9 Mayıs 2012 Çarşamba

Cerrah - Tess Gerritsen

CERRAH
Orjinal Adı: The Surgeon
TESS GERRITSEN
Çevirmen: Ali Cevat AKKOYUNLU
Doğan Kitap
2005, 1. Baskı
296 Sayfa

MRW:
   Koşa koşa bir sürü kitabını aldığımız ama bir türlü başlayamadığımız Tess Abla serisine sonunda başlayabildim. Rizzoli&Isles serisinin ilk kitabı olan Cerrah, güzel bir başlangıç oldu. Tess Gerritsen gerçekten etkileyici bir kurguyla tanıttı kendini. Ben ki, Grangé hayranı biriyim, Tess Abla’yı daha mı iyi buldum ne?

   Tıbbi eğitim aldığı düşünülen korkunç bir katil, daha önceden tecavüz edilen kadınları seçerek korkunç bir şekilde öldürmektedir. Dedektif Rizzoli ve ekip arkadaşları cerrah adı verilen bu korkunç katilin peşine düşer ve olaylar gelişir. Ameliyatların ve otopsilerin, gerçek mesleği cerrahlık olan Tess Gerritsen’in kaleminden tüm açıklığıyla yazılması kitabı oldukça başarılı yapmış. Tıbbi gerilimin kraliçesi olarak tanınan Tess Gerritsen’in bu kitabı gerçekten hoşuma gitti. Kitap çok akıcı, olaylar birbirine ustaca bağlanmıştı, en ufak bir boşluk yoktu, kısaca oldukça başarılıydı. Sadece şuna katılmıyorum; birçok yorumda gece yatarken okumayın falan denmiş nedenini anlayamadım, olaylar için korkunç değil iğrenç denebilir ki oda okunmayacak kadar değil gayet tadında bir iğrençlikti.
Tess Gerritsen, Cerrah Serisi kitaplarının sıralaması: Cerrah - Çırak - Günahkar - İkiz Bedenler - Siliniş - Mefisto Kulübü - Ruh Kolleksiyoncusu - Buz Gibi Soğuk - Sessiz Kız

Bu arada Cerrah serisinin Tv dizisi CNBC-e'de Rizzoli & Isles adıyla yayınlanıyor. Dizinin resmi web sitesi: http://www.tntdrama.com/series/rizzoliandisles/



Kitabın Tanıtımından:
   Cerrah bizimle konuşuyor. Ve bu tedirgin edici sohbetten kan sızıyor...
  Bu romanın her satırından kan sızıyor... Kitaba adını veren, planlı ve kanlı katil Cerrah gerilimi her an ayakta tutuyor.
  Dr. Catherine Cordell Savannah'da seri cinayetler işleyen bir katilin vahşi saldırısına uğramıştır. Saldırgandan onu silahla vurarak kurtulmayı başarmıştır. Şimdi Boston'dadır. Ancak başka bir katil bu kentte de gerilim yaratmaktadır. Kadınların rahimlerini kesip alan ve korkunç işkencelere tabi tutan adama Cerrah adı verilmektedir. Catherine Cordell birdenbire bu katilin de hedefi haline gelecektir.
  Çok satanlar listesinin müdavimlerinden Tess Gerritsen'in insan bedenini ve ruhunu en ince ayrıntısına kadar tarif ettiği tıbbî gerilim romanlarından beşincisi olan Cerrah, inandırıcı kahramanları, sürükleyici diyalogları ve sürekli tırmanan gerilim duygusuyla bu türü sevenlerin hayran olacağı tarzda bir roman. Doğan Kitap'ın yılın gerilim romanı olmasını beklediği Cerrah'da Gerritsen tıpkı kahramanının neşterini kullandığı gibi kalemini ustaca oynatıyor.

"Tüyler üpertici... Cerrah okuru daha ilk sayfadan avucunun içine alacaktır."

