5 Nisan 2012 Perşembe

İncir Kuşları - Sinan Akyüz

İNCİR KUŞLARI
SİNAN AKYÜZ
  Alfa Yayıncılık
  Şubat 2012, 8.Baskı
320 Sayfa
MRW:
   Şimdiye kadar beni derinden sarsan çok az sayıda roman vardır okuduğum. Dün gece dehşet içinde, gözlerim dolu dolu, insanlığımdan utanarak bitirdim İncir Kuşları’nı. Evde büyük bir kitap koleksiyonumuz oldu diyebilirim, almaya doyamıyoruz bir türlü, sonra da ilk ben okuyacağım diye resmen kapışıyoruz kitapları! İncir Kuşları, Şubat ayında edindiğimiz bir romandı ve eşim seçmişti kitabı, ben bilmiyordum konusunu, eleştirilerini falan. Sinan Akyüz imzalı olunca kitap, hiç düşünmedim raftan çekerken, bu kez sürpriz olsun istedim, arkasını okumadım. İsim ve kapak da zaten ilgi çekiciydi. Buraya kadar her şey çok normaldi..

   Hevesle okumaya başladım İncir Kuşları’nı, çok da beğendim. Yıldırım aşkıyla birbirine bağlanan konservatuar öğrencilerinin aşkıyla başladı bu sıcak öykü. Dili gerçekten akıcı ve çok açıktı. Oldukça sürükleyici olan romanın Bosna Hersek katliamını konu aldığını öğrendiğimde ise artık geçti.. ben zaten ilk sayfadan vurulmuştum kitaba. Fakat katliamın gerçeklerinin bu kadar acı, bu kadar insanlık dışı olduğunu bilmiyordum. 80’lerin çocukları olduğumuz için, ben üstünkörü biliyordum bazı gerçekleri. Allah bir daha hiçbir ulusa böyle acı günler göstermesin, savaş olmasın inşallah.

   İncir Kuşları müthişti, aranızda benim gibi olanlar varsa mendilleri hazırlasın ve tarihin tozlu sayfalarına acı dolu bir yolculuğa çıksın derim. 

Kitabın Tanıtımından: 
   Sinan Akyüz'den Yüreğinize Dokunacak Bir Kitap!
   Boşnak Kızın Bir Solukta Okunan Gerçek Hikâyesi...

   Çok satan romanlarıyla tanınan ve geniş okur kitlesine sahip yazar Sinan Akyüz yine ses getirecek son kitabıyla okurlarını selamlıyor. Alfa Yayınları'ndan çıkan İncir Kuşları'nda yazar, Bosnalı bir genç kız olan Suada'nın gerçek yaşamından yola çıkıyor. Okuru savaşın ve aşkın yakıcı gücüne tanıklığa davet ediyor.
   Bosna tüm bilinmeyenleriyle ilk kez Sinan Akyüz kalemiyle yazıldı...

   Sinan Akyüz dünyanın seyirci kaldığı bir soykırımı Suada'nın öyküsüyle yeniden gündeme getiriyor. Yakın tarihi edebiyatla buluşturan yazar, aşkın içinde "savaşı ve şiddeti", savaşın içinde de "aşkı ve inancı" ustalıkla harmanlıyor. Bu romanla Bosna Savaşı'nın bilinmeyen bambaşka bir yüzü gün ışığına çıkarken; kitap okuyucusuna sürpriz bir sonla veda ediyor.
   Aynı ırktan geliyorlardı. Aynı dili konuşuyorlardı. Bir tek dinleri farklıydı. Biri Müslüman Boşnak genci, diğeri ise Hıristiyan Sırp'tı. İkisi de konservatuardaki aynı Boşnak kızına âşık olmuşlardı. Ve bir gün bu iki genç, güzeller güzeli Suada'ya aşklarını ilan ettiler. Ancak gençlerden biri aşkına karşılık bulmuş, diğeri ise "Kalbimde iki kişiye yer yok" cevabını almıştı.
   Takvim yaprakları 6 Nisan 1992'yi gösterirken bir bomba düştü beyaz zambakların açtığı yüreklere... Suada patlak veren savaşın estirdiği rüzgârda âdeta savrulan bir yaprak gibiydi. Savruldu, savruldu, savruldu.. Sonra da kader onu bir zamanlar 'hayır' dediği genç adamın eline esir düşürdü. Genç adam, o gün ela gözlü çöl ahusuna bakmış "Kader bizi ne inanılmaz bir şekilde birleştirdi, görüyor musun Suada?" demişti.

   Modern zamanlarda Avrupa'da yaşanmış bir soykırımda, kadere inananların romanıdır İncir Kuşları...

