24 Mart 2013 Pazar

Kinyas ve Kayra - Hakan Günday

KİNYAS VE KAYRA
HAKAN GÜNDAY
OM Yayınları
2000, 1. Baskı
584 Sayfa


MRW:
   Kinyas ve Kayra'yı okumayan nadir bloglardan biri de biz kalmıştık. Kitapları en az bizim kadar seven aile dostumuz Sevi'nin kitaplığında imzalı halinin mevcut olduğunu görünce kitabı hemen ödünç aldım. Ben eşim gibi kalın kitapları çok sevmiyorum, gözüm korkuyor. Kitabı aldım almasına ama hemen başlayamadım, biraz süründü elimde. Bir de okuduğum yorumlara göre Kinyas ve Kayra'yı okuyanlar bariz bir şekilde 2'ye ayrılmış; ya çok beğenmişler ya da hiç sevmemişler. Hele birisi çok sıkıldım, sırf yarım bırakmamak için zorla bitirdim demiş. Bunlar da beni etkiledi tabi ama yine de okunma yüzdesi yüksek bir kitap olduğundan ben de Hakan Günday'la tanışmak üzere başladım Kinyas ve Kayra'yı okumaya.

   İlk önce kitap kapağından başlamak istiyorum. Benim okuduğum kitap ilk basım ve süper bir kapak fotoğrafı var. Yeni basımdaki fotoğraf nedense hem eşime hem de bana çok itici geldi, zaten okumak için bu kadar ertelememiz belki de o garip kapak fotoğrafı yüzündendir.

   Doğrusu 570 sayfalık kitabın yaklaşık 300 sayfasını çok sıkılarak okudum desem yeridir. Bu arada spoiler vermeden konudan biraz bahsedecek olursam; "Kinyas ve Kayra" , iki arkadaşın evlerini terk edip yaşantılarını tamamen değiştirerek değişik ülkelerde yasa dışı faaliyetler göstererek kafalarına göre yaşamalarını anlatan bir kitap. Dediğim gibi ilk 300 sayfada iki kafadarın para kazanma , harcama ve eğlence anlayışları beni bayağı bir sıktı, devamlı aynı şeyleri okumak oflattı poflattı. Kalan sayfalar kahramanların seçtikleri farklı yollarla biraz daha renklendi ve kitabı sevmeme neden oldu diyebilirim. Hele ki kitabın sonu aslında Hakan Günday'ın böyle sayfalar dolusu anlattığı hikayenin boşa olmadığını gösterdi. İlk başlarda hadi bakalım okuyorum bu saçma şeyleri ne olacak sonunda, bunlar nereye bağlanacak dedim dedim de gerçekten de güzel bir bağlantı kurmuş Hakan Günday. Böylece ben de Kinyas ve Kayra'yı okuyup beğenenler tarafında yerimi almış oldum.

Kitabın Tanıtımından:

"Hiçbir şey yok! Hiçbir şey yok! Hiçbir şey yok..."

"Artık zamanı geldi. Artık acı zamanı. Şiddetin şiiri duyulmalı. "Cash from Chaos" günlerindeki gibi. Kargaşa başlamalı. İnsanlar ağlamalı. Dünya üstündekileri kusturacak kadar hızlı dönmeli. Perde aralanıp içeriye kanın soğuk kokusu yayılmalı. İftiralar, takipler, tahminler, tehditler, intikam yeminleri megafonlardan evlere sızmalı. Görünmez adamların barbecue partilerinde üçüncü dünya ülkelerine biçtikleri kefen yırtılmalı. Arkasında hiçbir teşkilatlı güç bulunmayan parmak tetiği çekip tek başına bir insanın sahip olabileceği bütün deliliği göstermeli. Uyuyan halkların yataktan düşme zamanı geldi. Gözkapaklarının jiletlerle kesilmesinin zamanı.

18 Mart 2013 Pazartesi

11. Kitap Çekilişimiz





   11. çekilişimizde YananKaravan yayınlarının Soru Satan Adam adlı kitabı hediye olarak veriyoruz. Bir kitap blog izleyicilerinden, bir kitap Facebook takipçilerindeb ve bir kitap da Twitter takipçilerinden olmak üzere üç şanslı  kişiye gidecek.

Blog çekilişi için:
   03.04.2013 saat 23:59'a kadar, izleyicimiz olarak bu yazımıza e-posta adresinizi de içeren bir yorum bırakmak.

  Çekilişimizi görseli ile blogunda paylaşan ve bu yazımıza paylaşım linkini yorum olarak bırakan blog arkadaşlarımız ise +1 şans daha kazanacaklar. (Kampanya blogları çekilişi dahil edilmeyecektir.)

Facebook Çekilişi için:
   Beyaz Kitaplık Facebook sayfasını beğenmek, linkte (http://www.facebook.com/photo.php?fbid=424350004324276&set=a.198760170216595.45473.196236060469006&type=1) bulunan paylaşımımızı beğenip paylaşmak ve altına katıldığınıza dair yorum bırakmak.

Twitter Çekilişi için: 
  Beyaz_Kitaplık Twitter hesabını takip etmek ve linkte (https://twitter.com/Beyaz_Kitaplik/status/313527030337634305) bulunan tweetimizi RT'lemek

 Her ortamdaki çekilişe ayrı ayrı katılıp kazanma şansınızı arttırabilirsiniz.

10 Mart 2013 Pazar

Şehitlere Saygı 2013 (Bisiklet Turu)


AFD:
   Yazılarını ilgiye takip ettiğim, arkadaşım Zamanın Seyyahı sayesinde Çanakkale'de 23 - 24 Mart'ta Şehitlere Saygı Bisiklet Turu yapılacağını öğrenmiş oldum. Çanakkale'de yaşamamıza rağmen bu turdan haberimiz yoktu. Zamanın Seyyahı'nın bulduğu en ufak fırsatta bisikletiyle tura çıkması, beni her zaman özendiriyordu. Her yazısını kendim tura çıkmış gibi okuyor ve bir gün ben de yapabilir miyim acaba diye düşünüyordum.