- Chiago Tribune

"Yüreğinizin çarpmasına, nabzınızın hızlanmasına hazırlanın... Eğer aradığınız yüksek voltajlı gerilimse, doğru kitabı buldunuz demektir."
- Romantic Times

"Sürükleyici... Kitabı okurken kapınızın kilidini bir daha kontrol edeceksiniz."
- The Gazette
09.05.2012 tarihde farklı sitelerde "Cerrah"ın  fiyatı:

Tess Gerritsen Hakkında:
   1953 San Diego, Kaliforniya'da doğan, Çin asıllı, doktor ve yazar.
   Stanford Üniversitesi'nde antropoloji konusunda lisans yaptı, Kaliforniya Üniversitesi’nden de tıp diploması aldı. Stajını Hawaii’de tamamladıktan sonra, doğum iznine ayrıldığı sırada ilk romanı Geceyarısından Sonra Gelen Telefon'u yazdı. Romantik gerilim olarak tanımlanan bu kitabı aynı türde sekiz roman daha izledi. New York Times'ın en çok satan kitap olarak tanıttığı Hasat ile tıbbî gerilim romanları yazmaya başladı. Ondan sonra yazdığı her tıbbî gerilim romanı da çok satanlar listesinin müdavimleri arasında yerini aldı. Gece Nöbeti, Kan Gölü, Yörünge, Çırak ve Cerrah bunlar arasında yer almaktadır. Tess Gerritsen yazmaya odaklanmak için dahiliye uzmanı olarak sürdürdüğü başarılı hekimlik kariyerini bıraktı. New York Times'ın en çok satanlar listesinde birinci sırada yer bulmuş ilk tıbbi gerilim romanı Hasat'la dünya çapında başarı kazandı. Yazar Maine'da yaşıyor. 
Kaynak: Wikipedia



Tess Gerritsen Türkçe Yayınlanan Kitapları:
1. Cerrah - Doğan Kitap
2. Çırak - Martı Yayınları
3. Günahkar - Martı Yayınları
4. İkiz Bedenler - Martı Yayınları
5. Siliniş - Martı Yayınları
6. Mefisto Kulübü - Martı Yayınları
7. Hasat - Bilge Kültür Sanat
8. Yörünge - Bilge Kültür Sanat
9. Kemik Bahçesi - Doğan Kitap
10. Gece Nöbeti - Martı Yayınları
11. Ruh Kolleksiyoncusu - Doğan Kitap
12. Bıçak Sırtı - Martı Yayınları
13. Kan Gölü - Martı Yayınları
14. Asla Arkana Bakma - Martı Yayınları
15. Gölgesizlerin Tutkulu Dansı - Martı Yayınları
16. Ruhundaki Zehirle Yüzleş - Martı Yayınları
17. Buz Gibi Soğuk - Doğan Kitap
18. Masumiyetin İçin Savaş - Martı Yayınları

50 yorum:

  1. Ve beklenen kitap yorumu gelmiş:)
    Kitap korkutucu değil de ürkütücü belki, ama kapaktaki resmen çok korkunç, bir de üzerine ilave yapmışsınız tam olmuş;)
    Benim gibi abartıp üst üste okumayın seriyi, insanı paranoyak yapabiliyor, sürekli kapı pencere kontrol etmek geçiyor aklından..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filiz Hanım, bu kitabın sırasını daha önceye çekmemin sebebi sizsiniz zaten :) ne zaman kitabı görsem sizin hadi başlayın artık şu seriye demeniz geliyordu aklıma, gülümsüyordum :)
      seriyi üst üste okumayı hiç düşünmüyorum zaten, 2. kitaba (çırak) hemen başladım ama nedense okuyamıyorum, ilki kadar sarmadı mı yoksa bu aralar yoğunum pek okuma fırsatı bulamıyorum ondan mı anlayamadım, ama bitince günahkara başlamayacağım kesin :)
      sevgiler..

