28 Mayıs 2012 Pazartesi

Çırak - Tess Gerritsen


ÇIRAK
Orjinal Adı: The Apprentice
TESS GERRITSEN
Çevirmen: Cumhur MISIRLIOĞLU
Martı Yayıncılık
2011, 1. Baskı
390 Sayfa
MRW:
    Tabi ki seriye devam ediyoruz. İlk kitabı kısa sürede okuduktan sonra hemen raftan çektim ikincisini, bir heves başladım ama ağır tempoda gitti okumam, çünkü çok ara verdim sayfalar arasında, bu yüzden de uzun süre süründü elimde gerçi sonlara doğru bayağa sardı.

    En son Rizzoli hapishaneye göndermişti Warren Hoyt’u. Ama 2. Kitapta adından da belli olduğu üzere kendine bir çırak bularak devam ediyor cinayetler. Peki, Warren hapisten nasıl mı kaçtı? Akıllıca ve oldukça kanlı bir manevrayla tabiî ki. Bu arada “Çırak” Rizzoli’nin hayatı üzerinden gidiyor, yani Rizzoli etrafında dönüyor olaylar ve güzel sürprizler de yok değil. Sadece bazen tıbbi terimler ve açıklamalar sıkıcı olabiliyor.

   Yalnız bir tek eleştirim var; Cerrah, Doğan Kitap’tan çıkmıştı, serinin diğer kitapları ise Martı Yayınlarından. Cerrah’ta Warren Hoyt’un kendi ağzından yazılanlar italik ile yazılmıştı ve bu çok hoşuma gitmişti. Sanırım Martı Yayınları bu ayrıntıyı göz ardı etmiş. Çırak’ı okurken fark edemedim mesela sonradan anladım Warren’ın konuştuğunu.

   Çırak, kesinlikle tavsiye edilir, hatta belki ilk kitaptan biraz daha eğlenceli bile diyebilirim. Sonu ise öyle can alıcı bir yerde bitti ki.. “Günahkâr” adlı 3. Kitabı hemen ardından okumak istemesem de çok da fazla bekletebileceğimi sanmıyorum.
   Cerrah Geri Dönüyor… Ve Bu Kez Yalnız Değil…
  Boston dedektifi Jane Rizzoli, Cerrahın elinden yeni kurtulmuş, kâbuslarının sona erdiğini düşünmeye başlamıştır ki, yeni ortaya çıkan bir seri katilin peşine düşmek zorunda kalır. Ancak bu yeni katilin yöntemlerinin Cerrahınkilere olan benzerliği ürkütücüdür. Davayla ilgili herkesten daha çok şey bilen gizemli bir FBI ajanının ortaya çıkışı Rizzoli'nin işini kolaylaştırmaktan çok daha da zorlaştıracaktır. Uzun yıllardır birlikte çalıştığı ortağının yardımı olmadan tek başına savaşmak zorunda olan dedektif, korkularıyla ve kâbuslarıyla yüzleşip Cerraha ve "çırağına" meydan okumaya hazırlanmaktadır.

   Bu kitabın kapağını açmadan önce ışıkları yakmayı, dolapların içini kontrol etmeyi ve kapıları kilitlemeyi unutmayın. PEOPLE
   Ustaca ve ürkütücü… Gerilimi ensenizde hissedeceksiniz. THE WASHINGTON POST BOOK WORLD
   Tam anlamıyla korkunç… Kitabı okuyacağım diye uykularımdan oldum ve uzun süre kendime gelemedim. Gerilim hiç bitmiyor, Gerritsen'in karakterleri bir neşter gibi derine iniyor. BEŞİNCİ TÜP'ün yazarı MICHAEL PALMER
  Gerritsen'in romanlarında bağımlılık yaratan bir şeyler var… Gözlerinizi sayfadan ayıramıyorsunuz; akıp gidiyor. Vakit gece yarısını geçip sabaha dönmesine, içinizin ürpermesine, tüylerinizin diken diken olmasına aldırmadan okuyorsunuz… MAINE SUNDAY TELEGRAM
  Kendinden emin bir cerrahın neşteri gibi keskin… Tess Gerritsen bütün ustalığıyla gerilim romanları arasındaki yerini sağlamlaştırıyor. PUBLISHER'S WEEKLY
  Gerritsen hayranlarını hayal kırıklığına uğratmayacak bir roman… Yeni okurların bu heyecanı keşfetmesi için iyi bir fırsat… BOOKLIST

28.05.2012 tarihde farklı sitelerde "Çırak"ın  fiyatı: 

