk. Sizler de bulamadığınız kitaplar için www.truvakitap.com ' a da göz atabilirsiniz.

   Kitap çok kalın olmasına rağmen konusu çok güzel ve akıcı sanıyorum iki üç günde bitirdim. (Bu kitabı üç ay önce bitirmiş fakat bir türlü yorumlayamamıştım) Günümüzde zor bulunan ve parmakla gösterilebilecek bir aşk hikayesi anlatılıyor kitapta. Anna'nın Aidan'a olan sonsuz aşkı eminim okuyan herkesi derinden etkileyecek, vay be dedirtecek. 

   Marian Keyes'in nüktedan tarzıyla tanışmak, eğlenceli ama dokunaklı bir aşk hikayesi okumak isterseniz bu kitaba mutlaka bir şans verin.

   Marian Keyes "chic lit" türü kadın romanlarının en önemli kalemlerinden kabul ediliyormuş. Benim gibi "chic lit" tarzı neymiş ilk defa öğrenecekler için küçük bir açıklama; New York gibi metropol şehirlerde tek başına yaşayan, kendi ayakları üzerinde duran, bol bol partilere giden, erkeklerle çıkan, alışverişten hoşlanan kadınların hayatının anlatıldığı romanlar.

AFD:
   Evet bir erkek olarak chic lit tarzı bir eser okumuş olabilirim :) Fakat o zaman benim chic lit diye bir tarzdan ve bu tarzın içeriğinden haberim yoktu. İyi ki de yokmuş, chic lit tarzının içeriğini bilsem; büyük ihtimalle ön yargı ile yaklaşıp "bu tarz bana uygun değil" diyecek ve bu güzel aşk hikayesini kaçırmış olacaktım. Sevdiğimden ayrı kalmanın hüznüyle bir aşk romanı okumak istemiştim, elim bu kitaba gitti, okudum ve kesinlikle çok beğendim. 




Kitabın Tanıtımından:
   Okuyucuyu aynı anda hem güldürüp hem de ağlatmak yetenek ister… Son sayfayı okuduktan sonra çok uzun bir süre hikâyeyi aklınızdan çıkaramayacaksınız. -Heat

   New York'a geri dönüp onu bulmak zorundaydım. Orada olmama ihtimali de vardı ama şansımı denemek zorundaydım çünkü tek bir şeyden emindim: Burada değildi.

   Anna Walsh resmen bir harabe. Anne ve babasının Odadan İyidir diye tabir edilebilecek evinde, Dublin'i terk edip New York'a dönebilmenin hayaliyle yaşıyor. Arkadaşlarına dönmek. Dünyanın En Muhteşem İşine dönmek. Ve hepsinden ötesi, Aidan'a dönmek. 

   Fakat ailesinin başka düşünceleri var (kendi başağrıları dışında yani). Ve sanki Aidan da onunla tekrar temasa geçmekten kaçınıyor gibi. Nedendir bilinmez!

   Anna'nın bu kadar çok sevdiği dünyasını ne parçalamış olabilir? Ayrıca her şeyi yeniden yerli yerine oturtacak olan kişi gerçekten de Aidan mı acaba? 

  Maeve Binchy'nin tahtına kurulan modern bir roman kraliçesi olan Marian Keyes, öykü anlatıcılığında son derece usta. Üslupla gerçeği birararaya getirişi, vazgeçmediği mizah ve pathos, onu tüm dünyada çoksatar listelerine taşıyor. -Irish Independent

   Marian Keyes, insana-kendini-iyi-hissettiren-kitaplar cemiyetinin kraliçesi. İnsanın içini ısıtan komedileri, onu İngilterenin en çıtır yazarına ve kendi kuşağının sesine dönüştürdü. -Daily Mirror

   Keyes her zamanki gibi zekâsını konuşturarak, dostluk, kıskançlık ve aşk üzerine yazıyor. -Daily Mail

   Yüksek kalite eğlence! -Marie Claire

  Keyes'in, duygusal açıdan en doyurucu hali. -In Style


12.01.2013 tarihinde farklı sitelerde "Senden Başka Yok"un fiyatı:

Marian Keyes Hakkında:
   1963 doğumlu İrlandalı yazar, 'chic lit' türü kadın romanlarının en önemli kalemlerinden sayılıyor. Dublin'de büyüyen, hukuk mezunu Keyes, 1997 yılında Londra'yı terketti. 
   Şu anda kocası Tony ve iki hayali köpeğiyle birlikte İrlanda'da yaşıyor. 
  İlk romanı Watermelon yani Karpuz 1995 yılında yayınlandı ve bir Keyes klasiğine dönüşmesi de uzun sürmedi. O günden bu yana Keyes'in romanları 30'dan fazla dile çevrildi, milyonlar tarafından okundu...



