15 Temmuz 2013 Pazartesi

İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası


   Yılbaşında yürürlüğe giren iş sağlığı ve güvenliği yasası özellikle ağır sanayide tehlikeli işler sınıfına giren işletmelerde titizlikle uygulanmak durumunda. Çünkü tehlikeli işlerde yapılacak hatalar veya ihmaller maalesef çalışanların hayatını etkileyebilmekte. Çoğunlukla çalışanların sağlığını tehdit eden rahatsızlıklar yaşanabilirken zaman zaman da maalesef insan hayatına mal olan kazalar yaşanabilmekte. Üretim sırasında iş kazalarının yaşanması ya da uzun vadede meslek hastalıklarının görülmesi işletmenin ve üretimin de devamlılığını aksatacaktır. 

   Yeni çıkan 6331 sayılı iş güvenliği ve sağlığı yasası ile birlikte iş yerlerinde yasalarca belirlenen sürelerle iş yeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı bulundurmak gerekmekte. Bu uzman personeller bir çok ortak sağlık ve güvenlik birimi tarafından veriliyor. Bu personeller özellikle de tehlikeli işlerde çok ciddi sorumluluklar alabiliyor. Bu nedenle hizmet alınacak OSGB hakkında yeterli bilgi alınması ve mümkünse referanslarıyla irtibata geçmekte yarar var.


   OSGB’ler sadece ilgili personellerin temin edilmesini sağlamamakta aynı zamanda işletmelere iş güvenliği konusunda danışmanlık hizmetleri de vermekte. İSG eğitimlerinin verilmesi, risk değerlendirmesi yapılması, sağlık ve güvenlik planı oluşturulması, yangın güvenliği, acil durum planı ve patlamadan korunma dokümanı hazırlanması da OSGB’lerin hizmetleri arasındadır.


Bu bir tanıtım yazısıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder