28 Kasım 2012 Çarşamba

Puslu Kıtalar Atlası - İhsan Oktay Anar

PUSLU KITALAR ATLASI
İHSAN OKTAY ANAR
İletişim Yayınları
2012, 44.Baskı
240 Sayfa

AFD:
   Puslu Kıtalar Atlası İhsan Oktay Anar'ın ilk kitabı. Kitabın ilk basımı 1995 yılında yapılmış olmasına rağmen, ben 7 yıl sonra İhsan Oktay Anar'ın masalsı dünyasına katılabildim. Kitabın ilk sayfalarından itibaren bu geç kalmışlığın pişmanlığı arttıkça arttı. İnsanı bir anda çevreleyen, düşler alemine sürükleyen bir tarzı var İhsan Oktay Anar'ın. Puslu Kıtalar Atlası'nı okuyan neredeyse herkesin dediği gibi çok fazla eski kelime vardı  ama o kelimeler öyle yerinde kullanılmıştı ki, kitabın masalsı havasını daha da yüceltiyordu. Tabii benim elimin altında Ebediyen Edebiyat blogunun hazırlamış olduğu sözlüğün de olması, kitabın büyüsünü korumama oldukça yardım etti.

    Kitapta bir ana karakter yok, neredeyse her karaktere ana karaktermiş gibi özen gösterilmiş, açıkçası romanın bu yanını da çok beğendim.

   İhsan Oktay Anar'ın, Rene Descartes'in düşüncelerini Rendekar adıyla farklı bir boyuta taşıdığını fark etmiştim, fakat kitap hakkında yaptığım araştırmalarda Uzun İhsan Efendi adıyla yer alan karakterin de İhsan Oktay Anar'ın kendisi olduğu görüşüne rastladım. Uzun İhsan Efendi'nin karakterini düşününce de gayet mantıklı geldi. Uzun İhsan Efendi karakteri sadece Puslu Kıtalar Atlası'nda değil, Kitab-ül Hiyel ve Efrasiyab'ın Hikayeleri'nde de yer alıyormuş. Hatta Yedinci Gün'de Uzun İhsan Efendi gitmiş İhsan Sait gelmiş.

   Son olarak her Puslu Kıtalar Atlası okuru gibi ben de, okumayı seven herkes mutlaka İhsan Oktay Anar'ın kalemiyle tanışmalı diyorum.




Puslu Kıtalar Atlası - İhsan Oktay Anar (Okur Testi)



Puslu Kıtalar Atlası - İhsan Oktay Anar
Okur Testi
İyi Eğlenceler...

27 Kasım 2012 Salı

Düzenimizi Kurduk :)

Görsel alıntıdır
   Bir aydan fazla süren taşınma sürecimizde mutlu sona ulaşmış durumdayız. Taşınma ve yerleşme derken, taşındığımız bina da Telekom altyapısının sorunlu olması da bu sürece eklenince, blogumuz maalesef bakımsız kaldı. 

    Zorlu süreci geride bıraktık, kaldığımız yerden devam etmek istiyoruz. Kitaplarımızı huzurlu huzurlu okumak istiyoruz. 

     Bize destek olan, kolaylıklar dileyen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.

14 Kasım 2012 Çarşamba

Mobil bankacılık sınır tanımıyor

   TEB’in iPhone için geliştirmiş olduğu mobil bankacılık uygulaması Cepteteb şimdi yepyeni özelliklere sahip. Daha önceden sadece bazı bankacılık işlemlerini yapabildiğiniz uygulamada şimdi tüm kredi kartı ve yatırım işlemleri ile para transferi ve fatura ödemelerinizi de yapabileceksiniz. Ajandanızdan tüm varlık bilgilerinize ve ödeme durumlarınıza da erişebileceksiniz. Yeni uygulamanın en önemli değişikliklerinden birisi de QR kod ile kartsız para çekme imkanı. Uygulamada ayrıca TEB müşterisi olmayan ama piyasa bilgilerine ulaşmak isteyenler de düşünülmüş. Piyasa Bilgileri menüsü ile döviz kurlarını öğrenebilir, hesaplama araçları ile de kredi ödemelerini ve mevduat getirilerinizi hesaplayabilirsiniz. 30 Kasım’a kadar yeni Cepteteb uygulamasını indirip giriş yapan her 10. kişiye Angry Birds peluş oyuncak hediye ediliyor.


Bu bir tanıtım yazısıdır.

13 Kasım 2012 Salı

Haydi, Hasan Saraç'la beraber "Ortak Roman" yazalım


   Kitaplarını severek okuduğumuz Hasan Saraç Bey ve edebiyat sevdalılarının sitesi Edebiyat Haber'in katkılarıyla güzel bir proje gerçekleşiyor; "Ortak Roman Yazımı" 

   Romanın ilk bölümünü Hasan Bey yazacak (yazdı), bizlerde yorumlarımızla romana yön vereceğiz. Yorumları seçilen kişilerle Hasan Bey birebir yazışarak bir sonraki bölümü yazacak ve bu süreç kitap bitene kadar devam edecek. Kitap bittiğinde kitaba yön verenlerle toplantılar yapılacak ve en sonunda Ortak Roman'ımız basılacak ve raflardaki yerini alacak.

   Biz Hasan Bey'in iki romanını okuyup blogumuzda da yer vermiştik. (Zaman Gezginleri - Çapraz Oyun) Kitapları okuduktan sonra mail yoluyla Hasan Bey'le iletişime geçmiş ve fikirlerimizi iletmiştik, bizi çok güzel karşılamış, açıklamalarda bulunmuştu. Okuyucunun yorumlarına nasıl değer verdiğini o gün anlamıştık. Bu güzel projede biz varız, siz de varsanız, buradan buyurun: http://www.edebiyathaber.net/ortak-roman-hasan-sarac-edebiyat-haber-okurlari-ile-birlikte-roman-yaziyor/

Romanın ilk bölümü: http://www.edebiyathaber.net/wp-content/uploads/2012/11/Ortak-Roman-1.pdf

6 Kasım 2012 Salı

Çanakkale Kitap Fuarı ( 7 - 11 Kasım 2012 )




    Sonunda şehrimiz kitap fuarına kavuşuyor. Yarın Kolin Hotel'de açılışı yapılacak olan kitap fuarına giriş ücretsiz.7 - 11 Kasım tarihlerinde saat 10:00 - 21:30 arası ziyaret edilebilir.


    Şehrimizde ilk defa düzenlenecek olan fuara yayınevi ve yazar katılımının az olmasına gerçekten çok üzülüyoruz. İnşallah ziyaretçi sayımızla Çanakkale'ye gelmeyen yayınevlerine, Çanakkaleli kitapseverlerin okumaya, öğrenmeye olan ilgisinin ne kadar fazla olduğunu gösterebiliriz.

4 Kasım 2012 Pazar

Beyaz Kitaplık Taşınıyor


   Evet kelimenin tam manasıyla taşınıyoruz. Yeni bir eve yerleşmenin telaşındayız. Bu nedenle blogumuz biraz bakımsız kaldı. Yeni evimizde eski hızımızla kitapseverlerle birlikte olacağız.

   Uzun zamandır post hazırlayamadığımız gibi, değerli blogger arkadaşlarımızın severek takip ettiğimiz bloglarını da okuyamadık. Neler kaçırdık acaba?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...