2 Mayıs 2012 Çarşamba

Kız Kardeşim İçin - Jodi Picoult

KIZ KARDEŞİM İÇİN
JODI PICOULT
April Yayıncılık
Orjinal Adı: My Sister's Keeper
Çevirmen: Serkan GÖKTAŞ
2008, 2. Baskı
450 Sayfa

MRW:
    Jodi Picoult’un okuduğum ilk kitabı yine eşimin internetten eleştirilerini okuyup seçtiği “Kız Kardeşim İçin” adlı kitabı oldu. Bursa Kitap Fuarı’nda April Yayınlarından çıkan Jodi Picoult’un kitaplarıyla dolu masayı görünce çok şaşırdım ne yalan. Bu kitabı okuduktan sonra yazarın fanları arasına girip değişik kitaplarıyla devam etmeyi düşünüyorum.

   Gelelim kitap hakkında bilgi vermeye; ilk önce konusunu ve kurgusunu çok beğendiğimi söylemek istiyorum, baştan sona çok başarılı bir hikâye olmuş. Hem konusu ilgi çekici, hem de olayların gidişatı okuyucuyu asla bırakmıyor. Ben bu kez ekstra bir şey yazmayacağım sadece anne babalık, kardeşlik ve fedakârlık üzerine yazılmış bu romanı okumalısınız diyorum.

   Kitap, okuyucuyu değişik karakterler üzerinden sürekli “ben olsam ne yapardım?” sorusu üzerine düşünmeye itiyor. En beğendiğim yönlerinden biri de; kitap, hikâyedeki tüm karakterlerin ağzından yazılmış bölümlerden oluşuyor. Yani tüm karakterlerin tek tek ne hissettiğini, ne düşündüğünü, olayları nasıl gördüğünü kendi ağzından öğrenme imkânınız oluyor ki bu da çok hoşuma gitti. (yazar, diğer kitaplarında da aynı tarzı uyguluyormuş) Dediğim gibi bu kez konusunu benden değil, aşağıdaki kitap tanıtımından öğreneceksiniz ama bilin ki yine de yeterli olmayacak. Lütfen bu kitabı okuyun..
Kitabın Tanıtımından:
   Anna hasta değil, ama on üç yaşına dek sayısız ameliyat, nakil ve operasyon geçirdi, iğneler vuruldu. Hepsi ablası Kate'in çocukluğundan beri yakasını bırakmayan lösemiyle mücadele edebilmesi için.
   Kate ile tam doku uyumu olması için labarotuar ortamında genleri özel olarak seçilen özel üretim bir çocuk olan Anna, ablasına ilik verebilmesi için dünyaya getirilmişti - bu rölünü ve hayatını hiç sorgulamadı… bugüne dek.
   Şimdi ise ergenlik çağındaki çoğu genç gibi Anna da gerçekte kim olduğunu sorgulamaya başlıyor ve sonunda çoğu insan için akla getirmesi bile mümkün olmayan bir karar alıyor; ailesini paramparça edecek ve sevdiği ablası için belki de ölümcül sonuçlar doğurabilecek bir karar.
   Çok önemli etik tartışmaları körükleyen kışkırtıcı bir roman olan Kız Kardeşim İçin, bir ailenin ne pahasına olursa olsun verdiği hayatta kalma mücadelesini ve ibret alınacak bir ahlak öyküsünü anlatıyor.
   "Picoult'nun son romanı ile uykusuz gecelere hazır olun. Sadece, elinizden bırakamayacağınız bir hikaye dersek, bu eserin hakkını yemiş oluruz. Elinizde tuttuğunuz muhteşem, yürekleri dağlayan, tartışmalar ve ikilemlerle dolu, dürüstçe anlatılmış bir kitap."
Booklist
   "Picoult son derece karmaşık bir konuyu cesurca ve açıkça ele alıyor ve kitabına insanın içini burkan, inanılmaz şaşırtıcı bir nokta koyuyor."
02.05.2012 tarihde farklı sitelerde "Kız Kardeşim İçin"in  fiyatı:
http://www.okuoku.com 13,86 TL
http://www.dr.com.tr 14,99 TL

