14 Eylül 2012 Cuma

PTT Kargo'dan indirimli kitap göndermek


   PTT kitap gönderilerine büyük kolaylık sağlıyor. Fakat bu durumu bilmeyen şubeler, "öyle bir şey yok" diyerek insanları geçiştiriyorlar. Daha önce bir şubede bu indirimi duyduğumu söylememize rağmen indirim yaptıramamış, bir kitabı 5.50 TL'ye göndermiştik. Bugün merkez şubeye gidip durumu anlattım ve bu sefer kitabı 2.50 TL'ye gönderdik.

   Bu durumu bilmeyen şubelere aşağıdaki kodları verirseniz hem siz kitabı indirimli göndermiş olacaksınız hem de şube çalışanı kodu öğrenmiş olacak :) Yalnız bu indirim kullanıldığında kitaptan başka hiçbir şey gönderilemiyor bilginize. Bol bol kitaplaşmanız dileğiyle...

Tekli kitap gönderimi için: 401 280 698
Çoklu kitap gönderimi için: 100 128 070

Not: Zeynep Hanımın bilgilendirmesiyle, bu indirimlerin yurtdışı gönderilerinde de geçerli olduğunu öğrendik. Teşekkürler Zeynep Hanım




PTT'nin konu ile ilgili açıklaması

   "Posta Telgraf Teşkilatı, Kargo taşımacılığı alanında, kamu kuruluşu duyarlılığı ile özel sektör anlayışını birleştirmek ve bu alandaki hizmetleri daha da geliştirmek amacıyla 2008 yılında PTT Kargo hizmetine başlamıştır.

   PTT Genel Müdürlüğü, kargo taşımacılığı alanında hizmet veren bir kamu kuruluşu olmasının getirdiği yükümlülükler ve alınan talepler nedeniyle, eğitim ve kültürel alanlardaki gelişmelere katkı sağlayabilmek amacıyla, kapsamında “kitap” bulunan gönderilerin taşıma ücretlerinde indirime gidilmesine olanak sağlamıştır.

  Bu doğrultuda, 01/03/2012 tarihi itibariyle, bireysel göndericilerin (gerçek kişilerin) birbirine gönderecekleri kapsamında kitap bulunan gönderiler için indirimli ücret uygulanacak olup, ticari mahiyette yapılan gönderiler bu kapsamda değerlendirilmeyecektir.

  PTT Kargo, bireysel kitap göndericilerine, 1 Mart 2012 tarihi itibariyle indirim uygulamaya başlayacak olup; kapsamında yalnızca 1 (Bir) adet kitap bulunan gönderiler için 2,50 TL ücret ödenecektir. Kapsamında birden fazla kitap bulunan gönderiler için ise, toplam kargo ücreti üzerinden %50 indirim uygulanacaktır.

  Gönderilerin kabul işlemleri sırasında mutlak surette kapsam kontrolü yapılacak olup, indirimli ücret; kapsamında yalnızca kitap bulunan gönderilere uygulanacaktır. Kapsamında kitap dışında malzeme bulunan veya kitapla birlikte eşya gönderilmek istenen gönderilere indirimli ücret uygulanmayacaktır.

  Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

35 yorum:

  1. Duyduğum ama hiç uygulamadığım bir yöntem. Çok güzel aslında, normal kargo ücretleri ateş pahası. Bu yazı da benim gibi bilmeyenler için çok iyi olmuş, teşekkürler. Kargo ücretleri yüzünden çekindiğim gönderimleri rahatlıkla yapabilirim (:

    YanıtlaSil
  2. Çok faydalı oldu gerçekten, dört beş kişiye gönderince biraz tuzlu oluyordu açıkçası :)))

    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Bu konuyla ilgili kargo görevlileri gibi blogcu arkadaşlarımızın da anlamadığı bir şey var. Sadece kitap gönderiminde geçerli değil mi?
    Yani yanına koyduğunuz bir kalem bile, ekstra sayılıyor ve bu indirimden faydalanamıyoruz. Benim anladığım bu:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle aynen dediğiniz gibi, yanına ekstra hiçbir şey koyulamıyor. Ben de sadece bir kitap vardı, onu bile evirip çevirip baktı.

      Sil
  4. ben de duymamıştım. Hem bu uygulamayı getirenlere hem de bize haber veren sizlere çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. Hah tam bana göre bir uygulama!Her hafta çekilişle kitap gönderdiğim düşünülürse,gerçekten çok işime yarayacak bu indirim.Teşekkür ederim haberdar ettiğiniz için!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kargolar yüzünden çekilişler çok daha pahalıya geliyordu. Gerçekten iyi oldu.