      Sil
  2. Favori Tess kitabımdır bu.Kitabın üstüne de bıçak koymuş,hay allah:)Bari neşter felan koysaydın.Sen yine de okurken kendine dikkat et:)Süper bir kitap gerçekten...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hımm, neşter.. iyi fikirmiş gerçekten ama zor; mesela biz evde pek bulundurmuyoruz neşter falan :) :) bıçakla idare ettik artık :)
      bir de okurken dikkat et demişsiniz, bana mı dediniz anlayamadım? ben okudum zaten :)
      bu arada, dediğiniz gibi gerçekten iyiydi kitap, mesela şimdi çırak'ı okuyorum ve pek sarmadı gibi.. :(

      Sil
    2. Okurken derken serinin devamını kastetmiştim ama:)Eksik yazmışım:)

      Sil
    3. hımm o zaman tamam :)
      demek seriyi okuyunca paranoyaklaşma ihtimali var :( dikkatli olmalıyım o zaman, o potansiyel var bende çünkü :)

      Sil
  3. ben bu seriye hemen başlamalıyım :)
    ve fotoğraf cidden ama cidden çok orijinal olmuş :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. orjinal fotoğraf için teşekkürler :)
      ben de çok bekledim okumak için, siz bari çok beklemeyin, kitaplar varsa elinizde başlayın bir an önce. kötü diyen yok heralde seri için :)

      Sil
  4. Ben Tess Gerritsen ile bu kitabıyla tanıştım tavsiye üzerine :)
    Bunun ardından Çırak'ı okumuştum bir solukta.Şimdi sırada Günahkar var :) Diğerleriyle de devam edicem inş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim de elimdeki kitap "Çırak" ama Cerrah kadar sarmadı sanki..

      Sil
  5. Cerrah'ı birkaç sene önce okumuştum ama hala aklımda.Çok akıcıydı ve korkunç olmayıp tiksindirici olduğu konusunda size katılıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. değil mi ama :)
      madem bir kaç sene oldu, sizi kazık testimize davet edelim o zaman :)

      Sil
  6. Sevgili Beyaz Kitaplık seriye başlabığınız için çok sevindim.Bütün seriyi okuyan biri olarak sırayla okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum.Arada kopukluk olmadan okumayı tercih ettiğim için size de sırayla okumanızı tavsiye ettim :) Bu arada Mefisto klübünden sonraki kitap Ruh Koleksiyoncusu bilginiz olsun. Kitaplı günler dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet sonunda :) kopukluk olmadan derken; tabiki sırasını takip edeceğim ama araya başka kitaplar sıkıştırmayı düşünüyorum, hep aynı hikaye de okunmuyor.. bu arada ruh koleksiyoncusu'nun serinin devamı olduğuna emin misiniz?? kaynaklarda serinin içinde o kitabı adı geçmiyor, gerçi siz öyle deyince biz de yazdık ama :)

      Sil
  7. Anasayfamda miminiz var. Daha önce cevaplamadıysanız ve cevaplamak isterseniz buyrun. :) Mim cevaplamıyorsunuz galiba ama bu bir kitap mimi. Bir göz atın isterseniz. ;)

    YanıtlaSil
  8. Kendimden birazcık korkmama neden olsa da ben Cerrah'a ayrı bir sevgi duyuyorum. Bilmiyorum neden ama bu kitabı okurken içimde değişik duygular oluştu ve Cerrah'a karşı inanılmaz bir acıma hissettim. Bu kitabı hiç -unutmasam da- biraz daha hatırlamama sebep olduğunuz için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. serinin ilk kitapları genelde en güzeli oluyor, bu arada cerrah'a duyduğunuz acıma duygusunun sebebi neydi merak ettim doğrusu :)

      Sil
    2. Kendim de tam olarak bilmiyorum aslında ama biraz garip bir şey tarif edemiyorum :)cinayet temalı kitaplarda ben nedense katilden yana olurum "Acaba neden bunu seçti, neden böyle yapıyor?" diye düşünmeden edemem. Eğer "Psikopat-Keith Ablow" okursanız beni anlarsınız umarım :)

      Sil
    3. gerçekten değişik bir bakış açısı, hiç bu yönde düşünmemiştim. Katilin ruh hali ve sebepleri olabilir ama kurbanların suçu ne? o da var değil mi? :) tavsiye kitabınızı merak ettim doğrusu, okumak çok isterim.
      sevgiler..