05.04.2012 tarihde farklı sitelerde "İncir Kuşları"nın  fiyatı:
Kitapadresi: 10,88 TL 
DR: 11,00 TL 
Okuoku: 11,68 TL 
Kitapyurdu: 12,00 TL 
Hepsiburada: 12,67 TL 
İdefix: 13,60 TL
 Sinan Akyüz Hakkında:
   Nisan 1972'de Iğdır’da doğdu. Orta ve lise öğrenimini çeşitli okullarda tamamladı. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun oldu. Yirmi üç yaşında gazeteciliğe başladı. Gazeteciliğin hemen hemen her kademesinde çalıştı. Daha sonra gazeteciliğe ara verip Almanya’ya gitti. Bir süre sonra tekrar İstanbul’a döndü. 1996'da Sabah Gazetesi’nin dergi grubunda çalışmaya başladı. O dönem fotoğrafla tanıştı. Birçok yayın organına moda ve portre fotoğrafları çekti. 1999'da Sabah Gazetesi’nin hafta sonu eklerinde çalışmaya başladı. 2001'de fotoğrafçılık mesleğine ara verip ağırlıklı olarak kitap yazdı. 2006 yılında Takvim Gazetesi’nde köşe yazarlığına başladı. 2007’de ise Takvim Gazetesi’nden ayrılıp Sabah Gazetesi’nde köşe yazarlığına devam etti. Yazar, evli ve iki çocuk babasıdır.
Kaynak: http://www.sinanakyuz.com.tr
Sinan Akyüz Kitapları:
Etekli İktidar 
Bana Sırtını Dönme 
İki Kişilik Yalnızlık 
Yatağımdaki Yabancı 
Sevmek Zorunda Değilsin Beni
Aşk Meclisi
Piruze
İncir Kuşları

30 yorum:

  1. kesinlikle alıncaklar listeme eklenmiştir, teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. biz teşekkür ederiz Eylem Hanım :) harika bir roman, enfes.. asla pişman olmazsınız !

      Sil
  2. Hemen okumalıyım. Paylaşımınız için teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederiz ne demek :) bence de hemen okuyun, çok etkileyiciydi..

      Sil
  3. Çok hoş bir tanıtım olmuş,bunun için öncelikle teşekkürler ve hemen listemde:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öncelikle yazımı beğendiğinize sevindim, teşekkür ederim :)
      sonralıkla :) kesinlikle okumalısınız, en yakın zamanda!

      Sil
  4. O halde hemen şiddetle bu kitabı tavsiye ediyorum size:

    Sen Dünyaya Gelmeden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aman allahım, yine sarsıcı bir roman. bloğunuzdan okudum şimdi! ilk önce şunu söyleyeyim kapak gerçekten müthiş, sırf kapak fotoğrafı için bile alınabilir bu kitap :) fakat bilemiyorum tavsiye ettiğiniz kitabı okumayı içim kaldırabilir mi? :( zaten incir kuşları mahvetti beni, sen dünyaya gelmeden.. ismi bile etkiliyor insanı :) yazınızı da çok beğendim, çok açıklayıcı olmuş. kesinlikle yazdım ama aklımın bir köşesine, çok teşekkür ederim :)

      Sil
  5. Geçen ay toplu kitap alışverişinde sepete attığım kitaplardan biri İncir Kuşları. Aslında daha önce Leyla'yı okumştum, İncir Kuşları da çok farklı değildir sanırım ama Leyla beni derinden etkilediği için İncir Kuşları'nı da merak etmeden edemedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende Leyla'yı okumadım. ama siz bahsedince baktım hemen, sayfanızda da araştırdım buldum, evet kesinlikle yazdıklarınıza katılıyorum ben de, ayrıca herkes de okusun istiyorum böyle kitapları, böyle gerçek hikayeleri, belki hepimiz giderek unuttuğumuz şu günlerde insanlığın ne demek olduğunu hatırlarız :(

      Sil
  6. Listeme eklendi :)
    Ama ruh halime göre bir zamanlama yapıp okumalıyım bu tür kitapları, yoksa çok derinlere dalıyorum..
    Ve bir itiraf, yazarın ismini okuyunca başka bir yazar Sinan Yağmurla karıştırdım. (nedense bana çok itici geliyor o yazar).Tam önyargımı hazırlamıştım ki durumu fark ettim :)
    Sinan Akyüz'e hep denk gelirim ama hiç kitabını okumadım henüz. Belki İncir Kuşları ilk olur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah Filiz Hanım, aynı itiraf benim için de geçerli sanırım, uzun bir süre Sinan Yağmur diye diye gezdim Sinan Akyüz'e :)
      İncir Kuşları benim gibi sizin de ilk kitabınız olur umarım, kesinlikle okuyun, kaçırmayın derim, çok hüzünlü ama bir o kadar da gerçek ve okunması gereken bir kitap.
      sevgiyle kalın.. keyifli okumalar.. :)