Marian Keyes Kitapları: 
Amma Hoş Adam
Çapkın Melekler
Gökteki En Parlak Yıldız 
Hikayenin Diğer Yüzü
Karpuz
Orada Kimse Var mı?
Senden Başka Yok
Tarot ve Çikolata
Yeni Başlayanlar İçin Suşi
Yorgan Altında

19 yorum:

  1. okudum ben bu kitabı, yani galiba, şu an tam hatırlamıyorum ama , güzel gibi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) ee o kadar çok kitap okuyunca karışıyor artık değil mi :)

      Sil
  2. Gökteki En Parlak Yıldız kitabını merak ediyorum bende.Onu alırken, buna da yer vereceğim sanırım.:)Anlattığınız yoruma dayalı bir film önermek isterim size.PS:I LOVE YOU nedense bana onu anımsattı.İzlemediyseniz, eminim beğeneceksinizdir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dediğiniz filmi izlemedim ama baktım konusuna evet biraz benzermiş. bir ara kesinlikle izleyeceğim ama şu aralar hormonlar yüzünden iyi bir zaman olduğunu sanmıyorum :) öneriniz için teşekkürler :)

      Sil
  3. Ben de geçtiğimiz sonbaharda okumuştum bu kitabı ve çok beğenmiştim. Kolay kolay chic lit kitap almam ama nedense bu kitabı canım çekmişti :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen ben de sizin gibi düşünüyorum, bu tarz kitaplar beni de pek çekmez hatta eşim oku dediğinde şöyle bir yüzüne bakmıştım :) kitabı aldıktan sonra da uzun süre rafta kaldı ama okuyunca ben de çok beğendim :)

      Sil
  4. chic lit kitapları ve filmleri çok yaygın amerikada.
    türkçesi piliç romanları oluyor.
    :)
    ama aşk hikayesi ha. okurum.
    şik litler eğlenceli oluyor.
    başka bir tür işte.
    bizde de yazan var bir iki kişi yenilerde.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet hem de güzel bir aşk hikayesi, eğlenceli de aynı zamanda :)

      Sil
  5. Bende çok beğenmiştim bu kitabı;) Akıcı ve hoş bir anlatımı vardı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet güzeldi, okuyup pişman olmadığım bir kitap oldu.

      Sil
  6. ben çok okurum bu tarz kitaplar zaten ne kadar kalın olsa da 2 3 günde bittiği içinde çok vakit almıyor... tarzın adının chic lit olduğunu bilmiyordum ben çıtır çerez kitap diyorum bunlara yazın kumsalda şezlongda okunucak en iyi kitaplar bence :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet haklısınız, deniz kenarında okumak için bire bir :)

      Sil
  7. Ne kadar hoş, erkeklerin bu tarz bi kitap okuduğunu hiç düşünmemiştim, sizi ayrıca terbik ediyorum:)
    Bulabilirsem bende okumak isterim.

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. AFD:
      :)) Aslında şu an elim bilmediğim bir chic lit kitabına gitmez. Fakat beğenilerine güvendiğim biri "içinde çok güzel bir aşk hikayesi var" derse yine okurum tabii ki.

      Sil
  8. burdan görüp alıp okumudum ve iyide yapmışım çok beğendim, tavsiye ederim. paylaşım içinde teşekkürler

    YanıtlaSil
  9. Ben o zaman Beyaz Kitaplık ailesine içinde çok sağlam bir aşk hikayesi olan bir kitap tavsiye edeyim (hatta bir sohbet arasında da size bundan bahsetmiştim sanırım): Hayatımda okuduğum en iyi, belki de tek iyi aşk romanı. Aslında aşk romanı değil, chic lit hiç değil ama gümbür gümbür bir kitap: Aslı Erdoğan/Kabuk Adam

    YanıtlaSil
  10. Helal olsun demekten başka birşey gelmiyor elimden, bir erkek olarak chick lit okuduğunuz ve de burada yazdığınız için.

    Benim etrafımdaki erkeklerin hepsi chick lit tarzı kitaplara burun kıvırıp küçümsemekten kaçınmıyor. halbuki iyi yazılmış bir chick lit çok güzel vakit geçirtir insana, kendini iyi hissettirir.

    İngilizce okursanız çok güzel chicklit'ler tavsiye edebilirim.

    Tekrar tebrikler...

    YanıtlaSil
  11. Müthiş bir kitaptır ''Senden Başka Yok'' güldürdüğünde ağlatan, ağlattığında güldüren.. Yaklaşık iki sene öncesine dayanıyor benim de bu kitabı okumam ve etkisi hala bir yerlerde kaldı ki kapağını görmem yeterli heyecanlanmam için...

    YanıtlaSil
  12. Bu kitabi gece ağlaya ağlaya bitirdim, harika harikadan da öte bi kitap! Tesadüfen kitabi bitirdikten sonra ps ı love you' u izledim. Konular cok benziyo sanki kitap canlanmis gibi oldu nasil ağliyorum varya:) sonuc olarak film de kitap ta mukemmel kesinlikle tavsiye ediyoruumm!

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...