      Sil
  9. cerrah harikaydı gerçekten diğerleri de güzeldi ama cerrah ilk etkiydi ve sarsıcıydı gerçekten , ben de neden geç tanıştım duygusu uyandırmıştı, şimdi bütün kitaplarını Hasat hariç okudum ama ilk kitap hepsinden güzel, bir de rruh kolleksiyoncusuna ayrı vurulmuştum ama o tek kitap bu seriye dahil değil:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eylem Hanım, evet ruh koleksiyoncusu hakkında spekülasyonlar var :) biz de ayrı bir kitap olarak biliyorduk ama bir iki kişi devamı dedi ,okumadığımız için tam bir şey söyleyemedik..

      Sil
    2. Ruh Kolleksiyoncusu kesinlikle rizolli serisine dahil değil, garanti verebilirim:)okuduğum için:)

      Sil
  10. Merhaba canım,
    http://ilknur--akpinar.blogspot.com/2012/05/yaz-gelmisken-istanbulda-neler-yaplmal.html bu yazımı senin için yazdım bi an önce görmeni istedim, fikir vermesi açısından :)
    [yazacak başka yer bulamadım en güncel konu olan buraya yazma gereği duydum]
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. Evet harika bir kitaptır. Tess Ablayı bende cok severim. Rizzoli&Isles dizisini çok beğeniyorum. Karakterleri cok iyi oturtmuslar. Ah zaman olsa da kaldıgım yerden devam etsem.

    YanıtlaSil
  12. ruh koleksiyoncusunu okuduysanız eğer mefisto klübündeki insanlarla ilişkiler. rizzolinin aile hayatında olanlar ve maura nın hayaında olan olaylar devam etmektedir. bu yüzden serinin devamı diye belirttim.Kesinlikle devamı olmadığını belirten arkadaş neye dayanayarak kesin dedi bilmiyorum.

    YanıtlaSil
  13. Kitap süper yaa. Bir kitap bu kadar mı çekici gelir bayılıyorum hiç bıkmadan 2.ye birdaha okuyorum. Arkadaşlara anlata anlata bitiremedim şimdi arkadaşlarım da merak sardı ellerindeki kitapları okuyup biran önce cerrah'a başlamak için can atıyorlar.

    YanıtlaSil
  14. tess gerritsenin ilk serisinden berı takıp edıyorum fakat ıslerımın yogunlugundan dolayı gunahkar kıtabında kaldım ne kadar vaktım oldugunda rizzoli ve isles ı zlesemde kı kıtap daha onemlı sızden rıcam en kısa zamnada full kıtaplarını alıcam fakat bır cok sıtede sıralamalar hatalı ve vikipedia dahıl bununla ılgılı bır bılgı verır ve dogrulugunu yazar ısenız en kısa surede kıtapların hepsını alıp eskısı gıbı okumaya devam edıcem sımdıden tesekkurler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba biz sıralamanın

      Cerrah - Çırak - Günahkar - İkiz Bedenler - Siliniş - Mefisto Kulübü - Ruh Kolleksiyoncusu -Buz Gibi Soğuk

      olarak biliyoruz.

      Sil
    2. teşekkür ederim ilginize.

      Sil
  15. Ben yarın alacagım cerrah adlı kıtabı ama sırası hakkında sızde emın degılsınız,ne yapmalıyım?

    YanıtlaSil
  16. Merhaba, yukarıda Beyaz Kitaplık'ın belirttiği sıralama doğrudur..