   Şehitlere Saygı Turu yanı başımızda olması ve anlamının büyüklüğü ile beni cezbetti. Daha önce Geocaching sayesinde tek başıma yaptığım bisiklet turundan burada bahsetmiştim. Pek hazırlıksız olduğum için, aksilikler peşimi bırakmamıştı. Bu yüzden acaba bu turu çıkarır mıyım, bilemedim.  Fakat bu sefer bir bilenden Zamanın Seyyahı'ndan tavsiyelerimi ve cesaretlendirici öğütlerimi aldım. (Bisiklet Turu Malzemeleri)

   Bisikletime yeni yeni oyuncaklar alınca ve iş arkadaşımın da benimle birlikte geleceğini söylemesiyle, Şehitlere Saygı Turu'na katılmaya karar verdim. 

 Tur için ilk antrenmanımızı bugün yaptık. 
  

1 Mart 2013 Cuma

HOŞGELDiN BEBEK...

MRW:
     Günler su gibi aktı; bu hafta şu kadar gram almış, geçen hafta boyu bu kadarmış, o testmiş, bu testmiş derken onca gün nasıl geçti hiç anlamadık aldık kucağımıza minik tırtılımızı :) Çiçeği burnunda bir anne olarak 9 ay boyunca hazır değilim anneliğe diye diye babamızı da minik kaplumbağamızı da boşuna üzmüşüm meğer.. Doğumhanede kuzumu çıkarıp da burnuma dayadıkları zaman, o tatlı suratı gördüğüm zaman, kokusunu içime çektiğim zaman anladım ki hep hazırmışım zaten. İlk sözüm; "Aşkım, bu mis gibi kokuyo!" oldu. sonrası malum; gözyaşları :)

     Kuzum bugün aramıza katılalı tam 1 ay oldu. Bakmaya kıyamıyoruz, öpmeye doyamıyoruz. Her ne kadar geceleri tüm evi ayağa dikse de, karnı bir türlü doymak bilmese de kızamıyoruz tontonumuza. Gündüzleri bol bol uyuyup geceleri nöbet tutturuyor, devamlı aynı şarkıyı söylüyor ufaklık: "bu gece de uyku yok size, diloy da diloy di loy" :)

     Şimdiden hayallerimiz, planlarımız var minnoşumuz için, kitaplar, dergiler.. o da bizim gibi okumayı çok sever, gerçek bir kitap kurdu olur inşallah. Gerçi annesi 9 ay boyunca bol bol kitap okudu, hazırladı tatlı kuzusunu, yavaştan aşılamaya başladı, pardayanlar serisinden de kitaplar okudu, şovalyelik eğitimi verdi minnakına, gerçek bir centilmen, harika bir erkek olacak benim oğlum büyüyünce, tıpkı babası gibi :)

     Artık gerçek bir çekirdek aileyiz. :) Allah isteyen herkese bu güzel duyguyu yaşamayı nasip etsin. Bizden söylemesi, sipariş vermek isteyenler fazlaca düşünmesin hemen istesinler, kargonun hazırlanıp gelmesi zaten yeterince zaman alıyor :)




Şubat 2013 Çok Satan Kitaplar Listesi


   Her hafta güncellediğimiz Haftanın Çok Satan Kitapları listesini blogumuzun sağ tarafında yayınlıyoruz. Haftanın çok satanlar listesini, kitap satışı yapan 24 farklı sitenin çok satan kitaplar listelerini harmanlayarak oluşturuyoruz. Böylece daha gerçekçi bir çok satanlar listesine ulaşmaya çalışıyoruz. Haftalık olarak güncellediğimiz listeyi aylık olarak da bir post şeklinde yayınlayarak, kalıcılığını sağlamak istedik.



   Bu ay listemizin başında İskender Pala'nın Barbaros Hayreddin Paşa'yı konu alan romanı  Efsane var. 


Efsaneler bazen denizden,
Bazen aşktan ve ateşten gelirler.
Aşktan ve ateşten ve denizden gelenler,
Bazen ışık olurlar ve bütün zamanı aydınlatırlar
Efsane kurmak kadar, efsaneyi yazmak da efsaneye dâhildir.
Bir çağı haritalarda bulamazsınız.
Derine, insana ve tarihin denizlerine açılmak gerekir.
Girdaplarda yüksek idealler saklanabilir.
* * *
Bu kitapta
İstanbul, Gırnata, Madrid, Roma ve Akdeniz; aşk diliyle kuşatıldı.
Akdeniz, aşk kaleminin haritasıyla yeniden çizildi.
Kılıç kılıca, cevher çeliğe çarptı, varlık da yokluğa.
Ve hep bir yol vardı kalplerden denizlere.
Derin denizler, büyük aşklar için atlas olup dokundu.
İskender Pala, bir çağı ve o çağın efsanelerini dile döktü.
Barbaros Hayreddin Paşayı...
Sonra, bir gül sepeti getirdi.
Isırılmış üç elmayı anlattı.

 

1. Efsane - İskender Pala - Kapı Yayınları  
2. Grinin Elli Tonu - E.L. James - Pegasus Yayıncılık  
3. Düğümlere Üfleyen Kadınlar - Ece Temelkuran - Everest Yayınları  
4. Beynine Format At - M.Barış Muslu - Doğan Kitap
5. Özgürlüğün Elli Tonu - E.L. James - Pegasus Yayıncılık  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...