Kız Kardeşim İçin'in orjinal adıyla (My Sister's Keepers) çekilen filminin fragmanı


Jodi Picoult Kitapları:
Abra Kadabra
Anlaşma: Bir Aşk Hikayesi
Bir Daha Bak
Cam Çocuk
Ev Kuralları
Taş Kağıt Makas
Yapboz 

19 yorum:

  1. Filmini izlemiştim, güzeldi. Kitabı muhtemelen çok daha vurucudur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. filmini de ben izlemedim ama kitap gerçekten harikaydı :)

      Sil
  2. Yeni yazarları keşfetmeyi herzaman severim ki sende okumalısınız yazmışsın.O halde bize de okumak kalıyor.Teşekkürler,tanıtım için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de yeni keşfettim bu yazarı ve çok sevdim. bence siz de mutlaka okuyun. kitabın konusu gerçekten ilgi çekici, üstelik şaşırtıcı da :)

      Sil
  3. Kitabı da filmi de çok ağlatmıştı beni. Aynı zamanda hayata dair pek çok şeyi sorgulatmıştı. Picoult'un şimdiye kadar okuduğum ilk ve tek kitabı ve diğerlerini de bir ara mutlaka okumak istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. diğer kitapları benim de hemen girdi listeme :) yazarın önerebileceğiniz kitabı varsa tevsiye alabilirim :)
      filmini izlememiştim, ama yukarıdaki fragman harika, en yakın zamanda izleyeceğim.

      Sil
    2. yazarın Taş Kağıt Makas kitabını okumuştum o da etkileyici bir kitap tavsiye ederim :)

      Sil
    3. teşekkürler, "Taş Kağıt Makas" not alındı :)

      Sil
  4. Kitabı merak ettim, olayları farklı karakterlerin bakış açısından anlatan kitapları seviyorum bu yüzden özellikle ilgimi çekti:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap harika. olayları farklı karakterlerin ağzından okumayı ben de çok seviyorum :) en yakın zamanda bir Jodi Picoult kitabı okuyun, beğeneceğinize eminim :)

      Sil
  5. Okullar kapanır kapanmaz alacağım bu kitabı. Sonrasında da filmi izleyeceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) ben de izleyeceğim filmi en yakın zamanda, umarım kitaba bağlı kalınmıştır..

      Sil
  6. Bu kitabı çok merak ettim..sanırım aynı isimde bir de filmi var bu kitabın...izlemeye başlamıştım ama o dönemler hassas olduğum için yarım bırakmıştım.Ama bu tanıtımı okuduktan sonra önce kitabı okuyup sonra da filmi izleyeceğim..
    Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hehe :) siz bu yorumu yazarken ben de size vikitap'tan mesaj bırakmışım :)

      kız kardeşim için çok beğendiğim bir kitap oldu, çok duygusal değil emin olun, hele incir kuşları kadar hiç değil :)
      beğeneceğinize eminim :)

      Sil
  7. Kitabı okumadım ama filmini izlemiştim. Ağlamaktan gözlerim şişti. İçin için değil hıçkıra hıçkıra ağladım resmen. Ama çok güzel bir filmdi. Eminim kitabı daha da güzeldir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o zaman siz kitabı okuyun, ben de filmini izleyeyim :)
      aman allahım demek bol gözyaşlı bir film olmuş tam benlik yani :)
      gerçi kitap pek duygusal değildi..

      Sil
  8. Bu filmin kitabından haberim yoktu! Bu ayrıntıyı kaçırmışım. :( İlk fırsatta alıp okumak lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beğeneceğinize eminim, vurucu ve düşündürücü bir kitap..

      Sil
  9. Filmini izlemiştim.
    Ağlamaktan içim çıkmıştı.

    Blogunuz çok güzel ayrıca faydalı...

    Sevgiler,

    www.ceylinolmez.com

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...