    YanıtlaSil
  17. Herkeze merhaba.. Ben bu kitapların hiç bir serisine daha başlamadım ama bir an önce alıp başlamayı dört göz ile bekliyorum.. Eğer size zahmet olmazsa bir ricada bulunmak istiyorum.. Serilerin isimlerini yazarmısınız kaç seri varsa. Örneğin: (Cerrah - Çırak - Günahkar - İkiz Bedenler - Siliniş - Mefisto Kulübü - Ruh Kolleksiyoncusu -Buz Gibi Soğuk) bunun gibi ve başka seri varsa sırasıyla parantez içinde yazar mısınız? Bağımsız kitaplarıda tabiki.. Sizce hangi kitaptan başlamalıyım? BeyazKitaplık sizin zevkinize güveniyorum ve sizden yorum bekliyorum.. Rizzoli&ısles hangi kitapları kapsıyor? Bu arada kitaplar dışında yorumlarda çok güzel :) Örneğin: Evde neşter bulundurmuyoruz bıçakla idare ettik :):) çok hoştu :):) (( Masumiyetin İçin Savaş - Asla Arkana Bakma)) bu kitaplar hakkındada bilgi almak isterimm :) Seri ve bağımsız olarak en çok beğendiğiniz ve önerdiğiniz kitaplarıda bilmek isterim :) Şimdiden çok teşekkür ediyorum ve saygılarımı sevgilerimi sunuyorum.. (Sena.U)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba Sena Hanım, öncelikle özür diliyorum, yorumunuzu sanırım eşim yayınlamış ve bana söylemeyi unutmuş, ben böyle bir yorum geldiğinden haberdar bile değildim; Alper bey incelik gösterip size cevap yazınca sizin yazınızdan haberim oldu.

      yukarıda sizin de parantez içinde yazdığınız gibi cerrah ile başlayıp buz gibi soğuk ile biten seri rizzoli&Isles serisidir. bu seri içinde benim en favori kitaplarım ise; tabiki cerrah:)ve siliniştir belki bir de günahkar. fakat son iki kitap olan ruh kolleksiyoncusu ve buz gibi soğuk'u okumadım henüz.

      bence cerrah'tan başlamanız çok iyi olur. fikirlerimize önem verdiğiniz için teşekkür ediyorum, geciken cevap için tekrardan özür diliyorum..

      Sil
    2. Hiç önemli değil. :) Bende herhalde site falan kapandı sandım çünkü çok güzel bir site, böyle bir siteden mahrum kalmak istemem. :)Cevabınız için çok teşekkür ederim. Bende Cerrah ve Çırak'ı okudum şuan Günahkar'a başladım ama gerçekten okumaya kıyamıyorum bitecek diye :( Bittiği zaman ağlayasım geliyor sanki kahramanlar arkadaşlarım da kitap bitince beni bırakıp gidiyorlarmış gibi oluyor. :) :) Diziyi de izleyince iyice bir bağlandım :) Tekrar teşekkür ediyorum cevap için. (Sena.U)

      Sil
  18. Öncelikle 31 mayıstaki Sena U. adlı arkadaşa çok geçte olsa cevap vermek istiyorum.(Cerrah - Çırak - Günahkar - İkiz Bedenler - Siliniş - Mefisto Kulübü - Ruh Kolleksiyoncusu -Buz Gibi Soğuk) Bu seri rizzoli ve isles serisidir.BU sırada okursanız olayların örüntüsünü kaçırmazsınız.Yazar her kitapta yeni katilleri bulurken yada cinayetleri çözerken kahramanların özel hayatlarını da hikayeye tabiri caizse yediriyor.Seriyi bu sıralamada okumanızın yararı bu konuda.Ben seride Cerrah - Çırak - Günahkar - İkiz Bedenler i okudum ve şimdi Siliniş e başlayacağım. Beğeni sırama gelecek olursam tabi serinin ilk kitabının yeri başka. Her şey Cerrah ile başlıyor.Sonra ise ben ikiz bedenleri çok tuttum.Çok güzel bir örüntü olmuş.Soluksuz okudum.Çırak benim beğeni sıralamamda 3. ve son olarak ise günahkar geliyor.Tabii bence bir kitabı okurken sizin ruh haliniz ve ortamınızda çok önemli ve bence bunlar beğeniyi değiştiren etmenler.Her kitapta yazarımızın doktor kökenki olması nedeniyle tıp terimleri ve otopsiler önemli rol oynuyor.Tıp öğrencisi olsam ve adli olaylar ilgimi çekiyorsa kesinlikle bu seriyi okurdum. Yazarın bağımsız olarak birde bıçak sırtı adlı kitabını okudum.Oda güzeldi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cevap için çok teşekkür ederim Alper bey bilgilendirmeleriniz içinde aynı şekilde. Ben bağımsız kitap olarak Asla Arkana Bakma ve Masumiyetin İçin Savaş kitaplarını merak ediyorum. :) Sizin önerdiğinizi de dikkate alacağım elbette.(Sena.U)

      Sil
    2. Sena hanım bence hemen günahkarı bitirip ikiz bedenlere başlayın.Ben çok sevdim.şu an mefisto kulübünü okuyorum.Silinişi yeni bitirdim.Sonlara doğru işi çözdüğünüz için sıkıcı gelmeye başlıyor sonra sağolsun tess abla "Demek sıkıldınız alın size" diyor heyecanlı bir finalle bitiriyor.İyi okumalar...

