3 Nisan 2012 Salı

Psiko Analist - John Katzenbach

PSİKO ANALİST
Orjinal Adı: The Analyst
JOHN KATZENBACH
Çeviri: İpek İBİK
 Koridor Yayıncılık
Eylül 2010, 1.Baskı
491 Sayfa

MRW:
   Koridor Yayıncılığın beyaz kapaklı psikoloji-gerilim tarzı kitapları meşhur biliyorsunuz. Psikoanalist de bu çarpıcı kitaplardan biri. Bu kez kahramanımız bir psiko analist. Ricky meslek hayatının sonlarına doğru gelen, eşini kaybetmiş, ofisinde halen psikoterapi veren kendi halinde bir doktordur. Bir gün Rumplestiltskin imzalı bir tehdit mektubu alır ve kendini bir oyunun içinde bulur. Rumplestiltskin her şeyi ince ince hesaplamıştır, tek bir şey hariç; Ricky insanları çözümleyebilir, o bir psikoanalisttir.

   Kitap çok heyecan verici ve sürükleyiciydi. Daha önce bu tarz kitaplardan “Sil Baştan” ı okumuştum ve çok da beğenmemiştim ama Psiko analist gerçekten iyiydi, üstelik cinayet ve kan yoktu. 490 sayfalık kitabın 300'e yakını oldukça şaşırtıcı ve temposu yüksekti, sonrasındaki sayfalarda ise olaylara bir psiko analistin gözünden bakıldığı için biraz planlar, olaylar, analizler üzerine kurulmuştu. Kısaca son zamanlarda okuduğum yine güzel kitaplardan biriydi, gayet tavsiye edilebilir olduğunu düşünüyorum.

Kitabın Tanıtımından:   New York’lu bir psikanalist olan Dr. Frederick Starks tehdit dolu, gizemli bir mektup alır. Kendini, Rumpelstiltskin adlı bir adamın tasarladığı korkunç bir oyunun ortasında bulur. Kurallar bellidir: İki hafta içinde Starks onun kim olduğunu tahmin edebilirse özgürlüğünü geri kazanacaktır. Başarısız olursa Rumpelstiltskin, Dr. Starks’ın sevdiği 52 yakınını tek tek öldürecektir – ancak ona bir seçenek daha sunar: Kendini öldür. Zamana karşı bu zorlu yarışta Starks’ın kaderi, intikamını dolambaçlı yollardan almak isteyen bir psikopatın ellerindedir. Bu deli adamı durdurmanın bir yolunu bulmak zorundadır... yoksa deliren kendisi olacaktır.


03.04.2012 tarihde farklı sitelerde "Psiko Analist"in  fiyatı:
Okuoku: 13,00 TL 
Kitapadresi: 13,00 TL 
Kitapyurdu: 13,05 TL 
Hepsiburada: 13,45 TL 
DR: 14,99 TL 
İdefix: 17,00 TL


17 yorum:

  1. bu kitap ilgimi çekiyodu ama bi türlü alamıyordum . kararsız kalmıştım .bu yorumdan sonra alıcam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) yorumuma değer verdiğiniz için teşekkürler. aldığınıza pişman olmayacağınız bir kitap olacak.

      Sil
  2. Bu kitabı görmüştüm ama almamıştım.Tam benlik aslında yorumlarınızdan onu anlıyorum.Derhal alacağım.Tanıtım için teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Az çok okuduğunuz kitapları biliyoruz :) evet sizin tarzınıza hitap ediyor, tabi daha masum dediğim gibi kan, gerilim yok ama kurgusu şaşırtıcı. seveceğinize inanıyorum :)

      Sil
  3. okudum mu, alacak mıydım , yoksa alacaklarım arasında mıydı bilmiyorum ama hatırlatmış oldunuz bir bakayım ben:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) :) size kitap önermek zor zaten, okumuş olma ihtimaliniz çok yüksek :)

      Sil
  4. Okuduğum,sevdiğim kitaplar arasında , tekrar görmek hatırlamak güzel oldu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sanırım testi çözdünüz :) sonucu alalım lütfen :)

      Sil
  5. gerilim ve psikoloji.
    okurum ben bunu.
    :)

    YanıtlaSil
  6. Evet sık sık gördüğümüz, emin olamadığımız için almaya çekindiğimiz ama BeyazKitaplık'ın yorumuyla "okunacaklar"a eklediğimiz bir kitap daha:)
    Teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkürler Filiz Hanım :) evet güzel, heyecanlı bir kitaptı, eğer düşünüyorsanız alın derim :)

      Sil
  7. okudum bu kıtabı

    tam bnım sevdıgım tarzda oldugu ıcın bı solukta bıttı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o zaman kitap testimize alalım sizi lütfen :)

      Sil
  8. gerçekten de çok sürükleyici bir kitap, birkaç blogda olayların sürekli kendini tekrar ettiğini konunun basit olduğunu okumuştum ama benim sıkılmadan okuduğum kitaplardan biridir, bir sonraki sayfada acaba ne olacak diye okutuyor, tavsiye ederim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu kitaba kötü mü demişler ? şaşırdım gerçekten, size katılıyorum; ne olacak diye meraktan sayfaları okumadım yuttum sanki.

      Sil
  9. Elimdeki kitapları bitirir bitirmez, bir de Kılıçların Fırtınası siparişim gelip onu da bitirir bitirmez, bu kitaba başlayacağım inşallah:) Tavsiye eden birkaç arkadaşım olmuştu Psiko Analist'i, burada da görünce daha da bir gaza geldim okumak için.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...