Tess Gerritsen Hakkında:
   1953 San Diego, Kaliforniya'da doğan, Çin asıllı, doktor ve yazar.
   Stanford Üniversitesi'nde antropoloji konusunda lisans yaptı, Kaliforniya Üniversitesi’nden de tıp diploması aldı. Stajını Hawaii’de tamamladıktan sonra, doğum iznine ayrıldığı sırada ilk romanı Geceyarısından Sonra Gelen Telefon'u yazdı. Romantik gerilim olarak tanımlanan bu kitabı aynı türde sekiz roman daha izledi. New York Times'ın en çok satan kitap olarak tanıttığı Hasat ile tıbbî gerilim romanları yazmaya başladı. Ondan sonra yazdığı her tıbbî gerilim romanı da çok satanlar listesinin müdavimleri arasında yerini aldı. Gece Nöbeti, Kan Gölü, Yörünge, Çırak ve Cerrah bunlar arasında yer almaktadır. Tess Gerritsen yazmaya odaklanmak için dahiliye uzmanı olarak sürdürdüğü başarılı hekimlik kariyerini bıraktı. New York Times'ın en çok satanlar listesinde birinci sırada yer bulmuş ilk tıbbi gerilim romanı Hasat'la dünya çapında başarı kazandı. Yazar Maine'da yaşıyor. 
Kaynak: Wikipedia



Tess Gerritsen Türkçe Yayınlanan Kitapları:
1. Cerrah - Doğan Kitap
2. Çırak - Martı Yayınları
3. Günahkar - Martı Yayınları
4. İkiz Bedenler - Martı Yayınları
5. Siliniş - Martı Yayınları
6. Mefisto Kulübü - Martı Yayınları
7. Hasat - Bilge Kültür Sanat
8. Yörünge - Bilge Kültür Sanat
9. Kemik Bahçesi - Doğan Kitap
10. Gece Nöbeti - Martı Yayınları
11. Ruh Kolleksiyoncusu - Doğan Kitap
12. Bıçak Sırtı - Martı Yayınları
13. Kan Gölü - Martı Yayınları
14. Asla Arkana Bakma - Martı Yayınları
15. Gölgesizlerin Tutkulu Dansı - Martı Yayınları
16. Ruhundaki Zehirle Yüzleş - Martı Yayınları
17. Buz Gibi Soğuk - Doğan Kitap
18. Masumiyetin İçin Savaş - Martı Yayınları

15 yorum:

  1. Tess harika yaaa :)) Çırak'ı ben de yakın bir zamanda okumuştum.Ben de Günahkar'ı okuyacağım elimdeki bitince.Veya haberleşelim aynı zamanda başlayalım :D
    Keyifli okumalar :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aslında beraber okumamız güzel olur, ama biraz beni bekleyebilirsen, çünkü hiç değilse bir ay ara vermek istiyorum Tess'e. ama çırak da çok heyecanlı bitti, tess krizin tutarsa beni hiç bekleme derim :)

      Sil
  2. güzeldir tess abla ama araya başka kitaplar da sokarsan daha keyifli , biliyorum serinin devamı da merak edilmekte::))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de zaten sizinle aynı fikirdeyim, kitap yorumumda bir süre Tess okumayacağımı söylemiştim zaten, sanırım gözden kaçırdınız :) evet çok heyecanlı bitti gerçekten, 3. kitabı merak ediyorum da doğrusu..

      Sil
  3. Harika bir devam kitabı.Rizzoli serileri çok heyecanlı oluyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bakalım günahkar'da daha neler olacak :) heyecanla bekliyorum..

      Sil
  4. Tess'in kitaplarını pek sevmesem de vakti zamanında ben de okumuştum Çırak'ı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tess kitaplarıyla yeni tanıştım sayılır, aslında başarılı buldum diyebilirim.

      Sil
  5. Arkadaşımın kitaplığında bir çook Tess Gerritsen kitabını bulmamla hepsini istemem bir oldu :) Ben de bir an önce hepsini okumak istiyorum.Hangisinden başlamamı tavsiye edersiniz ?

    www.zamansozleri.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de daha 2 tane okudum ama "Rizzoli & Isles" serisi var tam bilmiyorum şimdi ama 5-6 kitap galiba. ben ondan başladım, ilk kitabı da Cerrah, tavsiye edebilirim, cerrah hakkında kitap yorumum var yine mayıs ayı arşivinin içinde, belki göz atarsınız.

      Sil
  6. heey bu seriyi bi solukta okumuştum.
    iki katil de süperdii.
    :)
    bütün kitap yazılarımı topladım.
    zamanın olursa bakarsın.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba, tabi ki bakarız, en kısa zamanda diyelim :)

      Sil
  7. Tess Abla candır, katalizördür, aktivatördür. Kitap okuma şevkini yitiren bünyeleri silkeler kendine getirir :)
    Mefisto Kulubüne kadar geldim, kalanları ilerleyen zamanlarda okurum artık..
    (Günahkar daha gizemli bu arada ;))

    YanıtlaSil
  8. neeee, günahkar daha mı gizemli? başka kitaplar koymuşken araya, söylenecek laf mı bu yani? :) aklım kalır şimdi walla :)

    YanıtlaSil
  9. Çırak'ı yeni bitirdim. Cerrah kitabı kadar beğenmedim ben.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...