      Sil
  7. çok merakla sırasının gelmesini beklediğim bir kitap...Sıra derken şu an Serenad'dayım bitsin İncir'e konacağım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevda Hanım, Serenad müthiştir, şu anda beğenerek okuduğunuza eminim. ( serenad testimiz mevcut bu arada :) )
      "incir kuşları" da "serenad" da duygu yüklü ama çok da güzel romanlar, tercihler süper :)

      Sil
  8. Sinan Akyüz'ün Etekli İktidar kitabını okumuştum sadece. Ancak kitap yorumlamalarına çok önem veririm, yorumunuz beni çok etkiledi ve bu kitabı da okunacaklar listeme ekledim. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap da sizi çok etkileyecek emin olun! bir an önce elinize geçer de okuma fırsatı bulursunuz umarım :)

      Sil
  9. Beyazım Kitaplığım, blogundaki çok satan ve yeni çıkan kitaplar widget'ları nlogunu okumamıza engel oluyor gibi, bir ara ilgilen bence :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarayıcı olarak Explorer kullanıldığında bazen öyle bir sorun oluyor :( Onu çözmeye çelışıyoruz. Teşekkürler.

      Sil
  10. gerçekten çok satan kitapların yüzünden kaçkez yorum bile yazamamıştım. neyse çözmüşün olayı. çok ilginçtir bugün arkadaşım bu kitaptan bahsetti. senin milletine yapılanları anlatıyor demişti. ama bunu okumak hiç istemiyorum o yüzden..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. resimlerin yorum yapmaya veya postları okumaya engel olduğunu bilmiyordum ben, sanırım eşim değişiklik yapıcak bilemiyorum :( kitaba gelince boşnaksınız demek, gerçekten okumayın o zaman Buket Hanım, bunlar çok insanlıkdışı şeyler, ben halen etkisindeyim :(

      Sil
  11. Ben de geçen ay sadece kapağından etkilenip almıştım İncir Kuşları'nı.

    Saraybosna'nın Çellisti'ni de öneririm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. pınar; önerdiğin kitaba bakttım hemen, teşekkür ederim :) konusu gerçekten güzel ama bilemiyorum yüreğim kaldırabilir mi? :(

      Sil
  12. bu kitaba elim sürekli gitti geldi gitti geldi..ama haftaya gittiğimde samsundan kesinlikle alacağım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle pişman olmazsınız ama ağlamaya hazır olun :)

      Sil
  13. ben okudum gerçekten harika bi kitap çok etkileyici :)

    YanıtlaSil
  14. bu kitabı bende okudum ..sonundada ağladım çok etkiledi beni..

    YanıtlaSil
  15. Haftada 5 kitap bitiren bir insanım bir çok roman okudum ama beni bu kadar etkileyenini ilk defa okuyorum. Kitabı 8 saatte bitirdim ve bitirişimin üzerinden 3 saat geçti hala etkisindeyim ağlamaktan gözlerim şişti bile diyebilirim. Çok güzel demeyeceğim çünkü yaşadıklarına bu tarz bi yorum yapamam, sadece çok derinden etkiledi yıllarda geçse unutamam diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  16. kitapla tesadüfen tanıştım.yani öylesine kütüphaneden almıştım ve başlamamla bitirmem bir oldu zaten.ardından tam üç kişiye okuttum kitabı okuyan hayran kaldı zaten.çok güzel bir kitap hayran kaldım ve satın alıp kitaplığımda olsun istiyorum :)

    YanıtlaSil
  17. Bu kitabı okuyalı ne kadar ay geçti bilmiyorum ama hâlâ etkisindeyim.hayat bazen ne tuhaf değil mi?düşünsenize bir zamanlar hayır dediğiniz genç yaklaşık 1 yıl sonra tekrar karşınıza çıkıyor ama bu sefer roller değişti.Çoğu senaryosu arızalı olan dizi ve filmlerden bile daha güzeldi.bence bu kitabın konusu bir diziye veya filme uyarlansa süper olurdu vallaha:)

    YanıtlaSil
  18. kitabın içeriğindeki olaylar gerçekten ürkütücü.. ama yazarın tarzını biraz sığ buldum. duyguları okuyucuya geçirmede daha etkili olabilirdi diye düşünüyorum. sanki bir şey eksikmiş gibi bir tad bıraktı bende..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...