      Sil
  6. Bu uygulamadan yazınızla haberdar oldum.
    Teşekkürler, sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Harika bence!
    2.50 lira nedir yahu, hiçbir şey değil!

    YanıtlaSil
  8. ben bunu hiç duymamıştım, çok iyi oldu öğrendiğim. teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  9. Bu bilgiden haberim vardı ama uygulama yapamadım kabul etmediler. PTT kargoya o kadar kızgınım ki. Gönderdiğim paketi adres eksik olduğu için geri gönderdiler. Adres düzeltip tekrar gönderdim, bu sefer adrese gitmedi nerede olduğu bile belli değil. Dağıtıcılarla her gün konuşuyorum. Bugün yarın gönderilir diyorlar. En son dağıtıcılarla tanıştık. Yurt dışına giden paketlerle karışmış biraz zaman alır diye bahane uydurdular. 29 ağustostan beri paket yok.
    Paketi gönderirken ilk 5 buçuk verdim daha sonra 7 lira verdim. Bu kadar masraf yapaçak olsam özelden gönderirdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok geçmiş olsun.
      Biz de bir türlü indirim yaptıramıyorduk, artık bu kodlar sayesinde yaptırabiliyoruz.

      Yaşadığınız olay neredeyse her kargoda oluyor, çok sinir bozucu bir durum. İnşallah paket sağ salim ve bir an önce yerine ulaşır.

      Sil
  10. Kitapokuyoruz olarak blogunuzu çok güzel ve etkili buluyoruz çalışmalarınız çok güzel..
    Kitapseverler topluluğu
    www.kitapokuyoruz.com

    YanıtlaSil
  11. Hello, it´s my first time here, great blog, I helped myself with google translator, I think I get it.
    I'll follow you.
    Cheers from Argentina.
    HD

    YanıtlaSil
  12. Bu yazınızı blogumda paylaştım.
    Aynı indirim yurtdışı gönderimler için de geçerli bu arada (:
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Paylaşım ve ek bilgi için çok teşekkürler.

      Sil
  13. Bilgilendirme için teşekkür ederim.Ama asıl teşekkürümü Okuyan'ın çekilişindeki sonuca istinaden , benim görmediğim maili , neden görememiş olabileceğimi açıklama zahmetinde ve inceliğinde bulunduğunuz için etmek istiyorum .Hiç tanışmamış olsak ta , hiç görmesek te birbirimizi bir yerlerde iyi insanların olduğunu bilmek , bir yerlerde insan kaldığını bilmek güzel, .İnsanlığınız ve nezaketiniz için teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederiz.

      Ne demek, Okuyan'ın haberi olmayabilir diye haber vermek istedim. Aynısını yapacak, dediğiniz gibi hiç görmemiş olsakta iyi insanlar olduklarını tahmin ettiğimiz bir çok kişiyle tanıştık blog dünyasında.

      Sil
  14. Merhaba, ben geçen gün gönderdim fakat sadece ders/okul kitaplarında geçerli dedi ve bende 1 kitap için 5,50tl aldı.. :(

    YanıtlaSil
  15. Abicim biz şimdi bir köy okuluna 30 adet kitap göndermek istiyoruz bunun için indirim yaparlarmı bize , elimizden gelse fazlasını göndercez ama maddi gideride elimizde olmayınca düşünmek zorunda kalıyoruz bir bilgi verirmisin bizede ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim bildiğim kadarıyla okullara bağışta indirim geçerli. Kaç kitap olduğununda önemi yok diye biliyorum. En yakın PTT'ye sorup bilgi alın, bazı şubeler konuya vakıf olamıyorlar eğer öyle bir durumla karşılaşırsanız ilinizdeki merkez şubeyle temas kurun.

      Sil
  16. Çok teşekkür ederim bilgi için. Defalarca indirimli gönderi yaptım sayenizde.

    YanıtlaSil
  17. bu kampanya hala devam ediyor mu acaba?

    YanıtlaSil
  18. evet kampanya çok güzel ama eksik bence. başımdan geçen olayı kısaca anlatıyım; kitaplarla birlikte yurtdışına Türkçe F klayve gönderecektim iki aynı pakette diye indirim uygulamadılar. okuma ve yazma bir bütündür. bu konularda ticari olmadıktan sonra ptt çalışanları nsiyatif kullanarak biraz daha esnek olabilirler.

    YanıtlaSil
  19. ptt kargo bu hizmeti aslında ücretsiz vermeli ...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...