      Sil
    3. Hangi kitapta heyecanlı bir final yapıyor Alper Bey onu anlamadım. Teşekkürler mesajınız için :)

      Sil
    4. Siliniş te Sena Hanım.Ben sevdim hani...Belki sizi benim kadar heyecanlandırmaz..beklentiyi yükseltmeyeyim..

      Sil
    5. Zaten bütün seriyi Allah kısmet ederse okumak istiyorum. Bu ara okumalarım biraz yavaşlayacak dershaneye falan gidiyorum oraya daha çok yoğunlaşacağım için kitapları bitirmem biraz zaman alacak :( Buda beni üzüyor. Eminim güzeldir dediğiniz kitapta çünkü Tess abla gerçekten bizleri şaşırtıyor şuan okuduğum Günahkar' da her bir sayfası heyecanlı yani şuanlık favorim diyebilirim daha bitmedi ama :) Aslında seriyi de bitirmek istemiyorum çünkü bu Polisiye-Gerilim resmen benim için yazılmış diyebilirim bana çok hitap ediyor bittiği zaman üzüleceğim :)

      Sil
  19. LÜTFEN YARDIMCI OLUR MUSUNUZ ? Ben fuarda kitap aldım. Burda olan seri. Ama kadının bana verdiği kitaplar : Çırak-ikiz bedenler - siliniş - kan gölü - bıçak sırtı. Bana seri ile alakası olmayan kitapları falan söyleyebilir misiniz ? lütfen çok yardıma ihtiyacım var :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) merhaba, öncelikle belirtmeliyim ki serinin ilk kitabı cerrah. cerrah'ı okumadan çırak'a başlamayın bu çok önemli. aldığınız kitaplardan kan gölü ve bıçak sırtı Rizzoli serisine dahil değil, ikisi de bireysel kitaplardır.

      Sil
  20. Ya bir şey sorabilir miyim? Tess Gerrıtsen'in Viki'pedisin de Rizzoli&Isles'i kapsayan 10 kitap var nasıl oluyor bu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğrudur, şimdi bakıp listeyi güncelledik. Türkçeye çevrilmeyen kitaplarını yazmamıştık. Mesela Sessiz Kız daha yeni piyasaya çıktı.

      Sil
    2. Şimdi bu serinin Türkçe çevirisi olan kaç kitabı var? Siz 8 kitap yazmıştınız ve sessiz kızla birlikte 9 oldu. 10. kitap çevirilmedi mi? Tess abla seriyi devam ettiriyor mu yoksa bizde çeviriler gecikiyor mu? Çok sinir oldum beni bilgilendirin lütfen :(

      Sil
    3. Sinirlenecek bir durum yok Sena Hanım :)
      Tess ablanın 2012 yılında yazdığı 10. kitap Last to Die henüz çevrilmemiş. Seri daha devam eder mi bilmiyorum ama edecek gibi gözüküyor. Çeviriler de kitap çıktıktan belli bir süre sonra oluyor maalesef.

      Sil
    4. Tamam teşekkür ederim rahatladım şuan :) Çok sevdiğim için ufak bir ayrıntıyı kaçırmak istemiyorum :) Ben daha seriyi bitiremedim Tess abla Maşallah kitap çıkarmaya devam ediyor :) Bu arada Beyaz Kitaplık sen bir tanesin ya :)

      Sil
  21. Tess gerritsen ile halk kütüphanesinde tanistim tam istediğim tarzda mükemmel kitaplar sunuyor bizlere harika bir yazar Tess gerritsen hakkında yanlis dusunmeyin çünkü rizzoli&isles ikilisinin bütün maceraları 10 numara :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...